Capsule wardrobe: Herfst wishlist

School is ook voor mij weer begonnen, de dagen worden korter en het wordt alweer kouder. De zomer is echt voorbij… Tijd om na te denken over mijn herfst capsule wardrobe. Vandaag deel ik met jullie mijn herfst wishlist. 

Edit: Door problemen met internet ging het artikel niet online… Deze week dus wat laat, maar hopelijk niet minder leuk.

Een gemengde wishlist

Net als voor de zomer, maak ik voor de herfst een wishlist. Deze keer is de wishlist alleen net iets anders. Ik ben namelijk een klein beetje van mijn capsule wardrobe systeem afgestapt. Ik was deze zomer in Barcelona en daar zit de winkel van het fantastische duurzame merk ‘Friday’s Project‘. Daar moest ik natuurlijk heen, ook al was het in het midden van mijn ‘koop niets’ tijd. De kans om in een duurzame winkel rond te lopen doet zich namelijk niet zo vaak voor. Hier kocht ik het vest dat op mijn zomer wishlist stond.

Ook merkte ik dat ik het een en ander nog nodig had voor mijn vakantie. Daarom heb ik in deze wishlist zowel de gekochte items als de items die ik nog graag wil, opgenomen. Het is dus technisch gezien geen wishlist meer, maar voor het gemak noemen we het even zo…

chloe-shirt-white-goat-organic-apparel-1-720x900
hmprod

Ik liet al eens mijn witte shirt van de COS zien. Hier was ik echt verliefd op en ik droeg hem heel erg vaak. Laatst stond ik ermee tegen een roestig hek en toen zaten er helaas vlekken in die ik er niet meer uit kreeg… Tijd voor een nieuwe en deze keer niet van COS, maar van het duurzame merk ‘Goat organic apparel’.

Foto credits: Maryse Carbo

Ik vertelde in mijn zomer update al over het hempjes probleem, bij deze nog een wat professionelere foto dan mijn vakantie snapshot. Ik kocht hem uiteindelijk dus ook nog in het zwart, omdat hij zo ontzettend goed beviel.

Geïnspireerd door vriendinnetje Marjolein wil ik graag voor het Nederlandse herfstweer een stel mooie regenlaarzen die ook enigszins fashionable zijn en duurzaam. Na een tijdje zoeken vond ik deze. Leuk te combineren en ook nog eens super comfortabel.

Een beetje duurzaam en een beetje niet

 1. Dit jurkje is niet duurzaam en ook nog eens gekocht in mijn ‘niet koop’-tijd. Ik zag hem bij de Sissy-Boy en werd opslag verliefd. Dit is iets waar ik al een hele tijd naar op zoek was en daarom heb ik hem toch gekocht. Hopelijk ben ik er zo blij mee dat ik hem lang draag en hem daarmee toch een soort van duurzaam maak.
 2. Afgelopen weekend was ik op het festival Into the great wide open op Vlieland en tijdens het inpakken ging ik op mijn zonnebril zitten.. Super stom, ik weet het. Nu is het dus tijd voor een nieuwe en wil ik graag een duurzame(re). Na een tijdje zoeken kwam ik deze van Toms tegen. Hij is helaas wel veel te duur, €174,95, maar ik weet in ieder geval waar ik naar op zoek ben.
 3. Ik draag super vaak jurkjes en rokjes, maar heb eigenlijk nog nooit echt tijd en geld in een duurzame panty geïnvesteerd. Dit seizoen wil ik dat graag doen, in de hoop dat deze langer mee zullen gaan. Bijvoorbeeld deze van Swedish Stokkings voor €21,50.

Wat staat er op jullie herfst wishlist?

 

Vorige bericht
Volgende bericht

8 Comments

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  5 september 2017 at 15:53

  O ja, ik wilde nog zeggen dat dat jurkje je erg goed staat! Daar ga je vast lekker fladderend mee door het leven 😉
  Ik heb laatst ook fast fashion schoenen gekocht, omdat ik bij alle fair fashion merken echt niet kon vinden wat ik zocht en ik al een jaar op zoek was. Dan is het tenminste geen impulsaankoop en moet het maar lang meegaan inderdaad.
  De Swedish stockings ga ik ook zeker kopen als ik uit mijn huidige voorraad gescheurd ben 😉

  • Reply
   Marieke
   6 september 2017 at 09:44

   Dankjewel! Ja dat was ook mijn gedachte gang…

 • Reply
  Marloes
  5 september 2017 at 15:53

  Wat een superleuk jurkje! Fijne inspiratie, ik heb ook echt geen idee hoe ik me straks moet kleden als het weer kouder wordt. Ik heb in het voorjaar een hoop weggedaan van wat ik toch al jaren niet meer droeg etc. En die Goat t-shirts zijn heel fijn, ik ben sowieso fan van hun merk 🙂
  Marloes onlangs geplaatst…Roadtrip Baltische staten – week 2My Profile

  • Reply
   Marieke
   6 september 2017 at 09:45

   Dankjewel! Ja ik vind dat ook altijd zo lastig.. Vind de zomer het makkelijkste wat betreft kleding.

 • Reply
  Sabine
  6 september 2017 at 17:23

  Leuk jurkje! 😀
  Ik vind panty’s altijd wel een dingetje, of ik nou budget panty’s voor €1 koop of kwaliteit panty’s van €20 ze gaan allemaal stuk na 1 of 2 x dragen 🙁

  • Reply
   Marieke
   10 september 2017 at 14:51

   Dankje! Ik haal altijd wat dikkere panty’s, die gaan ook ietsje langer mee 🙂

 • Reply
  Claire
  9 september 2017 at 14:58

  Wauw wat een leuke items! En als je weet dat een item tijdloos is, geheel jouw smaak en dat je er lang mee doet dan vind ik het ook best wel duurzaam hoor 🙂
  Claire onlangs geplaatst…Fijne tweedehands items #1My Profile

  • Reply
   Marieke
   10 september 2017 at 14:50

   Dankje! Ja precies 😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge