Gegeten in april: veel terrasjes en naar Polen!

Afgelopen maand had ik het weer lekker druk op mijn studie en kon ik niet wachten totdat de meivakantie begon. Gelukkig had ik ook tijd om te genieten van het lekkere weer en was ik veel op terrasjes te vinden.

Week 14

April begon met pasen, dit vier ik altijd super uitgebreid met mijn familie. We eten bergen eieren, zelfgebakken paasbrood en nog veel meer lekkers. Dit was ook direct het eerste weekend dat het zonnetje zich begon te laten zien. Oh wat heb ik daarvan genoten! De zaterdag erna werd het nog beter, weet je nog? Toen was het echt super lekker weer. Evert en ik besloten om er goed gebruik van te maken en lekker op een terrasje in Delft te eten. Lekker simpel Italiaans, maar zo lekker!

Week 15

Deze week was het echt super lekker weer en was ik veel in de stad te vinden met vrienden. Ik merk dat ik zoveel socialer wordt als het lekker weer is. Eindeloos op terrasjes kletsen, kom maar door! Op maandag kwam Jasmin, een vriendinnetje uit Zutphen, naar Utrecht toe. We hebben lekker door de stad gelopen en drankjes gedaan terwijl we bij kletsten. Op zaterdag ging ik Marieke opzoeken in Antwerpen. We hadden elkaar echt al heel erg lang niet meer gezien en hebben een super gezellige dag gehad samen met nog een ander oud collegaatje. De dag bestond uit veel kopjes koffie, wijntjes een lekkere bagel en dat alles in een heerlijk zonnetje. ’s Avonds ging ik door naar Delft waar ik samen met twee vrienden van mij een Evert at bij een microtheater. Ze hadden helaas bijna geen vega eten, maar gezellig was het wel!

Week 16

Ook deze week zat ik weer verschrikkelijk veel op terrasjes en in de stad. Dit was de week met het beste weer tot nu toe, alhoewel we daarvoor natuurlijk ook niet zoveel te klagen hadden. Ik had het deze week aardig druk met allerlei colleges en vergaderingen, dus vond ik dat ik wel een lekker ontbijtje verdiende.. Ik maakte een grote kom bananen pannenkoeken beslag uit het Yoghurt boek van de Yoghurt Barn en maakte hier meerdere ochtend echt super lekkere bleuberry pancakes mee.

Op woensdag kookte ik met mijn commissie van mijn vereniging voor de vereniging. Dat is iets dat we iedere maand doen en dan kunnen mensen voor heel weinig een driegangen diner voor de borrel uit komen eten. Dit keer was het thema Azië, hierboven een foto van de kruiden die op de tafels stonden zodat iedereen zelf kon bepalen hoe pittig het eten werd.

Op donderdag was het echt immens warm en besloot ik met mijn team op school om eerder te stoppen en te genieten van het weer in het park, als een echte Utrechtse student. We kochten wat wijn, bier, dipjes, stokbrood en gooiden nog snel een salade in elkaar waarna we de hele avond in het park zaten. Dit resulteerde in zoveel gezelligheid dat ik daarna nog uitging met een van de meiden uit mijn team. Altijd gezellig!

Week 17

Ik liet het al even op mijn Instagram vallen, vorige week was ik in Polen met mijn vereniging. Dit is mede de reden dat dit artikel wat later in de week verschijnt. Op maandag vloog ik met een groepje naar Wroclaw waar we een nacht bleven. Op dinsdag vlogen we naar Krakau en afgelopen maandag ben ik weer terug gekomen. We aten eten dat door de organisatie gemaakt werd voor honderden mensen, zoals je ziet niet heel bijzonder.. Het smaakte prima, maar zag er niet uit haha. Wel ben ik ook een paar keer uit eten geweest. Ik had het niet verwacht, maar de Poolse keuken is echt super lekker en zelfs best wel vega proof! Over een aantal weken zal ik nog een veel uitgebreider artikel over mijn reisje schrijven, stay tuned!

jfkal;
fkal

En dat was de maand april alweer. In mei moet ik weer flink aan de bak voor mijn opleiding, verder heb ik nog niet veel gepland. Hopelijk wordt het weer zulk heerlijk weer en ga ik nog veel picknicks in het park tegemoet.

 

X

Vorige bericht
Volgende bericht

2 Comments

 • Reply
  alexa
  6 mei 2018 at 09:51

  Was dit nodig? Nu heb ik honger! Hahah. Ziet er heerlijk uit!
  alexa onlangs geplaatst…Bikinitops van LASCANAMy Profile

  • Reply
   Marieke
   7 mei 2018 at 08:19

   Hahah sorry! Hopelijk heb ik je wat inspiratie gegeven 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge