De Kleine Baron met Het Laatste Tafeltje

Uit eten in Nederland kan soms helaas best prijzig zijn, al helemaal met een studentenbudget. Ik ga hierdoor lang niet zo vaak uit eten als ik zou willen. Het Laatste Tafeltje biedt hiervoor de perfecte oplossing en ik mocht het uitproberen.

Het Laatste Tafeltje

Bij Het Laatste Tafeltje kun je leuke aanbiedingen vinden om nog dezelfde dag uit eten te gaan. De naam zegt het al, bij Het Laatste Tafeltje kunnen restaurants hun laatste tafeltje voor een voordelige prijs verkopen om zo toch hun restaurant die avond vol te krijgen. Op de website en in de app kun je per provincie de verschillende aanbiedingen zien en kopen. Je krijgt dan een coupon waarmee je de beloofde korting op je rekening krijgt. Er zijn allemaal verschillende soorten deals, bijvoorbeeld een driegangen diner ter waarde van €50,- voor maar €35,-. Deze deal mocht ik uit proberen.

De Kleine Baron

Natuurlijk wilde ik graag naar een duurzame hotspot, na even neuzen kwam ik restaurant De Kleine Baron tegen. Dit is een restaurant waar ze de herkomst en kwaliteit van hun producten erg belangrijk vinden. De Kleine Baron werkt daarom het liefst met biologische streekproducten. De producten die wel uit het buitenland komen dragen een Fairtrade keurmerk. De apparatuur is energie zuinig en het papier draagt het FSC-keurmerk. De Kleine Baron draagt daarnaast zelf ook een keurmerk, namelijk de Green Key. Dit is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven. Ik vind het heel tof dat dit restaurant op allerlei verschillende vlakken nadenkt over duurzaamheid. Dit maakt dat het echt een totaalplaatje vormt.

fullsizeoutput_810
fullsizeoutput_813
fullsizeoutput_811

Ik ging samen met Malou naar De Kleine Baron. Het restaurant heeft het interieur van een oud cafe, wat ons verbaasde aangezien de meeste duurzame hotspots heel licht een hip zijn ingericht. Er hing zelfs nog een rokerige geur. Deze rare combinatie kan ik juist wel heel erg waarderen, ik denk dat dit duurzaam eten namelijk ook toegankelijk maakt voor gasten die hier niet zo snel voor zouden kiezen. Juist omdat het restaurant eruit ziet als ieder ander ‘normaal’ restaurant.

Een duurzaam café

fullsizeoutput_814
IMG_5779

De kaart was mooi gevarieerd met meerdere vegetarische voorgerechten en een vegetarisch hoofdgerecht. Achter ieder gerecht stond of het Fairtrade of lokaal was, dit maakte het heel duidelijk en transparant. Malou koos voor een caprese salade en ik voor een asperge soep als voorgerecht. De aspergesoep was simpel, maar echt lekker en duidelijk huisgemaakt. Malou vond haar salade ook erg goed. Als hoofdgerecht at ik een falafel burger en Malou spareribs die pittig gekruid waren. Het vlees gleed van het bot af en het was super lekker volgens Malou. Mijn burger was ook mega goed, weer duidelijk huisgemaakt, lekker gekruid en helemaal niet droog (dit gebeurd snel met falafel vind ik).

Als nagerecht nam ik de koffie met friandises en Malou de pannacotta. Ook deze waren allebei echt mega lekker. Zoals je wel merkt waren we echt super enthousiast over het eten en het restaurant. Het was allemaal ontzettend lekker, de porties waren precies goed en ook de bediening was leuk.

Bij het afrekenen ging er helaas wel wat mis. De bediening snapte niet zo goed hoe de coupon werkte en gaven ons daardoor in eerste instantie niet genoeg korting. Dit was echt jammer, vooral omdat we daarvoor zo genoten hadden. Dit had te maken met een miscommunicatie tussen Het Laatste Tafeltje en De Kleine Baron. Gelukkig waren ze wel heel erg klantvriendelijk en hielpen ze ons geduldig. Uiteindelijk kwam het dan ook allemaal goed.

Ik vind Het Laatste Tafeltje, afgezien van de verwarring, een heel erg leuk en goed werkend concept. Ik denk dat ik hier vaker gebruik van ga maken. Zo kan ik als arme student toch lekker uit eten.

X

Dit artikel is in samenwerking met Het Laatste Tafeltje geschreven. Bekijk mijn disclaimer voor meer informatie.

Vorige bericht
Volgende bericht

13 Comments

 • Reply
  Sandra
  7 mei 2017 at 10:08

  Heb net al op de site gekeken naar de menukaart. Ziet er goed uit zeg! Jullie eten ziet er echt lekker uit. Leuk om te onthouden! Vooral ook omdat er vegetarische dingen op de kaart staan. Ben erg benieuwd naar de falafelburger die jij nam, die lijkt me heeeeerlijk. 😀

  • Reply
   Marieke
   7 mei 2017 at 12:22

   Ja die was ook echt mega lekker!

 • Reply
  Roos
  7 mei 2017 at 14:01

  Wat goed dat ze zo veel aan duurzaamheid doen! Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar zelf niet zo op let, maar ik bewonder het wel altijd. De menukaart klinkt ook heel erg goed 🙂
  Roos onlangs geplaatst…Jessy’s life in pictures #7My Profile

  • Reply
   Marieke
   8 mei 2017 at 13:17

   Ja goed he?! Ik vind dat zelf altijd wel heel belangrijk in een restaurant…

 • Reply
  Marieke
  7 mei 2017 at 18:20

  Dit klinkt echt zo goed! Ik ben al meerdere keren bij De Kleine Baron geweest omdat ik er zo naartoe kan lopen, maar die falafelburger zorgt ervoor dat ik er binnenkort weer naar terug wil haha! En ik wil Het Laatste Tafeltje sowieso ook eens uitproberen door jou haha 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…De lessen van mijn tussenjaar #2 – rustMy Profile

  • Reply
   Marieke
   8 mei 2017 at 13:25

   Echt?! Ik kan er ook heen lopen :O

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  7 mei 2017 at 20:37

  Ah het was zo leuk dat ik met je mee mocht! Echt supergezellig en heel lekker. Ik vond het ook echt een tof restaurant en het eten was goddelijk. Wel een beetje jammer van het einde inderdaad, maar dat werd allemaal goed opgelost 🙂 Malou x

  • Reply
   Marieke
   8 mei 2017 at 13:28

   Ik vond het ook heel erg leuk! 🙂

 • Reply
  Claire
  8 mei 2017 at 08:16

  Wat een tof initiatief van het laatste tafeltje! Ik had er nog nooit van gehoord maar ik ga eens kijken of er hier in de buurt ook wat opstaat. De falafelburger ziet er heerlijk uit!
  Claire onlangs geplaatst…Haar verven met natuurlijke haarverf van ColourWellMy Profile

  • Reply
   Marieke
   8 mei 2017 at 13:31

   Ja het is echt heel leuk! En lekker voor de portemonnee haha

 • Reply
  Manon Dijkhuizen
  8 mei 2017 at 09:07

  Wat een super leuk concept, ga het meteen even opzoeken! En de hamburger ziet er heerlijk uit! x

 • Reply
  Kim
  10 mei 2017 at 12:46

  Oeh, dat eten ziet er lekker uit zeg!
  Kim onlangs geplaatst…Wardrobe tip: Make your own style board in minutesMy Profile

  • Reply
   Marieke
   11 mei 2017 at 07:48

   Dat was ook zeker heel erg lekker!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge