Natuurlijke verzorgingsproducten van Lumabelle

Een paar weken geleden won ik een super leuke win actie. Ik kreeg van de belgische webshop ‘Lumabelle’ een pakketje met allemaal natuurlijke en veganistische verzorgingsproducten. Vervolgens kwam ik hen op Veggieworld weer tegen! Daar kon ik het natuurlijk niet laten om nog wat mee te nemen. 

Schmidt’s Bergamot + Lime Deodorant

Ik had al veel over deze deo gehoord, velen zweren erbij. Toen ik hem dus bij de stand van Lumabelle op Veggieworld tegenkwam, was de keuze al snel gemaakt. Ik zal beginnen bij de verpakking. De deo zit in een glazen potje met plastic deksel. Het etiket vind ik super mooi en simpel vormgegeven. In een oogopslag zie je wat je kunt verwachten, maar het is wel mooi! In het potje vind je nog een spateltje om daarmee op een hygiënische wijze het product uit het potje te kunnen halen.

Deo in een potje

Deze deo is natuurlijk net iets anders dan de meesten. Je smeert hem namelijk met je vingers onder je oksels. Dat is de eerste paar keer een beetje gek, maar went verassend snel. Juist omdat het op deze manier verpakt is, zijn er heel veel ingrediënten niet meer nodig. Dat maakt dit een deo die geen nare bij effecten heeft voor mens en milieu.

Ik draag de deo nu twee weken en ben er zeer over te spreken! Het is een soort korrelige creme die, als je hem even tussen je vingers wrijft, snel smelt. Daarna is hij heel makkelijk aan te brengen onder je oksels. De deo werkt goed, hij blokt de transpiratie niet, maar zorgt er wel voor dat je niet stinkt. Ideaal! Helaas is hij niet opgewassen tegen zware inspanning of spannende momenten, maar dat zijn andere deo’s bij mij ook niet. De geur vind ik echt heerlijk! Hij is lekker fris en een klein beetje zoetig. De geur vervliegt binnen een paar uur. Dat vind ik persoonlijke niet zo erg, aangezien ik ook graag nog wat parfum op doe.

Al met al ben ik dus erg tevreden! Als ik dan toch een minpunt moet noemen, is het het plastic dekseltje en plastic spateltje. Het spateltje is eigenlijk helemaal niet handig, je raakt die ook met je huid aan dus er komen nog steeds bacteriën bij het product. Dat gaat zijn doel dus enigszins voorbij. Als het dekseltje van aluminium was geweest, had je dit potje nog voor iets anders kunnen gebruiken. Nu zal het dekseltje minder lang meegaan, minder duurzaam dus. Nou zijn dit natuurlijk hele kleine minpuntjes en is het al een giga vooruitgang op een normale spuitbus.

Ingrediënten: Butyrospermum parkii (shea butter), Sodium bicabonate (baking soda), Maranta arundinacea (arrowroot) powder, Theobroma cacao (cacao) seed butter, Citrus bergamia (bergamot) essential oil, Citrus aurantifolia (lime) essential oil, Tocopherol (vitamin E), Humulus lupulus (hop) extract. 

Ik kocht de deo voor 12,90 euro. Hij is ook te verkrijgen in stick-vorm, als je het idee van een potje niet fijn vindt.

Hurraw! Orange lip balm

In het pakketje dat ik ontving van Lumabelle vond ik onder andere deze lippenbalsem. Hij is veganistisch en gemaakt van allemaal verschillende boters. De eerste keer dat ik hem opende overviel de geur me lichtelijk, hij is namelijk super zoet! Als ik hem op smeer ben ik de geur al snel vergeten, ik heb denk ik nog nooit zo’n fijne lippenbalsem gebruikt. En geloof me, ik heb er al vele uitgeprobeerd! Hij is echt super zacht en smeert heel makkelijk uit. Je voelt direct dat hij heel verzorgend is. Ik gebruik hem nu al een tijdje iedere nacht, ’s ochtends wordt ik dan wakker met zachte baby lippen. Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt is het niet heel gek dat hij zo goed werkt. Er zitten veel verschillende boters en oliën in. Dit is echt een perfecte balsem voor droge winterlippen.

Ingredienten: Prumus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, Euphorbia cerifera (candelilla) wax, Cocos nucifera (coconut) oil, Simmondsia chinesis (jojoba) seed oil, Theobroma cacao (cacao) seed butter, Ricinus communis (castor) seed oil, Olea europaea (olive) fruit oil, Citrus sinesis (orange) peel oil, Tocopherol (vitamin e).

Je kunt een lip balm van Hurraw! voor 4,60 euro kopen.

Ook over dit product ben ik dus echt heel enthousiast. Lumabelle heeft nog veel meer mooie merken en producten in hun shop, dus ik zou zeker even kijken! Alle producten zijn veganistisch en dierproefvrij. En over de ingrediënten hoef je je ook geen zorgen te maken. Wel zo relaxt shoppen, toch?

X

Vorige bericht
Volgende bericht

11 Comments

 • Reply
  Manon Dijkhuizen
  27 maart 2017 at 09:18

  Ik denk dat ik een deo in stick vorm toch iets prettiger zou vinden, maar het product zelf klinkt goed! x

  • Reply
   Marieke
   27 maart 2017 at 14:31

   Dat snap ik, gelukkig hebben ze hem ook in stick vorm 🙂

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  27 maart 2017 at 10:08

  Oh die lippenbalsem lijkt me zo handig! Mijn lippen voelen de laatste dagen gek genoeg als schuurpapier, dus dat wil ik natuurlijk heel graag gaan proberen 🙂 en die deo lijkt me ook wel erg tof eigenlijk! Malou x

  • Reply
   Marieke
   27 maart 2017 at 14:31

   Je mag hem woensdag wel gebruiken 🙂

 • Reply
  Claire
  27 maart 2017 at 10:26

  Wat een leuke producten! Ik heb zelf ook een creme deo getest en ik vond het aanbrengen ook wel even wennen. Maar ik heb wel het idee alsof de deo beter intrekt omdat je het ook echt in masseert ipv gewoon onder je arm sprayt. Je hebt trouwens hele mooie foto’s gemaakt!

  • Reply
   Marieke
   27 maart 2017 at 14:31

   ja dat heb ik inderdaad ook! Dankje, haha 🙂

 • Reply
  Sarah
  27 maart 2017 at 17:35

  Hey Marieke! Zo leuk om te horen dat je van de producten geniet 🙂 De Bergamot & Lime potjes werden al uitverkocht op de eerste dag van Veggie World: wat een hit! Ik vind de geur zo perfect voor dit mooi lenteweer 🙂

  • Reply
   Marieke
   28 maart 2017 at 12:59

   Wat leuk! Hij ruikt inderdaad ook echt super lekker!

 • Reply
  Marielle
  29 maart 2017 at 23:00

  Die lippenbalsem klinkt goed!

 • Reply
  Sherry
  1 april 2017 at 17:04

  Dit merk kende ik nog niet. Ik ben nieuwsgierig geworden.

 • Reply
  elke
  1 april 2017 at 21:50

  Die creme deo lijkt me enorm fijn!
  elke onlangs geplaatst…Outfit // kitty earsMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge