Lente update: heb ik nog een capsule wardrobe?

Wat een weer jongens, de afgelopen weken! Echt heerlijk! Mijn garderobe moest er ook aan geloven, tijd om wat zomerse kleren uit het ouderlijk huis te vissen en een aantal nieuwe beauty’s aan te schaffen. Kijk je mee?

De eeuwige zoektocht naar een broek

De afgelopen weken stonden wat betreft kleding voor mij maar in een teken; op zoek naar de perfecte fair mom jeans. Mijn vorige heb ik tot op het draad versleten, zoals je hier kon lezen. Een nieuwe vinden bleek alleen nog niet zo makkelijk. Iedere week liep ik wel even langs de vele tweedehands winkels in Utrecht, maar de goede kwam ik niet tegen. Ik wist al wel dat Armed Angels een mooie in hun zomer collectie heeft en ook Mud Jeans heeft mooie broeken. Alleen ik ben een arme student en heb eigenlijk niet zoveel geld voor een broek.

Na lang zoeken is het toch gelukt! Ik vond deze mom jeans, of eigenlijk is het net niet echt een mom jeans, bij Episode. Een echte tweedehands Levi’s die hopelijk een aantal jaar meegaat voor slechts €30,-. Oh wat ben ik gelukkig!!

Eindelijk een leren jasje

Ik had deze lente geluk, want ik vond ook nog een ander kledingstuk dat ik al lange tijd wilde toevoegen aan mijn garderobe. Namelijk, een leren jasje. Uiteindelijk vond ik hem bij een tweedehands winkel in Zutphen. Het is een van Only en dus niet van echt leer, maar wel nog in erg goede staat! Het ziet eruit alsof hij nauwelijks gedragen is en hij kostte me maar €19,95.

Hoofdpijn door de zon

En er stond nog iets op mijn lijstje dat ik echt nodig heb. Een nieuwe zonnebril. In mijn lente wishlist vertelde ik al dat ik eigenlijk graag wil investeren in een kwalitatievere bril dan van bijvoorbeeld de Zara en ook natuurlijk het liefste fair. En die vond ik! Alleen is het niet degene die ik hier draag.. De bril die ik vond is van het Amsterdamse merk ‘Gobi‘. Ik ontdekte het merk via Hermien van Kouwe Kleren. Sinds kort zit er een winkel van Studio JUX + co in Utrecht (waar ik echt mega blij mee ben!!) en daar verkopen ze de brillen. Ik paste de Bonin in Volcanic Red en vond hem direct prachtig. Een struikelblok; hij kost €99,-. Hier moet ik natuurlijk even voor sparen en dus kocht ik met veel tegenzin toch maar een bril bij de H&M, want ik kreeg ondertussen dikwijls hoofdpijn van de zon op de fiets.

De bril die ik in deze outfit draag is dus van de H&M en zal over hopelijk niet al te lang vervangen worden door een mooie duurzame variant. Deze vind dan hopelijk een nieuwe eigenaar bij een van mijn vriendinnen, het montuur is namelijk wel echt leuk!

Thinking MU x Pol Montserrat

Bij Studio JUX + Co in Utrecht vond ik ook nog een ander item. De top die ik in mijn outfit draag. Ik was ook hierop op slag verliefd. Het patroon deed me direct aan de kunstwerken van Matisse denken en maakte me helemaal vrolijk. Hij is van het merk Thinking MU, dat bekend staat om hun vrolijke designs, in samenwerking met de illustrator Pol Montserrat. Ik ben er echt heel blij mee!

Heb ik nog een capsule wardrobe?

Een vraag die in mij op kwam toen ik dit artikel van Hermien las (kun je merken dat zij een van mijn favoriete blogs heeft?) was of ik eigenlijk nog wel een capsule wardrobe heb. Ik koop namelijk zo nu en dan ook wel kleding midden in een seizoen en wissel ook niet meer rigoreus van mijn garderobe tijdens de seizoenswisseling. Nu noemde zij een concept; de fluid wardrobe. Dit is een garderobe waarbij je de principes van een capsule wardrobe toepast, alleen niet op de gezette momenten. Eigenlijk misschien wel meer wat ik heb dus. Dit is iets waar ik mij de komende periode in wil verdiepen, ik ben benieuwd wat ik tegenkom en zal het over een aantal weken delen!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

2 Comments

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  14 mei 2018 at 21:54

  Ha grappig, bij die term fluid capsule dacht ik ook, yes dat is het! Wel de principes van capsule maar dan wat spoeler, dat lijkt me best wel ideaal.
  En ja, ik ben ook zo blij met Studio Jux in Utrecht!
  Linda – Zaailingen onlangs geplaatst…Niets nieuws: mijn tweedehands spullenMy Profile

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  16 mei 2018 at 09:11

  Wat goed dat je geslaagd bent bij Episode! Staat je erg mooil. Ik heb er ook twee fijne broeken van. Erg betaalbaar. Erg lieve complimenten zo tussen de bedrijven door, dankje! Volgens mij is het helemaal goed om wat soepeler met je capsule om te gaan als je je eigen pad een beetje hebt gevonden. Een capsule is immers een middel om een duurzame en fijne garderobe te bereiken, geen doel op zich. Zo zie ik het tenminste. Je kunt altijd de ‘teugels’ weer een beetje aanhalen als je dat je helpt.
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…Onze groene terras make-over #2My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge