Gegeten in januari: Vakantie en druk, druk, druk

Een nieuwe serie! Ik kondigde hem al aan in mijn update in december. Vanaf nu zal ik iedere maand laten zien wat ik nou zoal eet en van mijn favoriete geef ik jullie direct een receptje. 

Week 1

De eerste week van januari was ik in Brugge en had ik verder lekker veel vrij.

Die vrije dagen vulde ik op met veel koffietjes en lekker lezen. Eindelijk kon ik weer eens wat lezen, soms moet ik mijzelf er echt aan herinneren hoe fijn ik dat vind.

Een klassieker; avocado met ei op brood. Zelf eet ik dit helemaal niet vaak, maar als ik een keer thuis ben vind ik het echt heerlijk om als ontbijtje op zondag klaar te maken. Vooral met wat chili vlokken eroverheen is het echt helemaal perfect!

Aan het eind van deze week kwam ik laat terug in Utrecht en had ik zin in iets makkelijks, snels en toch echt lekkers. De vegetarische balletjes waren in de aanbieding en zo kwam ik op het idee om een lekkere grote pan tomaten saus te maken en wat balletjes op te bakken. Het ziet er niet mega smakelijk uit, maar het was me toch lekker!

Ik maakte een snelle Arabiata saus van een blik gepelde tomaten, een blikje tomatenpuree, 3 verse tomaten, 3 tenen knoflook, een ui en een pepertje. Eigenijk is het super simpel, je laat de ui, knoflook en het pepertje even fruiten waarna je de puree mee bakt. Vervolgens gooi je de andere ingrediënten erbij en laat je het nog een tijd pruttelen zodat er lekker wat smaak aan komt te zitten. Een beetje zout en peper erdoor en je bent klaar. De saus die ik overhad heb ik ingevroren en nu kan ik heel makkelijk en snel een lekkere pasta in elkaar toveren!

Week 2

In de tweede week van januari begonnen mijn colleges weer. Ik moest direct flink aan de bak want op woensdag en donderdag had ik een deadline en de dinsdag erna had ik ook nog een tentamen.

Een van de dingen die me deze week door heeft geholpen is koffie, heel veel koffie… Iets anders wat ik in deze week ontdekte waren dadelballetjes met pecannoten en kokos. Ik had nog een doosje verse dadels liggen die echt eens op moesten en dus ging ik aan de slag. Een deel dadel en een deel pecannoten in de blender, goed mixen, tot een balletje rollen en vervolgens door kokosrasp heen. Klaar! Echt heel makkelijk om op zondagavond voor de hele week te maken en zo lekker als tussendoortje. Deze balletjes zijn heel makkelijk in de koelkast te bewaren.

Mijn week eindigde super goed met op vrijdag een heerlijke appel crumble met blauwe bessen als lunch bij Kek in Delft. Een van mijn favoriete plekjes in Delft overigens!

Mijn schoonvader was dit weekend jarig en dus bakte ik met Evert deze lekker brownie. Wij deden er alleen ook nog lekker wat cacao doorheen, om het nog puurder te maken. Hij was echt mega lekker!

Week 3

Dit was de week van mijn laatste tentamen voor dit semester en ook gelijk mijn laatste presentatie. Op donderdag stormde het heel hard, maar ik ging toch lekker met een vriendinnetje naar de sauna. Rustigste dag in de sauna ooit! Ik moest daardoor wel spontaan bij mijn moeder slapen, want er reden helemaal geen treinen meer..

Als ik ’s ochtends iets meer tijd heb, dan eet ik graag lekker uitgebreid. Ondertussen lees ik dan wat blogjes en wordt ik rustig wakker, zo kan ik de dag optimaal starten! Een van de ochtenden in deze week at ik bijvoorbeeld dit havermoutje met amandelvlokken, cacao nibs en nog een klein restje cruesli.

Verder maakte ik deze week geen foto’s, ik was druk bezig met hospiteren, de laatste dingen voor het semester en vooral ook even lekker uitrusten.

Week 4

De laatste volle week van januari alweer, wat gaat het snel! Deze week had ik op school een seminar, waardoor ik iedere dag van 10 tot 17 college had. Natuurlijk moest ik ook weer hospiteren en verder moest ik flink wat doen voor het honourstraject dat ik volg. Hiervoor organiseer ik een buitenlandreis en deze twee weken staan in het teken van het programmeren. Veel mailen en bellen in andere woorden.

Ook in deze drukke week konden de balletjes niet ontbreken!

En als laatste een simpele yoghurt, net iets bijzonderder met wat blauwe bessen, amandelvlokken en cacao nibs.

Zoals je ziet ben ik de afgelopen twee weken zo druk geweest dat ik niet eens de tijd heb genomen om mijn eten op de foto te zetten. Nou moet ik eerlijk toegeven dat het ook nog niet echt in mijn systeem zit.. Iets om aan te werken dus!

Leuker nieuws is trouwens dat ik een kamer heb gevonden! Over twee weekjes verhuis ik al! Echt zo ontzettend fijn, nu heb ik eindelijk weer wat meer avonden vrij en kan ik weer wat beter mijn rust pakken.

X

Vorige bericht
Volgende bericht

2 Comments

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  31 januari 2018 at 18:06

  JAAAA JE HEBT EEN KAMER! Ik ben zo blij voor je! Wat een leuk soort artikel dit trouwens Mariek, hou ‘m erin. Malou x

  • Reply
   Marieke
   12 februari 2018 at 21:33

   haha, oeps, laat antwoord… Maar dankjewel!! 🙂 En ik houd hem er zeker in <3

  Leave a Reply

  CommentLuv badge