Gegeten in mei: zomers weer, vakantie en een receptje

Nog maar een maand en dan heb ik vakantie! Ik kan echt niet wachten, want ik heb het zo druk. Deze keer een kort overzichtje van afgelopen maand, wel inclusief recept! 

Week 18

De eerste week van mei had ik vakantie. Dat had ik ook wel nodig na mijn week in Krakau, waar ik veel gedaan heb waar slapen niet echt een onderdeel van was haha. In mijn vakantie was ik lekker bij mijn moeder thuis waar ik door haar werd gepamperd. Een van de dagen besloot ik kalmpjes mijn school achterstand bij te werken in mijn favoriete cafeetje in Zutphen; Van Rossums Koffie. Verder was ik een dag in de sauna, toen het heerlijk weer was. Daar at ik onder anderen een mega lekkere poke bowl, maar die kon natuurlijk niet op de foto.

Week 19

Deze week moest ik echt weer even erin komen. Belangrijk dus om goed voor mijzelf te zorgen en daarom at ik een van mijn favoriete makkelijke maaltijden, de vier kazen ravioli van de Albert Heijn. Natuurlijk alleen als hij in de bonus is, zoals half Nederland. Deze keer at ik er gewokte spinazie bij.

Week 20

Deze week kookte ik weer op mijn vereniging. Dit keer was het thema Fairytales en maakte we onderanderen roze bietensoep met feta en eetbare glitters! Het zag er echt mega tof uit, maar in de donkere ruimte kon ik er geen fatsoenlijke foto van maken..

Op vrijdag at ik met Marjolein bij Gys. We namen de vega kapsalon en pulled pork van paddestoelen. Allebei echt intens lekker! De vorige keer dat ik bij Gys at, was ik niet echt onder de indruk. Deze keer was dat helemaal anders, dit was zo lekker. Als toetje namen we een brownie gemaakt van zoete aardappel, die toch net iets te ‘gezond’ smaakte naar onze smaak.

In het weekend was ik weer eens thuis, waar ik uitgebreid bij kletste met mijn moeder onder het genot van allemaal borrel hapjes. Vooral die grote groene olijven vind ik zo lekker.

Week 21

Op tweede pinksterdag besloten mijn moeder, vriend en ik om samen in Zutphen te ontbijten. We kwamen terecht op de markt waar het altijd gezellig is. Ik nam de enige(!) vega optie op de kaart, een broodje met warme geitenkaas. Hij was gelukkig wel super lekker.

Afgelopen weekend besloot ik weer eens uitgebreid te koken, dat doe ik niet meer zo vaak. Ik maakte een kokos, paddestoelen noodle soep. Hij was echt heel goed gelukt, daarom deel ik vandaag het recept met jullie.

Kokos paddestoelen noodle soep

Benodigdheden voor 4 personen:

 • 500 gr udon noodles (straight to wok)
 • 250 gr kastagnechampignons
 • 150 gr oesterzwammen
 • 400 ml kokosmelk
 • 1 pakje Fair Trade groene curry pasta
 • 500 ml water
 • 1 limoen
 • handje verse koriander
 • olie

Bereidingswijze:

 1. Snij de paddestoelen in grove blokken.
 2. Verwarm de olie in een soeppan met dikke bodem. Doe de paddestoelen erin en roerbak deze samen met de currypasta een aantal minuten.
 3. Gooi nu de kokosmelk en het water erbij. Laat het zo’n 7 minuten sudderen.
 4. Doe de noodles erbij en laat het nog eens 3 tot 5 minuten koken.
 5. Serveer in een grote kom met verse koriander en een schijfje limoen om er zelf overheen uit te knijpen.

X

Vorige bericht
Volgende bericht

4 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  29 mei 2018 at 09:17

  Eetbare glitters, wat?! Consider me intrigued! Ik ben trouwens ook fan van die currypasta’s. Ik heb pas nog de gele mee naar huis genomen. Noedelsoep heb ik nog nooit zelf gemaakt, maar ik ga het zeker eens proberen!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Minimalism Challenge: week 2My Profile

  • Reply
   Marieke
   4 juni 2018 at 09:19

   Jaa! Ik vond het ook super gaaf dat dat kan haha.

 • Reply
  Djuli
  31 mei 2018 at 16:54

  Die curry ziet er super lekker uit!

  • Reply
   Marieke
   4 juni 2018 at 09:19

   Dankje wel 🙂 Hij was ook echt goed gelukt!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge