Gegeten in februari: Abel’s Deli en Berlijn

Het is alweer tijd voor een tweede overzicht van wat ik in een maand heb gegeten. In dit artikel vertel ik jullie meer over wat ik in februari deed en laat ik jullie kennismaken met een nieuwe hotspot; Abel’s Deli.

Week 5

In week vijf had ik de tweede week van mijn seminar op school. Na de beoordeling snelde ik naar huis om mijn tas te pakken, in het weekend werkte ik namelijk op Grasnapolsky! Dit is een super leuk festival met allerlei verschillende stijlen muziek. Het was altijd op de Veluwe en dit jaar was het voor de laatste keer hier. Vanaf volgend jaar zal dit winterfestival dus ergens anders plaats gaan vinden.

Ook deze week werkte ik weer veel aan de buitenlandreis voor het honourstraject. Door al deze drukte schoot het maken van foto’s van mijn eten er helaas een beetje bij in.. Wel maakte ik deze mooie foto ’s avonds bij Grasnapolsky.

Week 6

Deze week had ik maar een college. Verder stond deze week volledig in het teken van de buitenlandreis. En die tijd hadden we nodig! Alle dagen hebben we van 9 tot 7 op school gezeten om de reis tot in de puntjes uit te werken en af te maken. Ook deze week at ik natuurlijk van alles, maar vooral snel en foto’s maken schoot er weer bij in..

Week 7

De week van de buitenlandreis! Op maandag en dinsdag werkten we ons nog even uit de naad, onder het genot van een lekkere afhaal maaltijd. Ook werkte ik deze twee dagen nog bij de Yoghurt Barn. Op woensdag vertrokken we dan eindelijk richting Berlijn. Vooral de laatste drie weken hadden we er zoveel tijd in gestoken dat het bijna onwerkelijk was dat we nu echt gingen.

In Berlijn moest ik natuurlijk ook naar mijn favoriete hotspot ‘Fathers Carpenter Coffee Brewery’. Hier lunchte ik samen met een studiegenoot en het was weer heerlijk! Ik had een broodje met gepocheerde eieren, een halve avocado en wat Harissa. Hmmmm, alleen al als ik dit zie loopt het water me weer in de mond.

Diezelfde dag had ik in de middag nog wat vrije tijd en zo belandde ik in ‘Barn’. Dit is een leuk klein koffie tentje in Mitte. Toen ik er al zat en lekker aan het lezen was onder het genot van een cappuccino, besloot ik om dit plekje eens te googelen. En wat bleek? Het schijnt dat Barn de beste koffie van Berlijn heeft. Nou moet ik zeggen dat ik het ook wel echt een heel goede koffie vond, zeker een aanrader dus!

4
5

Op de laatste avond at ik samen met een aantal studiegenoten bij ons hostel in de buurt. We aten in een Aziatisch restaurantje genaamd Gotcha. Ik had een soep met dumplings en een soort krokante sushi, klinkt allebei misschien wat gek maar mijn god wat was het lekker!! Ik heb echt zo heerlijk gegeten!! Echt een aanrader als je een beetje uit het centrum weg wilt en niet te duur wilt eten.

Hierbij had ik een home made ice tea met gember, citroen, citroengras, sinaasappel en ginger ale. Ook deze was echt mega lekker en zag er ook zo fotogeniek uit!

Week 8

Deze week begon lekker rustig. Dat had ik ook wel nodig na Berlijn, want wat was ik moe! Je kunt je wel voorstellen dat wel mee uitgaan met de studenten en toch ook de organisatie dragen best een pittige klus is. Op maandag was ik in Delft bij mijn vriend en zat ik bij mijn favoriete koffietentje daar; Kek. Hier heb ik lekker een tijd zitten lezen met een cappuccino en bananenbrood. Ik vind dat zo heerlijk! Lekker even in mijn eentje ergens zitten..

Abel’s Deli

IMG_5141
IMG_5140

Op dinsdag had ik een heel leuke meeting met Roos van Abel’s Deli. Abel’s Deli zit al eventjes op het centraal station hier, in Utrecht, en heeft nu ook een nieuwe vestiging geopend op het Vredenburgplein. Bij Abel’s Deli kun je terecht voor lekkere Italiaanse producten, zowel zoet als zout, een heerlijke pasta bowl, sushi bowl of buddha bowl (deze laatste is zelfs gemaakt door een Micheline sterren chef!) maar ook voor een lekkere kop koffie van Giraffe.

Abel’s Deli is een super leuk concept waar je terecht kunt voor echte kwaliteit producten. Dus als je even snel wat moet eten, maar geen zin hebt in een net niet lekkere salade van de AH To Go, dan is dit the place to be! In de stad kun je juist super goed terecht voor een mooi cadeautje, lekker koekje of merengue bij de koffie of als het wat lekkerder weer is een japans ijsje.

Dinsdagavond probeerde ik de pastabowl met Crema saus en gegrilde groenten uit. Ik kreeg de basilicum in een los zakje zodat ik deze na het opwarmen erover heen kon doen en ik dus niet verlepte basilicum hoefde te eten. Het is een klein detail, maar wel goed vind ik! De pasta zelf was verder super lekker. De saus was helemaal niet zout, iets waar ze in de keuken ook op letten vertelde Roos, en de zongedroogde tomaatjes combineerde goed met de rest.

Actie bij Deliveroo

Er is nu een leuke actie voor de mensen uit Utrecht! Deliveroo bezorgt deze week gratis de bowls van Abel’s Deli bij jou thuis! Mocht je nou onderweg naar het station al weten dat je een bowl gaat halen, dan kun je deze ook bestellen via de website van Abel’s Deli. Deze staat dan voor jou klaar om opgehaald te worden als je aankomt! Deze service zullen ze overigens ook over niet al te lange tijd aan gaan bieden op het Vredenburgplein.

Zoals je kunt lezen is Abel’s Deli net wat anders dan andere winkels. Als je er binnenloopt is het eigenlijk een soort combinatie tussen een luxe winkel met kant en klare maaltijden en een hippe delicatesse zaak. Dit klinkt misschien wat gek, maar wat mij betreft werkt het echt heel erg goed!

En dat was februari alweer. Hebben jullie ook al leuke dingen gepland staan voor maart?

Dit artikel is in samenwerking met Abel’s Deli geschreven. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

Vorige bericht
Volgende bericht

9 Comments

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  26 februari 2018 at 17:22

  Aaahhh net nog een broodje gehaald bij Abel’s Deli, alles daar is zo lekker! En dat tentje in Berlijn ziet er ook zo leuk uit, heerlijk die eitjes! Malou x

  • Reply
   Marieke
   1 maart 2018 at 20:34

   Jaa, ik vind het echt een heel leuk tentje!

 • Reply
  Marlice
  26 februari 2018 at 18:09

  Berlijn heeft zo veel leuke hippe tentjes. Het is één van mijn favoriete steden!

  • Reply
   Marieke
   1 maart 2018 at 20:34

   Jaa zeker! Echt een hipsterstad haha

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  27 februari 2018 at 09:50

  Haha, ik vind het ook zo grappig als ik gewoon ergens neerplof in een vreemde stad en het dan achteraf dé hotspot bleek te zijn. Hmm, ik heb net mijn ontbijt achter de kiezen maar ik krijg nu alweer trek van jouw foto’s.
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…Maart: opruimmaandMy Profile

  • Reply
   Marieke
   1 maart 2018 at 20:37

   Ja, ik was ook echt zo verbaasd!

 • Reply
  Zahra
  28 februari 2018 at 08:39

  Ziet er heerlijk uit, en zo te zien heeft Berlijn allemaal lekkere hotspots om te bezoeken! Mooi dat je het leuk hebt gehad 🙂

 • Reply
  Anna
  1 maart 2018 at 11:02

  Leuk om te zien! Dat broodje met avocado ziet er echt heerlijk uit, yum! Mooie blog heb je trouwens, ik ben je gaan volgen 🙂
  Anna onlangs geplaatst…MLBB #112 | Vijf dagen op stedentrip naar Lissabon!My Profile

  • Reply
   Marieke
   1 maart 2018 at 20:38

   Aahh, lieff! Dankjewel 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge