Europetrip 2018: Interrailen met mijn moeder

Op het moment dat je dit leest ben ik al een paar dagen onderweg op de reis waar ik vorige week over vertelde. Benieuwd waar ik ben? Lees snel verder! 

Interrailen

Een aantal weken geleden ontstond het idee om met mijn moeder te gaan interrailen. Na wat gepuzzel bleken we deze week allebei te kunnen en besloten we al treinend richting Nice te bewegen. Hier zal ik vrijdag bij mijn schoonfamilie aansluiten. Maar goed, interrailen dus. Met volgepakten rugtassen vertrokken we afgelopen zaterdag richting het station in Zutphen, ik voelde me net Rory van Gilmore Girls.

Na een tripje richting Arnhem, stapten we over in de ICE richting Basel. In Freiburg stapten we uit, voor een nachtje, om vervolgens richting Chur in Zwitserland te reizen. Daar sliepen we wederom een nachtje.  

De afgelopen dagen hebben we echt de meest prachtige landschappen in Zwitserland en Duitsland gezien! Zo adembenemend mooi. Nu zitten we in de Bernina express richting Tirano, in Noord Italië. Op de foto hierboven kun je heel goed zien welke route we tot nu toe hebben afgelegd.

Freiburg

In Freiburg sliepen we de eerste nacht. We sliepen vlakbij het oude centrum. Bij aankomst bleek er die avond een wijn feest te zijn. Van onze host hoorden we ook dat er een toren bovenop een berg vlakbij stond met prachtig uitzicht. Na even door de stad te hebben gedwaald, die echt erg mooi en gezellig is trouwens, stapten we in de kabelbaan omhoog. Na een stevige klim de rest van de berg op en daarna nog de toren, werden we beloont met echt fantastisch mooi uitzicht! Een echte aanrader als je maar zo kort in de stad bent, je hebt direct een goed idee hoe het er allemaal uitziet.

Terug in de stad besloten we dat het tijd was voor een echte Duitse maaltijd. Bij Martin’s Bräu streken we neer en bestelden we een biertje en knoodlen. Het was super lekker en het restaurant is ook heerlijk Duits en sfeervol. Na wat wijntjes op het festival was het tijd om terug te gaan naar ons appartementje.

Chur

De volgende dag vertrokken we richting Zwitserland. Hier had ik heel erg naar uitgekeken, ik was nog nooit in Zwitserland geweest namelijk. Hier dwaalden we weer door de stad en gingen we wederom de berg op. Dit keer alleen veel hoger. Wat een prachtig uitzicht was daar! We aten bij een Zwitserscafe en gingen vroeg slapen.

Vanochtend namen we al vroeg de trein. De beroemde Bernina Express om precies te zijn, een route die UNESCO erfgoed is. Nou en ik snap wel waarom, wat is dit een prachtige route!!

Ik ben benieuwd hoe hij verder gaat, nu ik dit typ zijn we onderweg. Onderweg naar Italië dwars door de Alpen. Wat klinkt dat fantastisch.. Ik geniet echt met volle teugen van deze reis, wil je meegenieten? Volg me dan vooral op Instagram, hier plaats ik dagelijks wat we doen!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

2 Comments

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  6 augustus 2018 at 13:39

  Ik had je verhaal laatst al gelezen (en meegenoten van de rest van je reis), maar ik kom nog even terug, want guess what? Mijn vriend en ik willen in september naar Italië, ik ging zoeken naar mooie treinreizen en nu hebben we ook net de Bernina express geboekt! Ben erg benieuwd hoe het er in het echt uitziet, maar je verhalen klinken alvast veelbelovend. Ook goed om te weten dat Tirano en Genua de moeite waard zijn. Mooie landschappen en pizza, meer heb ik niet nodig 😉
  Linda – Zaailingen onlangs geplaatst…Tweedehands winkelen in het zuiden en westen van UtrechtMy Profile

  • Reply
   Marieke
   9 augustus 2018 at 16:59

   Oh wat super leuk!! Ik denk dat jullie echt omver geblazen zullen worden 🙂 Die reis is zó mooi haha. Echt een van de hoogte punten van mijn reis.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge