Lente capsule wardrobe update

Ten eerste allemaal fijne paasdagen gewenst! Het is ondertussen al vol op lente, overal zie je bloesem en de vogeltjes fluiten erop los. Hoogste tijd om het weer eens over mijn capsule wardrobe te hebben. 

Capsule wardrobe

Sinds de herfst van 2016 volg ik het ‘systeem’ van een capsule wardrobe. Als je niet precies weet wat dit is, is het handig om eerste even dit artikel te lezen. In de vorige updates (herfst, winter) beschreef ik al dat dit me echt ontzettend goed bevalt. Dat is eigenlijk nog steeds zo! Het geeft mij ontzettend veel rust en overzicht. Een mooie bijkomstigheid is dat ik bijna niet meer in winkels kom en daardoor over het algemeen ook gewoon veel minder spullen heb.

Nu ik op kamers woon is er wel iets veranderd, ik moet opeens shoppen met een veel lager budget. Ik nam mij, toen ik mijn capsule wardrobe begon, voor om alleen nog maar kleding van goede kwaliteit te kopen en het liefst ook nog van duurzame merken. Hiermee wilde ik mijn garderobe stukje bij beetje ‘verduurzamen’. Dit seizoen is dit echter een beetje verandert. Ik moet namelijk opeens op de centen letten en kan dus niet mijn hele maand budget aan kleding spenderen. Daarom had ik dit seizoen een iets andere insteek. Dit keer kocht ik twee kledingstukken in de kringloop, een kledingstuk van een duurzaam merk in de sale en een kledingstuk kreeg ik. Nog steeds duurzaam, maar via een andere weg en ietsje goedkoper.

Lente

Misschien hebben jullie het al op instagram gezien, de afgelopen weken heb ik weer aardig wat foto’s geschoten. Het was dan ook perfect foto weer. De zon deed flink zijn best en mijn twee stadjes, Utrecht en Zutphen, lagen er op zijn (paas)best bij.

De eerste outfit schoot ik met Malou in Zutphen. In mijn garderobe had ik al een paar jaar een jurkje met bloemen hangen die ik veel heb gedragen. Hij was alleen helemaal versleten. Ik droeg hem dus veel en daarom wilde ik hem vervangen met een ander bloemen jurkje die ik ook in ieder seizoen kan dragen. Toen ik bij de Episode in Utrecht aan het neuzen was vond ik dit jurkje, de perfecte vervanger! Hij kostte €22,50.

Friday’s Project

Verder wilde ik nog erg graag een grijs vestje vervangen dat ik echt tot op de draad heb versleten. De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik overal een vestje overheen draag. Zo ook dit vestje. Bij Project Friday, een duurzaam merk met mooie basics, vond ik het perfecte vestje. In de sale voor maar €18,00. Onderhand is hij helaas al uitverkocht, maar ze hebben nog genoeg andere mooie dingen. De verzendkosten zijn aan de hoge kant, dus samen bestellen loont! Project Friday is een merk waar ze goed hebben nagedacht over de boodschap die ze willen uitstralen. Lees hier hun filosofie voor het hele verhaal (het is de moeite waard!).

Mud jeans of tweedehands

Als laatste wilde ik nog een broek vervangen. Ook deze heb ik zo’n zes jaar gedragen en was écht aan vervanging toe. Ik heb lang gezocht naar een tweedehands blauwe skinny en getwijfeld over de investering in een Mud jeans. Tweedehands een skinny vinden bleek praktisch onmogelijk en dus zat de Mud jeans al in mijn mandje, maar wat een investering voor een studentje… Er was nog één tweedehands winkel, Sur le Pont, in Zutphen waar ik nog niet was geweest en daar hing hij! Een blauwe skinny van Esprit voor €15,50. Ik was extra blij omdat hij van Esprit is, hier kan ik zeker weten een paar jaar mee vooruit. Dit past helemaal bij het doel om de kwaliteit van mijn kleding te verbeteren!

Ik ben super blij met mijn nieuwe aanwinsten en kan weer even vooruit. Op naar de zomer!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

14 Comments

 • Reply
  Claire
  16 april 2017 at 14:49

  Wat een leuke outfits! Ik denk dat ik ook maar aan de capsule wardrobe ga. Ik kom toch altijd terug op dezelfde items bedenk ik me net haha.
  Claire onlangs geplaatst…Update: hoe gaat de duurzame kleding challenge?My Profile

  • Reply
   Marieke
   16 april 2017 at 15:01

   Hahah, ja nou dan heb je het al bijna.. Behalve dan dat de cw je dwingt om na te denken over hoe je garderobe een eenheid vormt.

 • Reply
  Sara | MevrouwMiauw
  16 april 2017 at 22:50

  Wat ontzettend inspirerend dat je met een capsule wardrobe bezig bent. Misschien dat ik dat ook ooit nog ga doen, maar dan wel per seizoen. Ik ben stiekem wel iemand die van afwisseling houdt. Ik ben nu voornamelijk bezig met het verduurzamen van mijn koopgedrag en mijn kledingkast. Gelukkig heb ik winkels in de buurt waar wel tweedehands skinny’s verkocht worden. Ken je Appel&Ei? Een hele fijne tweedehands winkel. 🙂 Misschien heb je daar ook wat aan.

  • Reply
   Marieke
   17 april 2017 at 11:34

   Ik heb hem ook per seizoen hoor 🙂 Anders zou het niet vol te houden zijn haha! Ik vervang iedere eerste maand van een nieuw seizoen een paar kledingstukken, met nieuwe kledingstukken en nu heb ik bijvoorbeeld mijn dikste truien in de opslag gelegd en een paar korte mouwen shirtjes eruit gehaald. Appel&Ei ken ik zeker, ik kom uit Zutphen en daar hebben ze een vestiging (de eerste..?), super leuke winkel is dat!

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  17 april 2017 at 21:01

  Ik dacht dat ik nooit aan de capsule zou gaan (alleen al omdat ik niet zou weten waar ik de kleren die ik niet draag in dat seizoen zou moeten laten), maar inmiddels is mijn kast zo uitgedund dat het er aardig op begint te lijken. Ik vind het daarom superleuk en inspirerend om dit soort posts te lezen! Mooie vondst zeg, die broek. Een goed passend exemplaar in gewone winkels vinden kan al zo’n kunst zijn, dan is het extra feest om een perfecte tweedehandse te vinden.
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…Wat ik allemaal verkocht voor de verhuizingMy Profile

  • Reply
   Marieke
   18 april 2017 at 19:38

   Hahaha, ja dat is ook nog een manier… Ja, dat was echt een feest! Woon er sindsdien in haha

 • Reply
  Irene
  18 april 2017 at 18:23

  Super inspirerend! Ik zei altijd: als ik niet meer in een kledingwinkel werk, begin ik er ook aan. Ondertussen werk ik daar niet meer maar ik vind het best moeilijk om er mee te starten. Ik hou heel erg van afwisseling. Heb laatst m’n kast uitgeruimd en heb nu ook wel alleen maar dingen over die ik wel echt draag dus dat is ook al iets hé 🙂

  • Reply
   Marieke
   18 april 2017 at 19:39

   Dat is zeker een begin! Ik snap wel dat het een beetje beangstigend kan zijn… Gelukkig mag je nog steeds zelf kiezen wélke kledingstukken er in je capsule zitten, dus dat kan ook lekker gevarieerd zijn! 😉

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  19 april 2017 at 22:34

  Leuk, Marieke! Ik vind het vooral heel tof dat je ondanks je studentenbudget nog steeds voor kwaliteit kiest. Dingen dragen totdat ze uit elkaar vallen is echt súperduurzaam. En lekker profiteren als je een goedkoop tweedehandsje vindt inderdaad 🙂

  Je andere blogs ga ik zo ook nog even lezen, want zo’n capsule wardrobe klinkt wel als iets voor mij, geloof ik. Ik hou wel van tijdloze basics, maar ik moet nog beter bedenken welke items daar precies wel en niet bij horen 😉

  • Reply
   Marieke
   20 april 2017 at 10:19

   Dankjewel, wat een lief compliment 🙂 Ik vind de capsule wardrobe vooral zo fijn omdat het je dwingt na te denken over wat je écht leuk vindt, welke basics jouw basics zijn zeg maar. Daardoor winkel je veel gerichter en heb je geen last meer van miskopen.

 • Reply
  Shirah
  22 april 2017 at 20:01

  Wat een goede idee zo’n capsule wardrobe! Misschien moet ik toch ook eens proberen. Die rode lippenstift staat je trouwens heel mooi!
  Shirah onlangs geplaatst…Ook perfectionisme: hoe belangrijk vind jij de mening van anderen?My Profile

 • Reply
  Natascha van Plantaardiger
  10 mei 2017 at 22:53

  Leuk om te lezen,ik ben voor het eerst op je blog, maar zal wel vaker langskomen! Ik heb misschien nog wle een tip, via marktplaats je kleding kopen, dan kan je ook op duurzame merken zoeken en het is dus goedkoper!

  • Reply
   Marieke
   11 mei 2017 at 07:49

   Dankjewel 🙂 Dat is een hele goede tip, ik ga er de volgende keer gebruik van maken, thanks!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge