Mijn laatste dag in het weeshuis

Vanochtend was ik voor de laatste keer in het weeshuis. De plannen zijn namelijk een beetje veranderd. Aangezien de kinderen na vandaag vakantie hebben en er dan niet heel veel meer voor mij te doen is, blijf ik niet tot zaterdag maar tot vandaag dus.

Ik vond het afscheid nemen moeilijker dan verwacht, ik heb me blijkbaar toch echt aan de kinderen gehecht. Het zijn allemaal ontzettende schatten en het feit dat ze in verre van goede omstandigheden leven gaat me echt aan het hart. Ik heb vanochtend de kinderkleding die ik meegenomen had aan ze uitgedeeld en dat vonden ze geweldig. Daarna heb ik gewoon lekker genoten van het daar zijn, nog lekker met ze gespeeld, Nederlandse klapspelletjes gedaan die ik ze heb geleerd en veel foto’s gemaakt. Ik had heel erg geluk dat de grootmoeder vandaag niet zo streng was en ze geen huiswerk hoefden te maken maar lekker mochten spelen. Na een Nepalese afscheidsceremonie ben ik voor het laatst terug gegaan met de bus. En nu ben ik klaar in het weeshuis, ik keek er heel erg naar uit. De laatste paar dagen was ik er namelijk eigenlijk wel klaar mee. Nu puntje bij paaltje komt valt het me alleen dus wel echt zwaarder dan ik dacht.

IMG_2577IMG_2568IMG_2560IMG_2559IMG_2540IMG_2529

Morgen is het Holi festival, ook wel het festival of colours genoemd. Holi is een feest uit het hindoeïsme, tijdens het festival word er met kleurenpoeder op de straten naar elkaar gegooid. Het staat voor het eind van de winter en begin van de zomer, maar ook zijn mensen een dag lang allemaal elkaars gelijken, iets wat in de cultuur hier nog lang niet zo is. Er is hier nog steeds sprake van een kastensysteem, ook al is dat officieel afgeschaft. Ik ga het samen met een Nederlands meisje dat ik hier heb leren kennen, Matthia, vieren. En ik heb er echt heel erg veel zin in! Het lijkt me zo bijzonder om mee te maken!

Met Matthia was ik afgelopen zaterdag ook al in Dhulikhel, een stadje anderhalf uur hier vandaan. Het was echt heerlijk om Kathmandu even uit te zijn, lekker in de bergen waar ik normaal kon ademen. We hebben een ontzettend lang en mooi stuk de berg opgelopen waar we, toen we eenmaal boven aan waren, echt een prachtig uitzicht hadden! Daarna zijn we nog in het stadje zelf geweest waar meerdere mooie tempels stonden en waar ook nog veel oude architectuur is met het mooie houtsnijwerk wat je hier in de oude huizen veel ziet. Het was echt een heerlijke dag!

Als ik dan morgen Holi heb gevierd, ga ik woensdag naar Dhading. Dat is een stad ten noord westen van Kathmandu. Ongeveer drie uur hier vandaan. Daar verblijf ik in het huis van de broer van Shiva en ga ik samen met een gids en twee andere Nederlandse meisjes de omgeving verkennen. We blijven er tot vrijdag, daarna ga ik weer voor een paar dagen terug naar Shiva.

De daarop volgende zondag vertrek ik dan naar een hostel hier in Kathmandu. Hopelijk ontmoet ik daar dan nog wat leuke mensen, misschien wel om mee in Pokhara af te spreken. Want die dinsdag vertrek in richting Chitwan. Daar ga ik in een heel mooie lodge slapen en hopelijk kan ik er meerdere mooie dag safari’s doen en lekker genieten van de omgeving. Ik blijf tot die vrijdag in Chitwan waarna ik naar Pokhara reis. Daar zal ik tot de daarop volgende zondag zijn, ik weet nog niet wat ik daar ga doen. Ik hoop dat ik een mooie trektocht van een paar dagen kan maken en voor de rest wil ik die stad gaan ontdekken. Het schijnt er heel mooi te zijn. Als ik dan die zondag terug kom in Kathmandu ben ik hier nog een nachtje en daarna zit mijn grote reis er al weer op.

Heel veel verschillende dingen dus en hopelijk wordt het een groot avontuur! Ik ben er klaar voor en vind het natuurlijk heel spannend, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goedkomt en dat ik mijn reis kan afsluiten met drie onvergetelijke weken.

X

Vorige bericht
Volgende bericht

1 Comment

  • Reply
    Wendy
    21 maart 2016 at 09:08

    Gaaaff Mariekee! 😀 Enjoyyy !

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge