Hostel of geen hostel?

Vorige week schreef ik over mijn idee om naar een hostel te gaan en mijn twijfels daarbij. Onderhand is er een week overheen gegaan en heb ik een veel duidelijker idee over wat ik wil gaan doen aan het eind van mijn reis. Ik heb besloten om de laatste twee weken niet hier bij Shiva en zijn familie te verblijven en ook geen vrijwilligerswerk meer te doen. Ik wil graag meer van Nepal zien nu ik er ben. Waar mijn idee aan het begin van de week nog was dat ik naar een hostel zou gaan en kijken of ik iemand voor een trekking iets buiten Kathmandu tegen zou komen is het nu alweer compleet veranderd. Na veel lezen en bladeren in de Lonely Planet heb ik een paar ideeën die ik het liefst allemaal in de twee weken wil proppen, haha.

Het eerste idee is om Pokhara te bezoeken. Dat is een stad ten noordwesten van Kathmandu waar veel toeristen heen gaan. Het schijnt een stad te zijn waar je heel veel kan beleven en bezichtigen. Alle lokale Nepalezen die ik heb gesproken in bijvoorbeeld het weeshuis dringen er ontzettend op aan om erheen te gaan en dat is misschien wel doorslaggevend, want als zij vinden dat een bezoeker van hun moederland die stad moet bezichtigen dan zal dat echt wel de moeite waard zijn. Je kan met een lokale bus makkelijk naar Pokhara, wat maakt dat ik dit ook in mijn eentje zou kunnen doen. Het schijnt dat langs de route van de bus een paar mooie dorpen, steden en tempels liggen. Het lijkt me daarom heel gaaf om af en toe in een van die steden te overnachten tijdens mijn reis, om daar de omgeving rustig te kunnen verkennen. Dat zou ik dan wel alleen willen doen als ik samen met iemand ben, het blijft namelijk een feit dat ik met mijn witte huid, haren en blauwe ogen erg opval en word behandelt als een beroemdheid. Iedereen wil met me kletsen, sommigen mensen raken me zogenaamd onopvallend aan en andere willen met me op de foto. In een kleinere stad die minder toeristisch is kan dit alleen maar meer zijn dan hier in Kathmandu en ik denk dat ik me dan toch iets veiliger voel als ik samen met (een blank) iemand ben.

Een ander idee dat ik heb is om een safari tocht te maken door het Chitwan national park. Dat ligt ten zuidwesten van Kathmandu en daar zijn meerdere prachtige dieren te vinden, zoals de Bengaalse tijger, Indiaase eenhoornige neushoorn, Aziatische olifant, Gharial (een krokodil soort) en de luiaard. Voor de rest zijn er natuurlijk apen en allerlei kleine dieren, veel vlinders en ontzettend veel verschillende vogels. Klinkt als een prachtig paradijs zeg ik zo. Ik zou het heel gaaf vinden om hier een paar dagen te kunnen verblijven en mooie tochten door het park te maken, dit is iets wat ik nog nooit heb gedaan en daarmee weer een fantastisch avontuur. Ook is het even iets compleet anders dan het bezichtigen van steden en tempels. Wat heel leuk is, maar een beetje afwisseling is natuurlijk nog weer veel leuker! Iets wat me alleen heel erg tegenhoud is dat alle reizen die ik tot nu toe heb gevonden een olifanten tocht bevatten. Dit betekend dat je op de rug van een olifant een tocht door het park maakt, iets waar ik ontzettend tegen ben en niet aan mee wil doen. Hopelijk vind ik dus nog een mooie organisatie die deze activiteit niet ondersteund.

Terwijl ik vandaag door Thamel liep, kwam ik daar een reisbureau tegen dat van zowel the lonely planet als tripadvisor een hele goede beoordeling heeft. Toen ik thuis kwam heb ik ze dus direct opgezocht. Zij bieden allerlei reizen aan, waaronder reizen naar Bhutan en Tibet, maar ook binnen Nepal naar allerlei plekken vooral wat meer richting de Himalaya. Wat mij heel erg aansprak was dat ze schreven dat ze heel erg letten op het milieu en ernaar streven om tijdens trekkings alleen je eigen daadwerkelijke voetafdruk achter te laten. Een ontzettend mooi streven waar ik me helemaal in kan vinden. Ze benoemden ook nog een paar dingen waarop ze dat doen die ik allemaal erg goed vind. Dit is dus ook nog een mooie optie, want hoe gaaf is het om een paar dagen het afgezonderde Bhutan te bezoeken?

Zoals jullie horen genoeg ideeën! Gelukkig ook genoeg tijd om nog meer ideeën op te doen, weer allerlei ideeën af te strepen en hopelijk nog een reis metgezel te ontmoeten. Natuurlijk zijn tips altijd welkom over hoe ik reisbureau’s moet beoordelen, een reis zonder bureau moet plannen en hoe ik weet wie ik wel en wie ik niet kan vertrouwen.

X

Vorige bericht
Volgende bericht

1 Comment

  • Reply
    nel kuiper
    6 maart 2016 at 17:22

    Mooie verhalen ik geniet er van of ik als een kleine muisbin je jaszak zit Hgr nel

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge