Liebster Award

Twee weken geleden werd ik door Malou van Blonde Blossom genomineerd voor de Liebster Award. Hoe tof is dat! Net als Malou vul ik meestal geen tags in. Voor een award is dat natuurlijk anders! Malou bedacht allemaal super leuke vragen die ik vandaag zal beantwoorden. 

Malou | Blonde Blossom

Iets wat veel van jullie denk ik al wel weten is dat Malou een goed vriendinnetje van mij is. Iets wat jullie misschien nog niet weten, is dat wij onderhand al meer dan vier jaar vriendinnetjes zijn. We leerden elkaar op de allereerste dag dat ik naar mijn nieuwe middelbare school ging kennen. Zij zou mij voor een dag rondleiden. Onze eerste indrukken waren alles behalve positief, maar dat veranderde al snel en in het daaropvolgende jaar waren we altijd samen. We gaven samen feestjes en waren iedere week meerdere keren bij elkaar te vinden. Toen we niet meer bij elkaar in de klas zaten, verwaterde onze vriendschap iets. Toch zijn we altijd nog goede vriendinnen en is Malou heel belangrijk voor mij. Daarom vind ik het ook ontzettend leuk dat zij, net als ik, in haar tussenjaar is gaan bloggen. Nu flikt ze het ook nog eens om super succesvol te worden! (trots vriendinnetje hier!) Kijk dus, na het lezen van mijn artikel, ook snel even op haar blog!!

De vragen

1. Wat lijkt jou nog ontzettend leuk om te doen voor je blog?

Ik heb twee grote dromen voor mijn blog. De eerste is een duurzaam persevent. Het lijkt me tof om uitgenodigd te worden voor events, maar het lijkt mij nog veel toffer om uitgenodigd te worden voor een event van een grote duurzame onderneming. Iets waar ik volledig achter kan staan. Mijn tweede droom is het maken van een (duurzame) persreis. Hoe tof is het om vakantie te mogen vieren voor je hobby/werk?! Nieuwe werelden en mensen ontdekken is het leukste op de wereld, samen met bloggen. Dit kunnen combineren is natuurlijk helemaal geweldig!

2. Wat is de gaafste reis die je ooit hebt gemaakt?

Dit is denk ik een beetje een open deur… Natuurlijk is mijn aller-, allermooiste reis ooit, de reis die ik naar Nepal heb gemaakt vorig jaar. Ik heb daar vrijwilligerswerk gedaan in Kathmandu, de hoofdstad, en ik heb door het land gereisd. Voor uitgebreide verhalen kun je hier kijken.

3. Wanneer ben jij het gelukkigst?

Ik ben het gelukkigst als ik op reis ben. Dan kan ik echt helemaal in het hier en nu leven, niets moet en alles kan. Zo ontzettend lekker!

4. Wat vind jij in de bloggerswereld echt not-done?

Ik vind dat je in de bloggerswereld altijd zelf je artikelen moet schrijven en niet iets mag stelen. Klinkt logisch, toch? Het komt helaas toch vaker voor dan je lief is…

5. Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

Mijn ultieme guilty pleasure is Gilmore Girls. Vele onder ons zullen die met mij delen… Eigenlijk is het natuurlijk helemaal geen goede serie, alles is super cliché en persoonlijk vind ik het acteerwerk ook niet briljant. Toch is het heerlijk om te kijken, het liefst zes afleveringen achter elkaar.

6. Welk beroep wilde je vroeger altijd hebben?

Vroeger wilde ik graag mode-ontwerpster worden. Daarom heb ik twee jaar geleden geprobeerd op de mode-academie te komen, dit lukte niet en zo kreeg ik een tussenjaar. Uiteindelijk past de studie die ik nu doe veel beter bij me en ben ik heel blij dat ik een tussenjaar heb gehad.

7. Wat zijn jouw 3 favoriete blogs?

 • De Groene Meisjes, vanwege alle lekkere recepten en de leuke duurzame tips.
 • Claire Codi, Claire blogt nog niet zo lang, maar wat doet ze het goed! Voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft ben je bij haar aan het goede adres.
 • Emma + John, Emma en John bloggen over zero waste en dit doen ze heel goed! Over een paar weken ga ik naar een event van ze, willen jullie daar een verslagje van?

Foto credits: Maryse Carbo

8. Wat vind jij de leukste stad?

De leukste stad in Nederland vind ik Utrecht. Wie had ooit gedacht dat ik dat zou zeggen?! Vroeger vond ik Utrecht verschrikkelijk, maar nu ik er studeer en woon vind ik het heerlijk. Het is niet een gigantische stad, maar wel echt een stad en je hebt er alles.

9. Wat voor blogposts lees je nóóit?

Eigenlijk zijn er maar weinig blogposts die ik nooit lees, voor mij ligt het meer aan de blogger dan aan de post. Als ik dan toch iets moet noemen, dan zijn het lijstjes ’10 dingen die ik doe als….’ dat soort posts vind ik echt niet interessant en vaak ook een beetje makkelijk. Het voelt altijd een beetje inhoudsloos (sorry).

10. Welke naam zou jij jezelf willen geven?

Dit vind ik een grappige vraag, vroeger wilde ik altijd Lisa heten. Dat vond ik echt een prachtige naam. Daarna werd het Zoey, ook omdat mijn moeder heeft gedacht om mij zo te noemen. Dit werd later mijn soort van bijnaam toen ik met nog drie (!!!) andere Marieke’s in de klas kwam. Nu weet ik het eigenlijk niet. Ik vind Marieke nog steeds niet een echt mooie naam, maar heb hem wel geaccepteerd.

11. Wat staat er heel hoog op jouw bucketlist?

Heel hoog op mijn bucketlist staat natuurlijk iets in het buitenland. Ik wil echt heel erg graag in de nabije toekomst ik een hostel in het buitenland gaan werken. Dit kan bijvoorbeeld via Worldpackers. Ik vind het, als je op reis bent, erg belangrijk om ook echt ‘in’ de cultuur te zitten. Dit kan volgens mij heel goed via werk, plus dat je ook nog eens (hopelijk) leuke mensen leert kennen.

Ik nomineer…

Na al deze vragen is het tijd om mijn vragen aan de mensen die ik nomineer te stellen.

 1. Waar kun je echt van genieten?
 2. Wat is je favoriete kookboek?
 3. Welk liedje zing je onder de douche?
 4. Wat is je favoriete reisfoto?
 5. Wat is jouw grootste droom voor je blog?
 6. Wanneer ben je begonnen met bloggen?
 7. Wat is jouw go to koffietentje?
 8. Wat wilde je vroeger worden?
 9. Waar komt de naam van jouw blog vandaan?
 10. Waar ben je het meest trots op?

Hierbij nomineer ik Marieke van Fanilla, Hermien van Kouwe Kleren, Roos en Jessy van Wanderhabit en Charelle van The Scent of Cinnamon voor de Liebster Award. Al deze bloggers vind ik op hun eigen manier ontzettend goed, ik lees hun artikelen super graag en ze geven mij meer dan eens ideeën voor mijn eigen artikelen.

De regels

 • Beantwoord de 11 vragen van de blogger die jou heeft genomineerd.
 • Nomineer de bloggers die van jou wel wat aandacht mogen verdienen!
 • Plaats een linkje naar het blog van degene die jou genomineerd heeft.
 • Verzin zelf 11 vragen en stel deze aan de genomineerden op jouw blog.
 • Als jij de link van jouw Liebster Award deelt op social media, tag dan de persoon die jou genomineerd heeft en de personen die jij hebt genomineerd, zodat we je blog kunnen lezen!

Ik vind het heel leuk dat ik genomineerd ben en deze vragen mocht beantwoorden. Hopelijk hebben jullie mij iets beter leren kennen en ik ben benieuwd naar de antwoorden van de mensen die ik heb genomineerd. Helpen jullie mee ze te bereiken? En vergeten jullie niet mee te doen aan de win actie die ik vorige week online zette?!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

15 Comments

 • Reply
  Claire
  19 februari 2017 at 13:44

  Wat schattig dat jij en Malou al zo lang vriendinnen zijn! Ik wist wel dat jullie elkaar al kenden, maar wist niet van jullie hele geschiedenis hihi. Ik heb dezelfde dromen als jij, duurzame events en reisjes. Hoe tof zou het zijn als we dan elkaar daar tegenkomen?! 😀 Wat leuk dat jij de mode academie hebt gedaan. Ik vond je outfitfoto’s ook heel tof. Ik wil daar meer van zien! Wat MEGA lief dat je mij noemt. Wauw ben helemaal vereerd <3 Wat heb je ook leuke vragen bedacht.
  Claire onlangs geplaatst…Outfit of the day: vintage lange mantelMy Profile

  • Reply
   Marieke
   19 februari 2017 at 17:10

   Ja dat zou echt super leuk zijn! Ik heb trouwens niet de mode academie gedaan hoor :D, alleen de vooropleiding. Ik ben helaas niet aangenomen voor de academie destijds… Maar super leuk dat je de foto’s leuk vind, dankje!

 • Reply
  Roos
  19 februari 2017 at 15:16

  Wat leuk om te lezen en wat meer over jou te weten te komen! Zo lief ook dat je ons hebt genomineerd, wij volgen jouw blog ook heel erg graag :). Wij moeten alleen nog eventjes kijken of we de tag posten, aangezien wij over het algemeen liever geen tags plaatsen.. Maar dit is wel een hele leuke natuurlijk!
  Roos onlangs geplaatst…Hotspot Den Haag: Walter BenedictMy Profile

  • Reply
   Marieke
   19 februari 2017 at 17:15

   Ik doe het graag 🙂 Voel je vooral niet verplicht! Ik had daar ook al over zitten denken toen ik jullie nomineerde, maar jullie verdienen het alleen al om even genoemd te worden op mijn blog 😉

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  19 februari 2017 at 15:45

  Jaaaa Marieke wat superlief, jij bent ook heel belangrijk voor mij ♡. En wat heb jij leuke antwoorden gegeven, zeg (al had ik die reis natuurlijk compleet verwacht). We moeten echt weer een keertje een feestje geven, die foto is ook echt zo leuk! En ja, ik wil een verslag van het event! Heeeeel lief dat je trots bent op mij trouwens ♡. Malou x
  Malou | Blonde Blossom onlangs geplaatst…Studeren | Geneeskunde in Leiden & op kamers?My Profile

  • Reply
   Marieke
   19 februari 2017 at 17:16

   Hahah ja dat lijkt me een leuk idee! En ik zal kijken of ik dat kan doen 😉 ❤️

 • Reply
  Marieke
  19 februari 2017 at 16:03

  Haha jeeej nu weet ik de surprise! Vet leuk om te lezen al had je veel dingen ook al een beetje verteld tijdens het werken natuurlijk. En thanks voor de tag! 🙂 Ik heb hem geloof ik al eens gedaan maar zal eens zien of ik hem nog eens ga doen. Leuke vragen wel! 😀
  Marieke onlangs geplaatst…Tip in Utrecht – HappietariaMy Profile

  • Reply
   Marieke
   22 februari 2017 at 21:49

   Ja ik praat veel he… Oh shit! Ik had nog helemaal op je blog gezocht of je hem had gedaan, had hem niet gevonden :(.. Dankjewel!

 • Reply
  Jette-Majlen
  21 februari 2017 at 21:50

  Leuk! ❤

 • Reply
  Irma
  22 februari 2017 at 16:10

  Ah, ik blijf dit zo’n leuke en lieve tag vinden he 🙂 wat leuk dat jullie vriendinnen zijn!
  Irma onlangs geplaatst…Ik viel 25 kilo af: wat bracht het mij?My Profile

  • Reply
   Marieke
   22 februari 2017 at 21:50

   Ja ik vind hem ook heel erg leuk, hij heeft veel meer inhoud dan de meeste vind ik haha

 • Reply
  Sabine
  23 februari 2017 at 16:44

  Wat n super leuke vragen, je hebt ze ook heel leuk ingevuld! En wat leuk dat jij en Malou elkaar al zo lang kennen 🙂
  Sabine onlangs geplaatst…golden crosses on a blue velvet dressMy Profile

  • Reply
   Marieke
   24 februari 2017 at 09:27

   Dankjewel! Hmhm, vind ik ook 😉

 • Reply
  Rowan
  25 februari 2017 at 18:08

  Wat leuk om je op deze manier wat beter te leren kennen! Ik ben ook op mijn gelukkigst tijdens het reizen! Wanneer mag ik weer? 😉

 • Reply
  Marlies
  26 februari 2017 at 17:55

  Leuke antwoorden en foto’s! 🙂 Ik vond het fijn om te lezen. Ik ga de genomineerde eens snel bezoeken 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge