Herfst capsule wardrobe update

Ik haat mezelf er bijna om dat ik mee doe aan deze hype… Ik ga het er toch over hebben haha. Wat vind ik tot nu toe van deze methode? Het bevalt me eigenlijk bijzonder goed! Ik ben nu al over de helft van mijn eerste periode van drie maanden waarin ik geen nieuwe kleding koop. Kijk voor de uitleg eventjes in dit artikel. 

Er zijn eigenlijk een paar redenen waarom het mij zo goed bevalt. Ten eerste lijkt het alsof ik super veel geld over houd. Ik kocht namelijk stiekem best veel kleding. Nu doe ik dat niet meer en kan ik dus hartstikke vaak leuke dingen doen met vrienden en dan houd ik toch nog geld over! Een andere reden dat ik het zo fijn vind, is dat ik veel minder tijd kwijt ben aan het uitzoeken van mijn outfit. Omdat ik er één keer heel goed over na heb gedacht staat namelijk alles mooi bij elkaar. Ik trek dus een broek, shirt en trui/vest uit de kast en ik ben good to go. Wel zo lekker als je bedenkt dat ik tegenwoordig om half acht in de trein moet zitten door de week.

Het bevalt me dus heel erg goed en ik heb op dit moment nog niet iets negatiefs gemerkt. Natuurlijk begint het lijstje met kleding die ik nodig heb voor de winter onderhand te groeien. Ik denk dat dat goed is, ik schrijf het allemaal op en kan zo heel bewust nadenken ‘Heb ik dat echt nodig?’ of ‘Mis ik dat echt in mijn garderobe nu?’. Twee weken geleden ben ik weer eens met Maryse op pad geweest om wat foto’s te maken. In deze outfit zie je een van mijn meest verassende kledingstukken. Het bloesje komt van de Zara en ik ben er echt verliefd op. Ik probeer in iedere garderobe (één garderobe duurt drie maanden) een bijzonder en speciaal kledingstuk te hebben.

dsc_0118

dsc_0047

dsc_0007

Credits naar Maryse voor de foto’s!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

10 Comments

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  6 november 2016 at 16:12

  Wat een mooie foto’s Marieke! Ik geloof dat ik het principe van de capsule wardrobe niet helemaal snap, maar ik ga het opzoeken! X

  • Reply
   Marieke
   6 november 2016 at 16:14

   Dankjewel :)! In het bericht waarom ik leef zoals ik leef heb ik er ook al wat over verteld

 • Reply
  kleinenotities
  10 november 2016 at 14:12

  Het lijkt me zelf echt heel moeilijk om een capsule wardrobe bij elkaar te zoeken. Ik ben echt écht niet zo goed in styling enzo. Maar ik vind het principe wel heel interessant. En dus vind ik het altijd leuk om over de ervaringen van anderen te lezen. En het lijkt jou goed af te gaan!

 • Reply
  ikhouvanbeautynl
  28 november 2016 at 20:54

  Het lijkt mij echt een uitdaging, maar als je het eenmaal voor elkaar hebt is het wel heel makkelijk… Je ziet er in ieder geval leuk uit op de foto’s!

  • Reply
   Marieke
   28 november 2016 at 20:55

   Het is ook zeker een uitdaging, maar het went zo snel. Dat is wel echt opvallend! Hihi dankjewel 🙂

 • Reply
  Claire
  29 november 2016 at 20:29

  Wat knap! Ik ben veel te materialistisch om maar een paar dingen per seizoen te dragen haha. Ik probeer hier wel meer mee te experimenteren. Ik koop vanaf nu alleen maar dingen die ik het echt waard vind in plaats van een gekke trend. Ontzettend mooi blousje.

  • Reply
   Marieke
   29 november 2016 at 20:51

   Ik denk ook dat het daar uiteindelijk om draait. Dat je meer aan de lange termijn denkt en bewuster kijkt naar kwaliteit. En ik ben ook materialistisch hoor, want nu mag ik weer bijna en ben ik direct aan het fantaseren hihi. Dankje 🙂

 • Reply
  Nienke
  6 december 2016 at 12:16

  Wauw dit zou ik echt niet kunnen, knap zeg! Hele mooie foto’s.

 • Reply
  Struinen door Amsterdam – Bluebellforest
  11 december 2016 at 16:02

  […] Aangezien we alweer bijna midden in december zitten, werd het voor mij ook tijd om te kijken naar mijn capsule wardrobe. Dus bewapend met een boodschappenlijst gingen ik en Marjolein op […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge