City Guide Brugge

Vorige week was ik drie daagjes met mijn vriend in het schattige Brugge. In deze city guide vertel ik jullie alles over onze bevindingen, waar je juist wel of juist niet heen moet en laat ik je natuurlijk foto’s zien van het prachtige Brugge! 

Dag 1

Na een verrassend kort ritje kwamen ik en Evert al vrij vroeg aan in Brugge. We checkten in in het hostel waar we een privé kamer hadden geboekt en gingen direct de stad verkennen. Brugge is echt een heel lief stadje met de meest schattige huizen. Na een tijdje rond te hebben gedwaald was het tijd voor koffie en kwamen we terecht bij de espressobar ‘I love coffee‘.

I love coffee

Dit is echt een super leuk koffietentje met enigszins overpriced koffie, maar wel erg goeie overpriced koffie! De hele bar is ingericht alsof je ergens in Zuid-Amerika bent, inclusief chille salsa muziek. Ik kan dit wel heel erg waarderen, veel van onze koffie komt uit die regio en toch kiest geen een koffie tentje ervoor om dit als inspiratie voor de inrichting te gebruiken! Hier kwamen Evert en ik ook direct in aanraking met een van de fantastische gebruiken in Brugge; een heerlijk chocolaatje bij de koffie. Het mag dan wel overpriced zijn, je krijgt er wel een echt goed ambachtelijk chocolaatje bij en dat is wel een heel leuk cadeautje!

Struinen door Brugge

Na dit lekkere kopje koffie besloten we nog wat verder rond te dwalen door Brugge. We hadden ondertussen al een groot deel gezien, want Brugge is niet zo goed en besloten dus om het laatste stukje ook maar te gaan ontdekken. Dan zouden we de volgende dag alle tijd voor musea en dat soort hebben. Ondertussen hielden we onze ogen al open voor een fijn plekje om te eten. Het was ons namelijk al wel opgevallen dat vegetarisch eten een uitdaging zou gaan worden, al helemaal als we het niet te duur wilden maken.

Aangezien het al de hele dag aan het regenen was, waren we ondertussen aardig verzopen en wilde ik graag terug naar het hostel om even op te warmen en iets droogs aan te doen. Dan zouden we daar ook nog even online naar een leuk restaurant kunnen zoeken en daarna fris en fruitig die kant op kunnen gaan. Zo gezegd zo gedaan. Aangekomen bij het restaurant hadden ze pas twee uur later plek, we wilden wel erg graag daar eten en dus besloten we de tijd te gaan doden in een cafeetje met een biertje. Wat was dat een goede keus! Want Grand kaffee Passage was echt een fantastisch restaurant!

Grand Kaffee Passage

We kwamen terecht bij dit art deco restaurant via Tripadvisor. De ruimte is sfeervol ingericht, een beetje als een oude bistro. Met veel hout, een grote bar en heel veel schilderijen aan de muur. Alles in art deco stijl. Ze hebben een super gevarieerde kaart met een vegetarische lasagne, die echt heel erg lekker was, en een veganistische stoofpot met tofu. Niet veel keus, maar wel echt goed eten dus. Voor de vleeseters is er wel veel keus, Evert koos een Vlaams stoofpotje dat ook mega lekker was. De bediening was echt heel vriendelijk, ondanks dat het super druk was, en excuseerde meerdere malen toen er niet direct een tafeltje vrij was. Tijdens het wachten kregen we een broodmandje met zelfgemaakte paté. De wijnen waren goed, er stond veel lekker bier op de kaart. Ja, dit is echt een nieuwe favoriet. Ik kan niets stoms aan dit restaurant bedenken!

Dag 2

De volgende dag begonnen we met een lekker ontbijtje bij het hostel waarna we richting het Groeningen museum gingen. Dit is een klein museum met beeldende kunst van voornamelijk Brugse kunstenaars. Er was een mooie tentoonstelling over de verschillende schildersfamilies die in Brugge hebben gewoond. Ik vond het echt een mooi museum, het is klein, maar heeft een gevarieerde collectie. Zeker een aanrader als je ook graag een museum wilt bezoeken!

Li O Lait

Na het museum hadden we zin in een kopje koffie en gingen we naar het koffie, ontbijt en lunch tentje ‘Li O Lait‘. Dit is een erg schattig plekje vlakbij Grand Kaffee Passage. Hmmm ze hadden hier echt super lekkere koffie en weer een fijn chocolaatje erbij. Ik had een wat gekke vraag voor hoe ik mijn koffie wilde, maar ze snapten direct wat ik wilde en gaven me ook een perfecte koffie! Dat zijn altijd pluspunten. Verder zag de kaart er goed uit en waren de prijzen voor Brugge laag.

Sanseveria Bagelsalon

Na de koffie was het eigenlijk al tijd voor lunch. Na Tripadvisor te hebben geraadpleegd besloten we een stuk te lopen voor de bagels van Sanseveria. Zo konden we ook direct weer een nieuw stukje van Brugge zien. Toen we aankwamen zat het echt stamp vol, we konden nog net zitten met zijn tweeën. Ik nam een bagel met allerlei groente en Evert nam er een met zalm. Allebei waren ze erg lekker, uitgebreid belegd. De bediening had het alleen helaas iets te druk om vriendelijk te zijn. Dat doet gelukkig niet af aan de sfeer in dit leuk ingerichte cafeetje en de fijne uitgebreide kaart met vlees, vega en vegan opties.

Toen we klaar waren met eten zaten we al halverwege de middag en besloten we dat het tijd was voor bier. Met een omweg liepen we via het mooie Minnewaterpark naar de Halve Maan. Hier hebben we heerlijk gezeten. Evert met verschillende (naar het schijnt) super lekkere biertjes en ik met wat anders want ik hou niet van bier, haha. Hier begon onze zoektocht naar een restaurant voor deze avond.

Stom restaurant

Uiteindelijk vonden we helemaal geen leuk restaurant en belandde in een toeristisch plekje waar alleen een gerecht zonder vlees voor me gemaakt kon worden, maar waar niets vega’s op de kaart stond. Laten we het hier niet te lang over hebben…

Moe naar het hostel

Afgepeigerd gingen we terug naar het hostel. Tijdens het eten hadden we besloten dat we de volgende ochtend na nog een rondje Brugge op tijd zouden vertrekken om zo nog een middagje in Gent door te kunnen brengen. Het meeste van Brugge hadden we namelijk al gezien.

Tijdens ons laatste rondje kochten we nog lekker wat bonbons, want dat moet natuurlijk als je in Belgie bent, en dronken we nog in een cafeetje wat koffie. Toen was het tijd om op weg te gaan naar Gent. Omdat dit artikel ondertussen als meer dan 100 woorden telt zal ik Gent voor een andere keer bewaren en rest mij nu alleen een lijstje met leuke plekjes in Brugge waar ik niet heen heb kunnen gaan.

Een paar laatste tips:

 • Vero caffe, dit koffiebarretje was dicht toen wij er waren. Het hipstergehalte lag erg hoog, het zag er goed uit!
 • Chez Albert, de beste wafels van Brugge
 • The Chocolate Line, beste bonbons van Brugge, helemaal zelf gemaakt.
 • Juttu, een giga grote winkel met alleen maar fair fashion! Echt geweldig!
 • Goûts et Couleurs, een Scandinavische interieur concept store.

Gefeliciteerd, je hebt het einde van deze woorden zee bereikt! Benieuwd naar andere City Guides? Kijk dan hier!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

8 Comments

 • Reply
  Jouvence
  15 januari 2018 at 15:35

  Leuke foto’s, ik wil graag een keer naar Brugge toe.

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  20 januari 2018 at 21:36

  Ah dank voor je tips! Heerlijk om er een paar dagen tussenuit te zijn hè? Helemaal niet ver, maar wel helemaal weg. Ik ga je tips zeker onthouden voor als ik weer eens in Brugge ben, zeker voor vega-eten. Ik werd in Düsseldorf voor het eerst sinds lange tijd geconfronteerd met het feit dat er ook nog veel restaurants zijn zonder ook maar één vega-optie op de kaart. Ik ben zeker niet kieskeurig, maar het is wel fijn als je iets kunt eten. Voelde een beetje vorige eeuws. Gelukkig ging je niet met een lege maag naar bed en heb je het zo te zien verder heerlijk gehad!
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…Tips voor het opmaken van productenMy Profile

  • Reply
   Marieke
   23 januari 2018 at 12:38

   Ja dat inderdaad! Je verwacht helemaal niet dat dat überhaupt nog ergens zo is..

 • Reply
  Jessica J.
  25 januari 2018 at 08:50

  Brugge is een leuk stadje, hé? Mijn vriend en ik zijn er een paar jaar geleden ook drie dagen geweest. We gingen naar het optreden van Ólafur Arnalds, maar maakten er meteen een weekendje van. Op een weekend heb je het er wel gezien, want Brugge is inderdaad piepklein. Wij zijn trouwens wél bierdrinkers, hihi.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Lush | Christingle Naked Body ConditionerMy Profile

  • Reply
   Marieke
   26 januari 2018 at 11:34

   Ja ik vind het echt een heel leuk stadje! Het deed mij een beetje denken aan mijn eigen stadje, Zutphen 🙂

 • Reply
  Mei Qi
  11 februari 2018 at 20:47

  Super leuk!! Ik ben nog nooit in Brugge geweest. Het ziet er super mooi uit!!

 • Reply
  Florien
  13 maart 2018 at 23:06

  Leuk artikel!
  Ik check voor vegetarisch uit eten in het buitenland vaak vooraf de site van een vereniging voor vegetariërs of veganisten van dat land. Zeker jaren geleden toen ik nog geen smartphone had. Zo heb ik ooit een keer bij boeddhistische monniken midden in Londen gegeten, en veganistische restaurants gevonden in Estland en België. Voor België is dat: http://www.evavzw.be

  • Reply
   Marieke
   15 maart 2018 at 16:40

   Dankjewel! Oh, dat is ook een goede tip 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge