Dhading

Van vrijdag tot zaterdag ben ik in Dhading, ten noord oosten van Kathmandu, geweest en wauw! Het is daar echt prachtig. Ik sliep tussen de rijstvelden langs een riviertje en heb ontzettend veel gewandeld. De gids kon heel veel dingen vertellen over het leven op het platteland, wat behoorlijk zwaar is. Doordat ze zo goed als zelfvoorzienend leven hebben ze nauwelijks inkomsten. Ze verbouwen hun groenten zelf, hun melk krijgen ze van de buffel die ze houden en ze verkopen alleen producten op het moment dat ze iets over hebben. Een ander groot probleem, vertelde de gids, is alcohol. Veel mensen zijn verslaafd aan lokale drank en kopen dat nog eerder dan hun lunch.

We hebben ook nog een huis voor gehandicapten bezocht die wordt ondersteund door Diyo Nepal. Dat was een beetje vergelijkbaar met de situatie in het weeshuis, helaas. De kinderen slapen met drie á vier kinderen in een bed en hebben, net als in het weeshuis, geen structuur in hun dag. De meesten kunnen niet eens echt goed praten en zichzelf daardoor helemaal niet uiten. Ze kunnen nauwelijks naar buiten, hun speel pleintje in namelijk het dak van een anders huis zonder enige omheining. Daar kunnen ze ontzettend makkelijk vanaf vallen, wat dus heel gevaarlijk is. Gelukkig zijn ze op dit moment een nieuw huis aan het bouwen, net buiten het stadje. Daar zullen ze hopelijk wat meer bewegingsvrijheid krijgen.

Ik zal de foto’s voor zich laten spreken, die zijn namelijk al bijzonder genoeg. Helaas was het overigens wel ontzettend droog en daardoor stoffig, dat maakt dat de foto’s een beetje een waas over zich heen hebben. Echt een eerste wereldprobleem, want daar kampen ze met veel bosbranden en groeien de gewassen niet meer. Heel wat erger dus dan mijn foto’s die minder mooi zijn…

Nu zit ik in het hostel, het is allemaal niet zo schoon en veel is stuk. Zoals het een echt hostel betaamd. Morgenochtend heel vroeg vertrek ik richting mijn volgende avontuur, Chitwan.

X

 

Vorige bericht
Volgende bericht

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge