Europetrip 2018: Relaxen in Menton

Vorige week vrijdag namen mijn moeder en ik afscheid van elkaar en scheidde onze wegen. Ik sloot mij aan bij mijn schoonfamilie in Menton en genoot met volle teugen van de heerlijke plek. 

Ventigmilia

Voordat ik aankwam in Menton, moesten mijn oeder en ik nog de grens van Italië met Frankrijk over. Dit is, zoals je misschien wel weet, best wel een dingetje omdat veel vluchtelingen via deze route Frankrijk in proberen te komen. Er zijn op het moment allemaal grensposten en de treinen rijden wisselvallig. Ik vond het best wel heftig om te zien, in Europa zijn dat soort dingen toch niet meer zo snel aan de orde. Maar goed, na wat gedoe waren we dan toch eindelijk in Menton en zette we mijn moeder op de trein richting Nice.

Een klein paleisje in Menton

In Menton hebben we werkelijk een klein paleisje, zo mooi is het appartementje. We kijken uit op de zee en het schattige stadje. Het gebied is natuurlijk sowieso ontzettend mooi, met alle bergen en de heerlijke zee.

Iedere dag probeer ik even te zwemmen, lekker goed te slapen en verder zien we het wel. Op zaterdag was het quatorze julliet, een Franse feestdag, die we in Nice hebben gevierd en waar we tegelijkertijd ook juist de slachtoffers van de aanslag daar in 2016 herdachten. Ik was verbaast over Nice, wat echt een ontzettend leuke stad is met heel veel lieve winkels en steegjes. Ze hebben er heel erg veel cultuur en volgens mij is het echt de perfecte citytrip bestemming.

La France est championne

Gister was de finale van het wk, wat jullie wel zullen weten. We konden natuurlijk niet anders dan dit samen met allemaal Fransen voor een groot scherm kijken. Het feest was groot bij ieder doelpunt en nog immenser na het laatste fluitsignaal. Het dak ging eraf en wij deden vrolijk mee. Het was een hele belevenis, die vreugde is echt super bijzonder! Ik heb eigenlijk helemaal niet zoveel met voetbal of iets dergelijks, maar de sfeer die er dan hangt is toch wel bijzonder om mee te maken. ’s Avonds raakten we zelfs nog verzeild in een minifeestje aan het strand waar mensen van alle leeftijden heerlijk stonden te dansen.

Ik ben nog een aantal dagen hier in Frankrijk en vind dat echt super fijn. Lekker alles op mijn gemakje doen en genieten van de omgeving. Dat interrailen is heel erg leuk, maar ook ontzettend vermoeiend namelijk.

Super leuk nieuws

Gister kwam er overigens ook nog ander nieuws voor mij. Ik hoorde eindelijk of en waar en voor wie ik volgend semester naar het buitenland kan! En guess what, ik mag ergens eind oktober een maand voor Amsterdam Dance Event een onderzoek doen in, zoals het er nu uitziet, België. De bestemming kan nog veranderen, maar ik ga sowieso voor dit gave event een opdracht doen met een leuk team van mijn opleiding. Ik heb er echt zoveel zin in, lekker naar het buitenland en weer super veel nieuwe ervaringen opdoen. Ik ben benieuwd of het uiteindelijk ook daadwerkelijk België gaat zijn, ik houd jullie op de hoogte.

X

Benieuwd wat ik de eerste week van mijn Europetrip deed? Lees dan deel 1 en deel 2!

Vorige bericht
Volgende bericht

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge