City guide Rome: Pizza, pasta en vintage

Na een paar weken radiostilte op Bluebell Forest vertel ik jullie vandaag over de leukste hotspots die ik in Rome tegenkwam toen ik hier vorige maand was. Natuurlijk veel lekker eten en ook een paar leuke vintage plekjes. 

La Fiorentina

Dit restaurant zat vlakbij ons appartementje en dus besloten we hier te ontbijten. Geheel in Italiaanse stijl kun je bediend worden of je eten aan de bar eten, wat in de prijs scheelt. Ze hebben hier allerlei verschillende gebakjes voor het ontbijt, ook super Italiaans. Deze vielen allemaal in de smaak, degene met chocola erin het meeste. Verder hebben ze heerlijke koffie en is het er mooi ingericht. Dus mocht je in de buurt zijn en zin hebben in een ontbijtje buiten de deur, dan zou ik hierheen gaan voor een echt Romeins ontbijt.

Unknown8
9

Vintage Avenue

Vintage Avenue is een vintage winkel. Ze hebben er alleen maar kleding. Het is alleen niet de normale vintage winkel met vieze geur en bergen kleding. Al deze kleding is echt goed verzorgd. Er hangen alleen maar pareltjes, mooie merken en prachtige unieke kledingstukken. Natuurlijk betaal je hier dan ook voor, maar volgens mij is het het helemaal waard! Dit winkeltje maakt het echt een groot plezier om tweedehands te winkelen.

Pastificio

Een van mijn all-time favoriete plekken in Rome is dit tentje. Het zit in een zijstraat bij de Spaanse trappen en daarom dus erg centraal. Hier kun je vanaf 13:00 verse pasta halen. De pasta krijg je in een grote plastic bak. Je hebt keuze uit twee soorten, een vega en een met vlees. De soort pasta en saus variëren iedere dag (ja dat weet ik, we zijn er meerdere keren geweest zo goed was het). En nu het mooiste, het kost maar 4 euro! En als je in de winkel blijft eten (waar het echt intens druk is) kun je nog om een glaasje witte wijn erbij vragen. De charme van deze plek is eigenlijk het totaal beeld. De snelle hap en bijna fabrieksmatige manier van werken en dan toch heerlijk en vers eten voor een prikkie. Als je een snelle lunch nodig hebt is dit je redder!

Antico Forno Urbani

In de Joodse wijk zit dit bakkertje. Het is even zoeken, maar voor de pizzabroden die ze hebben is dat het echt waard. Eigenlijk hebben ze hier van alles, zowel brood en gebakjes als vlees en vis. Het lekkerste vonden wij het courgette taartje. Al etend kun je vervolgens door een super mooi stukje Rome lopen. En het is trouwens echt heel goedkoop! Wij betaalden voor een pizzabrood en courgette taartje €2,60!

Unknown5
Unknown6
Unknown7

Tonnarello

Dit restaurant ligt wat mij betreft in de leukste wijk van Rome, Trastevere. Hier zitten allemaal leuke vintage winkeltjes en restaurantjes. Tonnarello ligt vlakbij de kerk van de wijk, op een lief pleintje met meerdere terrasjes. Binnen is het sfeervol ingericht met een beetje een vintage vibe. Maar waarom dit restaurant eigenlijk in dit lijstje thuis hoort, is het eten! Hmmm wat was dat lekker! Ik had een pizza fungi die bijna overstroomde van de kaas en de rest van de groep had ook allemaal heel erg lekkere gerechte. De rode huis wijn was super goed en ook de antipasti viel in de smaak. Als je een relaxt etentje wilt hebben in een leuk wijkje, moet je echt hier naartoe!

Porta Portese

Als laatste wil ik jullie deze tip nog meegeven. Dit is een markt in de wijk Trastevere. Op de markt vind je van alles, er is veel kleding (nieuw en tweede hands), maar ook antiek en huishoudelijke spullen zul je veel tegenkomen. De markt is erg druk en wat later op de dag ook erg warm. Ga hier dus vroeg heen en geniet van de Romeinse sfeer die hier hangt.

Natuurlijk is er echt nog veel meer leuks in Rome. Ik heb ervoor gekozen om juist de wat kleinere en onbekendere dingen te belichten, want de rest zul je ook in je reisgids kunnen vinden. Mijn belangrijkste tip voor Rome is denk ik toch wel; geniet van het eten en laat je niet verblinden door de toeristische plekken, er is zoveel meer!

Zoals jullie wel hebben kunnen merken, ben ik deze weken iets meer afwezig geweest op social media en mijn blog. Dit kwam voornamelijk doordat ik, net als de rest van Nederland, genoot van het lekkere weer op de momenten dat dat er was en ook veel heb gewerkt. Vanaf volgende week maandag wil ik de draad weer oppakken en komen er hier weer iedere maandag om 06:00 artikelen online. Ook zal ik dan weer wat actiever zijn op Instagram, Facebook en Pinterest. Ja dat zie je goed! Ik heb niet helemaal stil gezeten de afgelopen weken. Mijn Pinterest account is helemaal bijgevuld en opgeschoond. Ik ben nog niet helemaal klaar, maar over een paar weken zullen hier ook al mijn artikelen voorbij komen.

X

 

Vorige bericht
Volgende bericht

2 Comments

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  30 augustus 2017 at 19:23

  Leuk overzichtje van jullie trip! Een vieze geur is niet per se wat ik associeer met een ‘normale’ vintagewinkel, maar misschien ben ik verwend in Leiden, haha. Deze klinkt in elk geval erg goed. Ik zou zeker wel weer een keer naar Rome willen, er valt nog veel te ontdekken zo te lezen!
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…Items die ik koester, ondanks dat ze niet fair zijnMy Profile

  • Reply
   Marieke
   6 september 2017 at 09:44

   Dankjewel! Haha, dat zou kunnen… Ik vind dat er altijd zo’n typische tweedehands lucht hangt 😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge