Bewuste veranderingen #4: Review Werfzeep en Zeepenzo

Het is de hoogste tijd voor de maandelijkse bewuste veranderingen! Het is namelijk opeens alweer over de helft van juni… Deze keer review ik een aantal verzorgingsproducten en geef ik je nog een leuke tip voor onderweg.

Shampoobar van Werfzeep

Om weer wat minder plastic in mijn huis te hebben, ben ik overgestapt op een shampoobar in plaats van een shampoofles. Lush heeft heel veel verschillende shampoobars, maar in de meeste zit SLS. Dit is iets wat ik liever, vanuit duurzaam oogpunt, niet in mijn shampoo heb zitten. Als je hier meer over wilt weten, raad ik je aan om dit artikel van Linda te lezen. Na een tijdje zoeken kwam ik op Werfzeep uit, dit is een bedrijf dat in Utrecht zit. Ze maken allemaal prachtige zepen en hebben een mooie visie. Alles is natuurlijk en veel is biologische, daarbij is het voor mij ook nog eens lokaal.

De bar ruikt lekker naar lavendel. Sommige zullen het stoffig vinden, maar ik vind het erg lekker ruiken. In gebruik is hij fijn, het is wel even wennen om een blok zeep te gebruiken. Ik vind het het makkelijkst om hem direct over mijn hoofd te wrijven en daarna nog even met mijn handen door mijn haar te soppen. De zeep maakt echt goed schoon waardoor mijn haar een beetje stug wordt onder de douche, het effect dat je vaak bij ‘echte’ zeep hebt. Hierdoor was ik bang dat mijn haar nog droger en pluiziger zou worden dan normaal. Toen ik onder de douche vandaan kwam was het juist veel minder droog en een dag na wassen is mijn haar bijna vettig. Alleen dan niet op een negatieve manier, het voelt echt veel verzorgder! Zo veel dat ik nu geen conditioner meer hoef te gebruiken. Ik ben om!

Verzorgende zeep van Zeepenzo

Toen Malou een paar weken geleden bij mij kwam slapen, nam zij voor mij een zeepje van Zeepenzo mee. Deze was ze tegen gekomen bij een hotspot in Utrecht en ze vond het helemaal iets voor mij. Dat klopt helemaal, ik vind het echt een erg lief cadeautje! De zeep wordt gemaakt in Utrecht en bevat zoveel mogelijk biologische, natuurlijke en Fairtrade ingrediënten. De kamille en goudsbloem zorgen ervoor dat de zeep een rustgevende en ontspannende werking heeft voor je huid.

Net als de shampoo, heb ik mijn douchegel vervangen door een vaste zeep. Dit zorgt ervoor dat ik weer wat minder plastic gebruik. Dit zeepje is heel geschikt als vervanging van mijn douchegel. Net als de zeep van Werfzeep, heeft deze zeep het echte ‘zeep-effect’, daarom was ik bij dit zeepje ook bang dat hij mijn huid zou uitdrogen. Ik heb een erg droge huid en aanleg voor eczeem. Dit zeepje past uiteindelijk juist goed bij mijn huid, met zijn verzachtende kenmerken. Toen ik de douche uitkwam stond ik dan ook te kijken van het effect dat het zeepje had gehad op mijn benen. Ik had ze geschoren met de zeep en vaak zijn mijn benen dan mega geïrriteerd. Nu waren ze dat helemaal niet! Ze waren zelfs zo zacht en gehydrateerd dat ik helemaal geen bodylotion meer heb gebruikt. Ook hierover ben ik dus super enthousiast.

Spork van Bambou

Een tijd geleden zat ik in de trein tegenover een mevrouw die en super fancy spork had van metaal. Dat wilde ik ook! Ik zag direct alle voordelen, altijd zo’n spork bij je en je hoeft nooit meer van die nare vervuilende plastic lepels te gebruiken. Toen kwam de zoektocht naar de perfecte spork. Ik wilde er absoluut geen van plastic, dus bij de Bever kon ik al niet meer terecht. Na lang googelen kwam ik een lieve kleine spork tegen van bamboe. Bamboe is een erg duurzaam materiaal, aangezien het zo snel groeit. Dit was de spork die ik zocht! Hij zat in een klein envelopje en had het formaat van een pasje, perfect om overal mee naartoe te nemen. Hij was alleen van een Amerikaans bedrijf. Na nog weer een tijdje zoeken, vond ik dan tocht een Nederlandse webshop die hem verkocht, helaas wel zonder het leuke envelopje. Ik ben erg blij met deze kleine vriend. Hij eet fijn en ik kan hem makkelijk overal mee naartoe nemen.

Als je nou niet zoveel moeite wilt doen als ik, zijn er sinds kort ook bestek setjes van bamboe te koop bij de Dille & Kamille.

Review tandpasta tabletjes

We gaan nog weer even terug naar de verzorgingsproducten. Want ook tandpasta zit in een mega tube met allemaal plastic. Toen ik in Berlijn bij een verpakkingsvrije winkel was (hier zal ik nog over schrijven) zag ik daar deze tandpasta tabletjes liggen. Die wilde ik natuurlijk uitproberen.

De tabletjes schuimen minder dan ‘normale’ tandpasta, maar maken mijn tanden wel echt goed schoon. Je moet er eerst even op kauwen en daarna met wat water op je tandenborstel poetsen. Ik ben heel tevreden over deze vervanger, het is even wenen maar werkt goed. Je kunt in Nederland bij de Lush ook dit soort tabletjes vinden en bij Bag-again kun je ze zonder verpakking bestellen.

Gezichtscrème van Lush

Als laatste tip heb ik nog een gezichstserum van Lush voor jullie. Het ligt onderhand een beetje voor de hand, maar ook gezichtscrème zit natuurlijk in een tube. Dit wilde ik graag vervangen voor een verpakkingsvrije optie. Daarom ging ik naar de Lush, waar ik dit serum vond. Full of Grace zit vol met boters en oliën die beschermende en verzorgende kenmerken hebben. Natuurlijk is een serum iets anders dan een crème, maar met mijn droge huid durfde ik toch de gok te wagen. Onderhand gebruik ik dit serum al een paar maanden en ben ik erg tevreden. Ik gebruik hem zowel ’s ochtends als ’s avonds en hij hydrateert mijn huid goed, maar is niet te vet. Als laatste pluspunt is hij erg zuinig in gebruik. Voor iedereen met een droge en onrustige huid kan ik dit serum aanraden, ook voor dagelijks gebruik. Als je een wat vettere huid hebt, denk ik helaas niet dat dit een geschikt product is.

Onderhand zit ik al over de 1000 woorden, dus gefeliciteerd als je het tot hier vol hebt gehouden! Ik hoop dat ik jullie weer wat hebben aan de tips en reviews en geïnspireerd zijn geraakt om een van de tips zelf te gebruiken.

X

Bewuste veranderingen één, twee en drie.

Vorige bericht
Volgende bericht

8 Comments

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  19 juni 2017 at 08:11

  Wat een superleuk artikel is dit! Ik wist het natuurlijk al van het serum, maar dat is zo’n handige tip. En ik ben blij dat het zeepje je zo goed bevalt, hihi <3 Malou x
  Malou | Blonde Blossom onlangs geplaatst…Hotspot | Verse noodles en knapperige groenten bij WagamamaMy Profile

  • Reply
   Marieke
   19 juni 2017 at 12:48

   Dankjewel 🙂 Ja ik ben echt heel erg blij met het zeepje!

 • Reply
  Djuli
  19 juni 2017 at 09:06

  Zo leuk dit! En wat een mooie foto’s! Die tandpastatabletjes wil ik echt eens proberen 🙂

  • Reply
   Marieke
   19 juni 2017 at 12:49

   Dankjewel 🙂 Die bevallen me ook echt goed! Ik heb ze ook wel eens van de Lush gehad, die zijn ook erg fijn en wat makkelijker te verkrijgen in Nederland 😉

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  20 juni 2017 at 15:00

  Haha Marieke, ik was nieuwsgierig naar je ervaringen met Werfzeep en dan zie ik ineens een verwijzing. Wat leuk, dank je! 🙂 Heb je de zeep nu al vaak gebruikt om je haren mee te wassen? Ik was eerst heel blij met Aleppozeep, maar later werd het op een nare manier vettig. Ik hoop dat dat bij Werfzeep niet zo is!

  Zo’n bamboe besteksetje lijkt me ook wel wat. Nu neem ik soms gewoon bestek uit de keukenla mee, maar dan moet je wel voorbereid zijn natuurlijk. Of ik maak net als Djuli gewoon een mooi zakje om het altijd in mijn tas te kunnen bewaren 🙂

  Die tandpastatabletten van bag-again zijn nieuw voor mij en héél interessant! Gewone tandpasta heeft zo’n stomme tube en bevat echt altijd palmolie. De eco-pasta’s waar misschien geen palmolie inzit, hebben dan meteen ook geen fluoride en ik weet toch niet zo goed of dat een goed idee is. Maar bij bag-again kun je gewoon kiezen voor met of zonder fluor! Misschien toch een beetje palmolie in de vorm van magnesium stearate, maar dat zal ik eens navragen. Dank voor de tip 🙂

  • Reply
   Marieke
   20 juni 2017 at 21:32

   Dankjewel voor je lieve en lange reactie! Ik gebruik hem nu een week of 2. Ik ben ook benieuwd of ik hem fijn blijf vinden, ik zal je op de hoogte houden :). Ja dat etuitje van Djuli is mooi he?! Die wil je wel altijd in je tas hebben haha. Fijn dat ik je nog een leuke tip heb kunnen geven 🙂

 • Reply
  Claire
  20 juni 2017 at 22:42

  Wauw wat ben je goed bezig Marieke! Super fijn dat je zulke veranderingen maakt. Dat besteksetje van de Dille & Kamille lijkt me super handig voor onderweg zeg. Vooral omdat je deze makkelijk in je tas kan gooien. Ik ben benieuwd hoe de haarzeep je na lange tijd bevalt want ik stond ook met die van Werfzeep in mijn handen 😉
  Claire onlangs geplaatst…Update: afstuderen, grotemensenbaan en blogplannenMy Profile

  • Reply
   Marieke
   21 juni 2017 at 08:03

   Dankjewel lieve Claire 🙂 Ja die lijkt me ook erg fijn, ik kwam hem alleen pas tegen nadat ik mijne vond haha. Ik zal je op de hoogte houden over werfzeep!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge