Herfst capsule wardrobe update

De tijd gaat echt zó ontzettend snel! Het is alweer echt herfst.. Hoog tijd voor een herfst capsule wardrobe update. Benieuwd wat ik nou eigenlijk allemaal in mijn herfst garderobe heb hangen? Kijk dan snel verder!

Toen ik een tijdje geleden dit artikel van Sara las en dit artikel van Hermien, realiseerde ik mij dat ik jullie nooit mijn totale garderobe heb laten zien! En toen ik ook nog eens tot de conclusie kwam dat ik voor deze update geen outfit kon vormen van kleding die jullie nog nooit gezien hebben in een shoot (waar ik overigens best trots op ben), wist ik wat me te wachten stond. Zie hier dus mijn totale garderobe!

 

2 Truien

 

2 Vesten

 

5 Broeken en jeans

 

4 Tops met lange mouwen

 

5 Blouses

 

4 Schoenen

 

7 Tops met korte mouwen

 

2 Rokjes

 

5 Jurken

In totaal heb ik 36 kledingstukken, inclusief schoenen. Daar ben ik best trots op! Zoals je misschien opvalt heb ik alleen wel een beetje een gek evenwicht. Zo heb ik nauwelijks warme bovenkleding en erg veel shirts. Dat is iets wat ik ook echt merk in mijn garderobe, ik mis warme vesten en truien. Tijd om dus op zoek te gaan naar nog een mooi vest, het liefste zwart, en een fijne trui, misschien wel zo’n mooie Noorse..?

Nieuwe aankopen deze herfst

Ik heb een tijdje zitten twijfelen of ik dit hier wilde delen.. Uiteindelijk ben ik altijd eerlijk geweest en dat wil ik nu dus ook zijn. Ik heb voor dit seizoen slechts een nieuw kledingstuk aangeschaft. Dat was een panty van Sedisch Stockings. Een bedrijf met mooie idealen. Het grootste deel van hun grondstoffen zijn gerycled en hun panty’s worden eerlijk geproduceerd. Ik was dan ook heel erg blij met mijn panty, totdat hij de derde keer dat ik heb droeg scheurde… Voor €20,- ben ik daar toch echt wel teleurgesteld in. Tips voor goede duurzame panty’s zijn dus welkom!

Ik realiseerde mij ook dat ik ondertussen alweer een jaar een capsule wardrobe heb! Lees hier al mijn andere updates.

X

 

Vorige bericht
Volgende bericht

13 Comments

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  24 oktober 2017 at 21:09

  Dank voor het delen! Ik ben blij dat je het toch gedaan hebt, want het inspireert mij enorm om hier ook mee aan de slag te gaan. Ik had deze zomer alvast geoefend met mijn vakantiecapsule, haha. Heb je nou nog veel opgeslagen? Het lijkt zo namelijk best een complete 4-seizoenen-capsule! Het afgelopen jaar heb ik voor mijn doen juist best veel gekocht, want ik weet eindelijk de eerlijke mode te vinden 😉

  • Reply
   Marieke
   26 oktober 2017 at 17:15

   Haha ja klopt! Dat is bij mij in de herfst en lente vaak, dan wil ik gewoon graag wat koelere dingen maar ook juist warme dingen. Toch heb ik best wat van de zomer eruit gehaald, zoals hempjes en echte blote jurkjes.

 • Reply
  Jessica J.
  25 oktober 2017 at 11:00

  Tof om te zien! Vooral die oranje trui vind ik heel erg mooi om te zien. Ik moet dríngend m’n kledingkast uitmesten, want ik grijp altijd naar dezelfde items.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Vijf redenen waarom treinreizen zo fijn isMy Profile

  • Reply
   Marieke
   26 oktober 2017 at 17:16

   Dankje! Dat is ook een van mijn lievelingsitems 🙂

 • Reply
  Sophie
  25 oktober 2017 at 14:00

  Wat leuk om te lezen! En wat heb je weinig kledingstukken – net zoals ik haha. Meer hebben de meeste mensen ook niet nodig denk ik… Zolang je alles draagt en mooi vindt, heb je genoeg keuze 🙂

  • Reply
   Marieke
   26 oktober 2017 at 17:20

   Nee dat denk ik ook, veel mensen hebben zo ontzettend veel kleding die ze niet dragen…

 • Reply
  Becky
  25 oktober 2017 at 22:01

  Zo jammer van je Swedish Stockings panty 🙁
  Het verbaast me wel, heb er zelf meerdere en ben er heel tevreden van, bij mij houden ze langer dan een jaar.
  Misschien zat er een productiefout in jouw panty? Ik zou het in elk geval melden bij de winkel waar je ze kocht of bij swedishstockings zelf, want als je ze maar 3x kon dragen is het inderdaad een duurkoop en allesbehalve duurzaam…

  • Reply
   Marieke
   26 oktober 2017 at 17:20

   Ja helaas.. Ik heb al gemaild, maar kreeg er niet een erg begripvolle reactie op helaas.

 • Reply
  Manon
  26 oktober 2017 at 11:45

  Heel handig, en wat een mooie kledingstukken. Ik zou dit ook een keer moeten doen want heb heel veel wat ik dus niet draag of alleen voor feestjes ofzo, zonde eigenlijk.

  • Reply
   Marieke
   26 oktober 2017 at 17:29

   Dankjewel! Ja ik heb nu een jurkje dat ik op feestjes draag en anders leen ik er gewoon een van een vriendin. Het is inderdaad zonde om een kledingstuk te hebben dat je dan maar een keer draagt!

 • Reply
  Marloes
  27 oktober 2017 at 13:21

  Wat een mooie garderobe heb je. Die kleur van die trui van Vanilia is echt prachtig! Ik weet niet of hema valt onder duurzaam, maar ik heb de support tights van 40 denier en ze zijn echt onverwoestbaar.
  Marloes onlangs geplaatst…Movietime oktoberMy Profile

 • Reply
  Stephanie
  28 oktober 2017 at 11:16

  Ik heb nu voor het eerst mijn capsule wardrobe gemaakt en ben er echt super blij mee! geen uitpuilende kasten en een mooi overzicht. Ik vind jouw collectie ook erg mooi!

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  28 oktober 2017 at 20:50

  Wat leuk (en eigenlijk weinig, hahah) zeg! Die blouse met bloemen is echt heeeel leuk!
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Dagje UtrechtMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge