Bewuste veranderingen #7: groene cadeaus

Ongeveer een maand geleden was ik jarig. Dit zette mij aan het denken, want wat geef je nou aan iemand die duurzaamheid belangrijk vindt? Daarom in deze aflevering een lijst met duurzame cadeaus.

Uitjes

Misschien wel de leukste cadeaus om te krijgen, zijn uitjes. Iets leuks doen samen met de gever. Zo kreeg ik bijvoorbeeld een dagje naar de sauna van een van mijn beste vriendinnetjes en neemt mijn vader mij mee naar de Dutch Design Week. De sauna is natuurlijk stiekem niet zo duurzaam, dat weet ik zelf ook wel. Het gaat mij er in dit geval alleen om dat je een ervaring geeft en niet een ding. Ervaringen vind ik over het algemeen namelijk belangrijker. Het mooiste is natuurlijk om een duurzame ervaring te geven!

Abonnementen

Ook echt iets leuks, vind ik een abonnement. Bijvoorbeeld op een tijdschrift (online is duurzamer) of krant (kan ook online), maar bijvoorbeeld een museumjaarkaart kan ook. Dit kreeg ik van mijn opa en oma, super lief! Ik ben er heel blij mee omdat ik op deze manier voor bijna niets of zelfs gratis een heel jaar naar allerlei musea kan. Dat is voor een student die iets met kunst studeert natuurlijk helemaal in de roos.

Echte wensen

Als je dan toch iets materieels wilt geven, wordt het pas duurzaam op het moment dat het ook echt een wens van een persoon is. Van een van mijn vriendinnen kreeg ik bijvoorbeeld een waxinelichthoudertje van Himalaya zoutkristal. Hier had ik om gevraagd, ik vind dat dit erg mooi licht geeft voor tijdens het lezen ’s avonds.

Hobby’s

Als ik het heel lastig vind om een mooi cadeau te bedenken voor mensen, dan denk ik altijd na over hun hobby’s. Zo vind ik meestal toch iets leuks. Ik kreeg van twee vriendinnen bijvoorbeeld een tweedehands boek (hoe duurzaam?! Was helemaal blij.) over eco reizen en over leuke hotspots in België en Nederland. Allebei duurzaam én ook nog eens goed passend bij mijn interesse voor reizen.

Ik was dit jaar echt verrast over de ontzettend leuke cadeau’s die ik heb gekregen. Stuk voor stuk waren het items of ervaringen die echt bij mij passen. Veel hadden met duurzaamheid te maken, wat ik natuurlijk extra leuk vond, maar allemaal hadden ze te maken met één van mijn interessen. Ik denk dat dat uiteindelijk het belangrijkste is bij cadeau’s. Je wilt iets geven dat écht aansluit bij een persoon en op die manier al een vorm van duurzaamheid bevat. Dan is het natuurlijk mooi meegenomen en nog leuker als dit ook echt een duurzaam item of ervaring is.

X

(Op de foto’s zie je ook onbenoemde cadeaus die ik heb gekregen, welke ik natuurlijk ook allemaal heel erg leuk vind!)

Vorige bericht
Volgende bericht

8 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  11 september 2017 at 14:29

  Oh wauw, een museumjaarkaart! Wat een straf om zoiets te krijgen. 😉
  Zonder ondankbaar te klinken: voor verjaardagen, Kerstmis en dergelijke krijg je inderdaad vaak cadeaus die je helemaal niet nodig hebt of waarmee je niets doet. Ik heb voor mijn verjaardag nu gewoon geld gevraagd, waarmee ik een Rains-regenjas en een nieuwe portefeuille van Matt & Nat gekocht heb. Lekker duurzaam én nodig.
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #69 • Upperdare party en dansen tot ’s ochtendsMy Profile

  • Reply
   Marieke
   12 september 2017 at 10:17

   Haha zeker niet 😉
   Ja precies dat. Dit jaar heb ik (gelukkig) heel veel leuke en bijna alleen maar duurzame cadeaus gekregen!

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  12 september 2017 at 12:14

  Zo tof om te zien dat mensen echt iets proberen uit te zoeken dat bij je past. Aandacht en liefde in een cadeauz ijn uiteindelijk het waardevolst en zoals je zegt, maat zoiets een cadeau vaak ook al duurzaam.
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…To capsule or not to capsuleMy Profile

  • Reply
   Marieke
   13 september 2017 at 13:21

   Ja ik vind dat altijd het leukste om te zien 🙂

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  12 september 2017 at 19:40

  Leuke cadeaus! Extra fijn als je ziet dat ze echt goed aan je gedacht hebben. Mijn eerste museumkaart kreeg ik ook cadeau en toen voelde het net alsof ik het hele jaar door steeds weer een cadeautje kreeg. Verder zijn eten en plantjes altijd goed 🙂

  • Reply
   Marieke
   13 september 2017 at 13:22

   Ja dat heb ik nu ook, zo leuk!!

 • Reply
  Claire
  12 september 2017 at 20:58

  Aaahh wat een leuke en persoonlijke cadeaus! Ik geef zelf graag plantjes of een zelfgemaakt kaartje. Ik vind het trouwens ook steeds leuker om een tweedehands item door te geven. Niet per se voor een verjaardag maar eerder voor zomaar. Dit kan bijvoorbeeld een boek zijn of een potje.
  Claire onlangs geplaatst…Zero waste: RVS rietjes, boodschappenzakjes en bamboe tandenborstelMy Profile

  • Reply
   Marieke
   13 september 2017 at 13:24

   Lief he?! Ja dat vind ik ook heel leuk, dan weet je zeker dat het goed gebruikt blijft 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge