Europetrip 2018: Vakantieboeken die ik las

Aangezien ik heel veel onderweg ben, lees ik ook ontzettend veel. Ik heb ondertussen al twee boeken uit en ben goed op weg in het derde boek. In dit artikel deel ik een aantal van mijn tips met jullie. 

In de inleiding zet ik nou wel heel leuk dat ik boeken lees, maar stiekem heb ik tot nu toe alleen nog maar boeken geluisterd. Voordat ik op vakantie ging, was ik zo slim om te bedenken dat heel veel boeken meenemen ontzettend vervelend zou worden én dat ik waarschijnlijk het liefste de hele tijd uit het raampje zou willen kijken. Zo kwam ik op het idee om een proefabonnement van Storytel aan te schaffen. Wat een succes! Ik vind het echt heerlijk om voorgelezen te worden terwijl ik door de mooiste landschappen zoef.

Concept M door Aafke Romeijn

Ik begon mijn vakantie met Concept M van Aafke Romeijn. Een roman over een wereld die heel erg op de onze lijkt alleen dan is er een ernstige ziekte die de samenleving sterk beïnvloedt en zelfs begint te ontwrichten. Hava (25) heeft deze ziekte. Als ze bevriend raakt met een groepje radicalen, begint er een gevecht tegen de gevestigde orde en tegen zichzelf. Met alle gevolgen van dien.

Beoordeling: 3,5 ster / 5 sterren

Ik vond dit een erg leuk boek. Het is niet een fantastisch hoogstaand staaltje literatuur, maar beschrijft wel op een heel vernuftige manier bepaalde aspecten van discriminatie, rassenscheiding en neemt ook onze huidige maatschappij op de hak. Aafke weet op sommige momenten echt precies de goede snaar te raken bij mij. De grootste tegenvaller vond ik het einde, deze is heel abrupt en gek geplaatst in de verhaallijn. Daarbij komt dat het verhaal soms net ietsje teveel aankabbelt naar mijn smaak.

De acht bergen door Paolo Cognetti

Eenmaal aangekomen in de Alpen, was het tijd voor mijn tweede boek. Precies goed getimed, want deze stond al een tijd om mijn lijstje en speelt zich af in de Alpen. Pietro is een stadsjongen uit Milaan, maar iedere zomer met zijn ouders in Valle d’Aosta waar hij een bijzondere vriendschap sluit met een bergjongen uit het dorp. Samen groeien ze op tijdens eindeloze wandelingen en ontdekkingstochten. De ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap is er een om jaloers op te worden.

Beoordeling: 5 sterren / 5 sterren

Dit verhaal heeft mij echt meegezogen in zijn prachtige simpliciteit. Ik snap helemaal waarom dit al zo ontzettend lang een bestseller is, het is echt prachtig. Het verhaal is simpel, aandoenlijk en zo waarheidsgetrouw. Paolo geeft je het gevoel dat je zelf de avonturen beleeft. Echt een must voor iedere boekenliefhebber!

‘To read’

Natuurlijk heb ik ook nog een wensenlijstje met boeken die ik graag binnenkort lees of luister:

 • Het einde van de eenzaamheid door Benedict Wells. Omdat ik dit al van een aantal mensen aangeraden heb gekregen ben ik heel benieuwd naar dit populaire boek.
 • Leven en laten leven door Hendrik Groen. Deze titel is een van mijn levensmotto’s, dus dan moet het haast wel een goed boek zijn. Daarbij spreekt de flaptekst mij ook aan.
 • De heilige Rita door Tommy Wieringa. Ik ben een keer helemaal omver geblazen door een boek van Tommy Wieringa en daarom erg benieuwd naar zijn nieuwste roman.

Hebben jullie nog goede tips?

X

Vorige bericht
Volgende bericht

2 Comments

 • Reply
  Anja - Minimalist Dutchie
  19 juli 2018 at 19:47

  Ben nu halverwege ‘Verdwaaltijd’ van Kathy Mathys. Ik moet er nog een beetje inkomen, geloof ik, maar het is wel een scherp stukje schrijfwerk.

  • Reply
   Marieke
   3 augustus 2018 at 17:00

   Oeh leuk, ik ga ernaar kijken 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge