Mijn zomer

Ik kan nu natuurlijk een uitgebreide verontschuldiging gaan schrijven, dat ik zo lang niets van me heb laten horen. Toch voelt dat niet helemaal goed, want mijn hoofd stond er even niet naar en dat is goed. Dus dat deel skip ik maar direct en dan ga ik jullie vertellen hoe mijn zomer was en wat ik allemaal heb beleefd.

Na mijn terugkomst uit Nepal ben ik, zoals jullie misschien wel weten, weer gewoon aan het werk gegaan bij de Toko en heb ik toelating gedaan bij de HKU voor Kunst en Economie. Geloof het of niet, maar ik ben aangenomen! Het is me gelukt en ik ben daar nog steeds ontzettend blij mee. Ik heb erg veel gewerkt, met erg veel bedoel ik ontzettend veel, á la veertig uur per week of meer. Mijn tripjes naar Praag en Rome waren daardoor misschien nog wel een leuker cadeautje. Eind juni zijn Jette en ik vijf dagen in Praag geweest. Het was een heerlijke tijd, prachtig weer, fijn eten en een mooie stad. Oh en natuurlijk ontzettend tof gezelschap! We hebben erg veel gezien en beleefd, Praag is mooi en fijn. Toch weet ik niet of ik er snel nog eens heen zal gaan. Het is namelijk niet zo’n gigantische stad als Rome waar ik half augustus met Evert heen ben gegaan.

Rome is echt prachtig, het was ontzettend warm en, hoe kan het ook anders, de sfeer was zoals het een echte mediterraanse stad betaamt. Het leukste vind ik dat Rome zo ontzettend gevarieerd is. Natuurlijk zie je er veel van de Romeinse tijd en het Christendom, maar dat is nog steeds zo gevarieerd. Het bestrijkt namelijk een immens grote periode van de geschiedenis en alles is echt verbazingwekkend goed bewaard gebleven. Ik ben heel blij dat ik er ben geweest.

Ik zit onderhand in mijn derde collegeweek en het is tot nu toe hartstikke leuk. Ik heb nu al veel leeswerk en erg veel groepsopdracht, ik vind het heerlijk! Mensen die weer dingen van je willen, structuur en verteld krijgen wat je moet doen en wanneer je dat dan moet doen heb ik echt gemist. Nieuwe dingen leren en ontdekken, het is  bijzonder wat zo’n tussenjaar met je doet en hoe je zo erg kunt hunkeren naar die uitdagingen en al het zweet en de tranen. Toch heeft het ook een keerzijde, want het reizen, mijn god wat verlang ik er naar. Weg, van dag tot dag leven, doen waar je zin in hebt en gewoon echt helemaal in het nu leven. Dat is iets wat ik niet kan en voor het eerst heb ervaren op reis. Hoe lang het duurt totdat ik weer wegga weet ik niet, maar ik hoop met heel mijn hart dat dat deze kerstvakantie nog gaat gebeuren.

Ook een leuk nieuwtje is dat ik een nieuwe baan heb. Op dit moment word ik ingewerkt en vanaf begin oktober ga ik voor zijn eggie werken bij….. de nieuwe locatie van de Yoghurt Barn op Utrecht Centraal! Zo tof en echt heerlijk om weer eens wat anders te gaan doen. Hoe gezellig en leuk de toko ook was, ik was toe aan iets nieuws en iets in Utrecht.

Dat was het denk ik voor nu, ik hoop dat ik weer wat meer kan gaan schrijven tussen de bedrijven door, dus ik zeg met goede moed; tot snel!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

1 Comment

  • Reply
    Blonde Blossom
    25 september 2016 at 20:54

    Heel leuk artikel Marieke! Ik ben blij dat er weer wat online is, dat hoopte ik al heel lang 🙂 xxx

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge