Natuurlijke en vegan nagellak

We weten denk ik allemaal dat make-up niet al te duurzaam is. De ingrediënten lijst is vaak een heel boekwerk aan chemische stoffen en de verpakkingen wegen meestal meer dan de inhoud.  Toch vind ook ik het heel leuk om mij op te maken. Een paar weken geleden ging ik opzoek naar natuurlijke nagellak en kwam ik erachter dat er ontzettend veel merken zijn. Ik testte er drie, vandaag deel ik mijn ervaringen!

Boho Cosmetics

Boho Cosmetics is een Frans merk dat toegankelijke, betaalbare en natuurlijke cosmetica maakt. Ze testen niet op dieren, zijn vegan en gebruiken geen parabenen of siliconen. Verder zorgen ze ervoor dat de verpakkingen recyclebaar zijn. Behalve nagellak heeft Boho Cosmetics nog veel meer producten. Ik testte Opale 29 van 6,20 euro.

Ervaring

De nagellak van Boho Cosmetics is een beetje dik. Dit zie je nog erg goed na het aanbrengen. Het kwastje is fijn, de haartjes zijn lekker lang waardoor je je hele nagel al na twee streken hebt bedekt. Ik had twee lagen nodig om hem goed te laten dekken. Op mijn nagels ziet het blauw er net iets donkerder uit dan in het potje, maar dat vind ik persoonlijk niet echt erg. De nagellak blijft ongeveer twee dagen zitten zonder chippen. Ik vind deze nagelijk fijn, maar niet bijzonder. Hij doet goed wat je ervan verwacht, niet meer en niet minder.

Meeki

Meeki is een vegan nagellak merk dat nog niet zo lang bestaat. Zij gebruiken in hun nagellak onder anderen een versterkende olie en witte thee om tegen huidirritatie. Ook vermijden ze zoveel mogelijk chemische stoffen: ‘vrij van formaldehyde, toluene, camphor, formaldehyde resin en dibutyl phthalate’. Ik testte Sun Kissed van 14,00 euro.

Ervaring

Toen ik het lakje van Meeki in de brievenbus vond, was hij veel rozer dan ik had verwacht. Dat vond ik best jammer, ik dacht namelijk dat het een nude kleur zou zijn. Het kwastje is erg fijn en brengt de nagellak goed aan. De formule is voor mijn smaak net iets aan de dikke kant. Hierdoor krijg je geen dunne laagjes. Ik had bij het aanbrengen wel echt twee lagen nodig. Verder chipt de nagellak al na één dag, dit vind ik het grootste minpunt. Als ik nagellak opdoe, wil ik er het liefst drie dagen niet meer naar om hoeven te kijken. Zoals je misschien wel merkt ben ik niet zo enthousiast over deze nagellak, al helemaal voor de prijs die je ervoor betaald.

Benecos

Het volgende merk dat ik uitprobeerde was Benecos. Benecos is een biologisch, betaalbaar en natuurlijk make-up merk. Behalve nagellak hebben ze ook nog allerlei andere soorten make-up in hun assortiment zitten. De nagellakjes van Benecos zijn vrij van natriumlaurylsulfaat, aardolie, formaldehyde, DBP, tolueen en ftalaten. Ik testte de kleur Vintage Red voor 7,95 euro

Ervaring

Dit is een typisch rood nagellakje, zo een als iedereen thuis moet hebben liggen. De nagellak is erg dun, maar daar merk je helemaal niets van als je het aanbrengt. Het kwastje is super flexibel en aan de onderkant een beetje rond, dit is erg fijn voor het aanbrengen. Met twee lagen had ik genoeg. Wat is dit een fantastische nagellak! Hij blijft echt zeker vier dagen op je nagels zitten zonder dat je hem hoeft bij te werken. Het kwastje vind ik echt heel fijn in gebruik en omdat de lak zo dun is krijg je ook hele dunne laagjes. Hierdoor ziet het er heel mooi uit.

Het is denk ik wel duidelijk wat mijn favoriet is… De nagellak van Benecos is echt heel erg goed. Ik ben helemaal om en koop denk ik vanaf nu alleen nog maar van hun mijn nagellak. Ik ben erg blij dat ik een goede vervanging heb kunnen vinden. Nu voel ik me toch iets minder slecht als ik nagellak draag. Ik ben ook heel benieuwd naar de rest van hun make-up.

X

Vorige bericht
Volgende bericht

4 Comments

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  22 januari 2017 at 18:10

  Benecos kende ik niet! Maar het lakje ziet er mooi uit, ik ben heel benieuwd. Meeki vind ik zelf ook niet enorm geweldig, helaas. En de kleuren zijn anders op de site! Malou x

  • Reply
   Marieke
   22 januari 2017 at 18:32

   Benecos moet je echt eens proberen! Ze zijn ook bij benidorm te koop 🙂

 • Reply
  Claire
  25 januari 2017 at 21:55

  Wat jammer dat Meeki jouw niet bevalt! Ik heb daar twee kleuren van en ik ben juist fan. De rode kleur blijft wel vier dagen zitten en de zandkleurige ook iets van drie. Ik had ze ook met een actie bestelt en toen waren ze maar €5. Ik ga Benecos eens proberen 🙂
  Claire onlangs geplaatst…Dierproefvrije producten voor een droge huidMy Profile

  • Reply
   Marieke
   26 januari 2017 at 10:59

   Ja zo zie je maar, het is allemaal eigenlijk mega subjectief… Dat moet je zeker doen!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge