Hostel ROOM

Afgelopen donderdag sliep ik in hostel ROOM in Rotterdam. Waarom sliep ik hier zal je je misschien afvragen… Ik moet voor school een stadsblog over Rotterdam schrijven en het leek mij erg leuk om een artikeltje te schrijven over een hostel. Ik vond het zo’n leuke beleving dat ik mijn artikel ook graag op deze blog zet.

img_1995

14:48 Eerste indruk.

Rotterdam is net zoals altijd weer aan het bouwen, dit keer voor de deur van het hostel. Het hostel is ontzettend mooi. Ik heb, na uitgebreid Tripadvisor en Hostelworld te raadplegen, gekozen voor hostel ROOM. De vrouw achter de balie die mij ontvangt is direct enthousiast en verteld mij van alles over Rotterdam. Bijvoorbeeld waar ik heen moet en wat het mooist is.

 

17:06 Terug in het hostel.

Ik ben net over de Erasmusbrug naar Hotel New York gelopen. Er was een prachtig uitzicht vanaf de brug en ik vond het heerlijk om even lekker uit te waaien. Daarna ben ik naar de koopgoot gegaan, want ik was mijn pyjama vergeten… Ja, slapen op een slaapzaal brengt wat voorbereiding met zich mee.Toen ik terug was in het hostel net, heb ik even staan kletsen met de jongen achter de bar over het cultuurbeleid in Rotterdam. Tot nu toe is het hostel elke keer als ik er ben zo goed als leeg, dat vind ik best apart. In mijn kamer zijn er zeker drie bedden beslapen. Het hostel is dus niet leeg. Blijkbaar zijn de andere bezoekers de hele dag de hort op. Dit is anders dan ik gewend ben. Tijdens mijn ‘hostel ervaringen’ tot nu toe zijn er altijd wel mensen een beetje aan het relaxen. Misschien verandert dit nog.

20:53 Nog steeds geen anderen.

Niet al te lang na mijn vorige stukje ging ik op weg naar de Fenix Food Factory, op advies van de mevrouw bij de receptie als vervanging van de Markthal. De markthal is een plek waar je allerlei lekker eten kunt halen. Eenmaal daar aangekomen zag het er ontzettend leuk uit! Het is een oud industriepand met daarin allerlei tentjes waar je een soort ‘proefplankjes’ kunt halen. Deze kun je daarna gezellig samen oppeuzelen. Ik had dus ook al snel door dat dit vooral leuk is met een groepje mensen en niet in je eentje. Daarom besloot ik toch naar de Markthal te gaan. Nu ben ik terug in het hostel en, behalve een andere Nederlandse jongen waarvan ik niet zo goed weet waarom hij hier is, heb ik nog niemand gezien. Dat vind ik wel erg jammer, de vraag ‘waarom gaan backpackers naar Rotterdam’ spookt namelijk nog steeds door mijn hoofd.

08:49 In de trein naar school.

Mijn gehele verblijf in het hostel heb ik met geen een backpacker gepraat. Alle mensen die ik heb gezien waren erg op zichzelf en waren hier ook met een rede leek het. Ze waren niet zomaar op reis of op vakantie. Dat is heel anders dan ik gewend ben en misschien ook wel enigszins een teleurstelling.

Het beviel me echt heel erg goed om zo één nachtje in een hostel te slapen. Ik had direct het gevoel dat ik op reis was en het vakantie was. Fijne is dat het niet eens erg duur is. Een nachtje op een slaapzaal licht tussen de 15 en 25 euro, vaak met ontbijt erbij in. Ik heb natuurlijk gratis ov door de weeks en avondeten kun je zo duur maken als je het zelf wilt. In andere woorden, dit is iets wat ik zeker nog een keer ga doen!

img_2037

Ik kocht ook een super leuk boek in Rotterdam. Genaamd ‘The life-changing magic of not giving a fuck’ door Sarah Knight. Ik ben van plan om hier over een paar weken een review over te schrijven!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

5 Comments

 • Reply
  Clairecodi
  21 november 2016 at 12:20

  Tof dat je dit doet. Wel jammer dat je geen andere backpackers bent tegen gekomen. Ik wist ook niet dat veel backpackers hierheen gingen!

  • Reply
   Marieke
   22 november 2016 at 09:38

   Dankje! Het is zeker een tip, lekker op vakantie in eigen land haha!

 • Reply
  Wanderhabit - Roos
  23 november 2016 at 13:15

  Wat leuk om jouw ervaring met een hostel te lezen! Ik ben zelf altijd heel erg kritisch met het kiezen van een hotel en het lijkt mij niet fijn om een kamer met anderen te delen. Daarom zal ik niet snel in een hostel te vinden zijn. Maar dat maakt het juist erg leuk om erover te lezen 🙂 Wel erg jammer dat er (bijna) geen andere mensen waren.

  • Reply
   Marieke
   23 november 2016 at 13:23

   Ja dat vond ik echt jammer inderdaad, vooral omdat ik daarvoor in dat hostel was haha. En ik kan me goed voorstellen dat je erg kieskeurig bent… bij mij hangt dat altijd ontzettend van de situatie af

 • Reply
  naomiinwonderland
  25 november 2016 at 17:27

  Ik dacht te zweren dat ik dit al gelezen heb en hier al gereageerd op heb…. bizar haha! Anyway, het lijkt me wel een vrij leuk hostel omdat het net zo rustig is. Ik heb in Australië echt in extreem drukke hostels gezeten dus dit lijkt me wel is fijn!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge