Festival Trek, het rondtrekkende foodtruck festival

In bijna iedere grote stad is hij ergens deze zomer te vinden, festival Trek. Een foodtruck festival die nu al een paar jaar te vinden is in verschillende steden van Nederland. Afgelopen weekend stond hij in Utrecht en ik was er bij.

Samen met mijn naamgenootje

Samen met Marieke van Fanilla ging ik afgelopen donderdag naar festival Trek in het Griftpark in Utrecht. Ik hoor al jaren over dit festival, maar was er nog nooit geweest. Natuurlijk was ik super nieuwsgierig, Marieke haar verjaardag was een goed excuus om te gaan kijken.

IMG_3653
IMG_3655
IMG_3650
IMG_3647

Nadat Marieke klaar was bij de barn gingen we richting het festival. We hadden allebei al een klein beetje gegeten, maar nog ruimte voor een hapje en een drankje. Het festival was al een paar uur bezig en ondertussen een gezellige bende. Iedereen was vrolijk, het was lekker weer, de muziek was goed en het eten was, natuurlijk, fantastisch. Niet op alle locaties van Trek staan dezelfde foodtrucks, dus bedenk dat alles wat ik schrijf gebasseerd is op Trek in Utrecht. Leuk feitje; de Yoghurt Barn truck staan wel op alle locaties!

Vegetarisch op festival Trek

Vol vertrouwen stapte ik het terrein op, met de vegan hype van dit moment zou er vast wel iets vegetarisch zijn. Dat is namelijk zelfs toegankelijker dan vegan eten. Al snel bleek dit vies tegen te vallen, de burger trucks hadden alleen maar burgers van vlees, de Indonesische truck alleen de vlees gerechten en zelfs alle Thaise curry’s bevatte vlees. Het was dan ook geen verassing dat de vega burrito’s bij de Mexicaanse truck al lang en breed waren uitverkocht. Uiteindelijk vonden we dan toch, in een hoekje bij de tapas truck, home made nacho’s die vega waren. Gelukkig waren die echt super lekker! De quacamole was goed, de salsa lekker pittig en de pepertjes werden, heel meedenkend met Nederlanders, aan de zijkant gelegd. Toch was ik een beetje teleurgesteld. Want waarom waren er maar twee vega gerechten en friet te vinden op dit festival, terwijl er zeker 25 trucks stonden?!

IMG_3657
IMG_3652
IMG_3659
IMG_3649

 

Hierna hadden we dorst en dus gingen we richting de bar. Hier moet je een glas voor €2,50 kopen, zonder statiegeld, voor de rest van de avond. Deze mag je natuurlijk ook op andere locaties van het festival gebruiken. Dit vind ik een super goede oplossing om afval tegen te gaan. Niet alle gasten waren er blij mee, maar ja het was dat of niets… Marieke en ik kozen allebei voor een gin en tonic. Na een tijdje sippen zei Marieke: ‘Zouden ze de gin vergeten zijn?’. Dit was niet eens zo’n gekke vraag, de gin smaak was ver te zoeken… Pech, zo’n dure tonic, maar niet vies gelukkig. Als toetje deelden ik en Marieke een crêpe met Nutella. Deze was heel lekker, precies zoals een crêpe hoort te zijn.

Mijn oordeel

Ondanks dat je zo nu en dan wat negatieve puntjes voorbij hebt zien komen, ben ik heel erg enthousiast. Dit komt vooral door de sfeer, het is echt een heel gezellig festival. Ze hebben het mooi aangekleed met een goede huisstijl, er zijn verschillende podia met bandjes en er zijn zelfs spelletjes voor kinderen. Alle bezoekers zijn lekker aan het genieten en dat maakt de sfeer helemaal top. Zelfs voor een simpel drankje zit je bij Trek goed.

Wil je nou heel graag naar Trek in Utrecht en baal je dat je het net gemist hebt? Ik heb leuk nieuws, Trek staat er t/m vandaag, maandag 5 juni. Check hun website even voor de openingstijden en andere steden en data. De toegang is gratis.

X

ps. Sorry voor de slechte foto’s, ik was mijn camera vergeten.. stom… ik weet het…

Vorige bericht
Volgende bericht

10 Comments

 • Reply
  Claire
  5 juni 2017 at 11:58

  Wat balen dat er zo weinig vega was zeg! Ik was vorig jaar op Lepeltje Lepeltje en daar had je bij elk kraampje zowat een vegetarische/vegan optie.
  Claire onlangs geplaatst…5x mijn beste blogtipsMy Profile

  • Reply
   Marieke
   5 juni 2017 at 17:24

   Ja jammer he?! Oh, nou dan moet ik daar misschien ook langs als ze in Utrecht zijn. Leuk!

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  6 juni 2017 at 09:12

  Niet echt van deze tijd inderdaad, zo weinig vega. Maar jullie hebben gelukkig genoten, het ziet er leuk uit!

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  6 juni 2017 at 10:27

  Huh, wat raar dat er zo weinig vega was?! Dat is toch echt heel erg vreemd in deze tijd. De sfeer ziet er overigens wel heel erg leuk uit en wat een goede oplossing van die drankjes! Malou x

 • Reply
  Zahra
  6 juni 2017 at 10:52

  Leuk! Het viel mij inderdaad ook op dat er amper vegetarische opties waren, best vreemd..
  De nacho’s klinken ook erg goed trouwens, en leuk geschreven 🙂

  • Reply
   Marieke
   11 juni 2017 at 13:41

   Ja jammer he.. Hihi dankjewel 🙂

 • Reply
  Jessica J.
  6 juni 2017 at 16:35

  Zo weinig vegetarische opties? Dat is inderdaad niet van deze tijd…
  Wij zijn toevallig afgelopen weekend ook (twee dagen op rij O:-)) naar een food truck festival geweest: Barrio Cantina hier in Antwerpen. Heerlijk!
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #56 • Ridders, speciaalbieren en meelwormen eten?!My Profile

  • Reply
   Marieke
   11 juni 2017 at 13:41

   Oeh wat leuk! Lijkt me ook een heel fijne stad voor zo’n festival!

 • Reply
  Joanne
  11 juni 2017 at 11:12

  Ik ben er laatst geweest in Maastricht! Vond dat er zo’n gezellige sfeer was 🙂 Ze hadden inderdaad wel wat meer rekening kunnen houden met de vegetarische/vegans .
  Joanne onlangs geplaatst…Hotspot | Guts & Gusto – ArnhemMy Profile

  • Reply
   Marieke
   11 juni 2017 at 13:42

   Ja ik vond het ook vooral heel erg gezellig!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge