Study abroad: Nog een week in Denemarken

De tijd vliegt, ik ben al meer dan een maand terug in Nederland. Toch wil ik graag ook nog over de laatste week in Denemarken schrijven.

Maandag

Maandag begonnen we met een meeting. Deze week stond in het teken van het verwerken van onze bevindingen en er een logisch geheel van maken. Dit betekende veel brainstormen en vergaderen. Na een lange dag was het alweer donker toen we buiten kwamen… Iets wat ik zeker niet mis nu ik weer terug in Nederland ben, haha. We hadden allemaal zin in nog wat gezelligheid en besloten daarom richting de kerstmarkt te gaan.

Het was zo ontzettend fijn om weer terug in Kopenhagen te zijn. De stad heeft echt mijn hart gestolen en ik voel me er helemaal op mijn plek. De kerstmarkt was heel gezellig, we vonden zelfs vegetarische hotdogs (een comfortfood voor de Denen)!

Dinsdag

Op dinsdag ontbeet ik met Madelief bij Zaggi’s Coffee, hier is alles 15 Kroner en heel lekker! Een echte aanrader voor als je niet zo veel geld hebt. Na weer een lange meeting, besloten we ietsje eerder te stoppen om toch nog wat daglicht te zien. Ik wilde heel graag nog Frederiksberg zien, een buurt die ietsje buiten het centrum ligt en opkomend is. Ik ging er op de fiets heen en het was echt prachtig om doorheen te crossen met het heerlijke weer. We hadden al weken geen zon gezien, je wil niet weten hoe blij je dan van zon wordt. Ik eindigde mijn tocht in Kompa9 met een koffie en een fijn boek.

Woensdag

Absalon, een plek die ons hart stal in de eerste weken. Hier moesten we naar terug! Na weer een dag vol vergaderen en brainstormen over het onderzoek, was het tijd om afscheid te gaan nemen van Absalon. Absalon in een hipster buurthuis waar je voor heel weinig geld avond kan eten. Het eten is erg lekker en je ontmoet er makkelijk Denen, wat het natuurlijk nog leuker maakt. Met een dubbel gevoel gingen we dit keer naar Absalon, we probeerden alles met volle teugen in ons op te nemen.

Donderdag

Het einde kwam steeds dichterbij en ik wilde écht niet weg.. Hoe dichterbij de vertrek dag kwam, hoe meer tegenzin ik voelde om dit land en deze stad achter me te laten. Ik ben er nog steeds niet helemaal uit wat nou maakte dat ik me zo voelde. Het enige wat ik kan bedenken is dat ik me eindelijk echt thuis voelde op een plek.

Ik ontbeet donderdag weer bij Kompa9, dit is echt een aanrader. Hier kun je voor Deense begrippen lekker en goedkoop ontbijten en het tentje heeft een hoog Hyggelig gehalte! Na weer een vergadering waren we wat eerder klaar en lunchten we in Sonny. Dit is een ander tentje dat hoog op mijn lijstje met tips staat! Het was echt een super druilerige dag, dus besloten we dat het een uitgelezen kans was voor een chill avond. Ik at in het hostel en heb de hele avond liggen Netflixen. Ook als je op reis bent is dit wel eens lekker…

Vrijdag

Dit was de laatste dag dat we in Denemarken aan het project zouden werken. We hadden samen afgesproken dat we het weekend vrij zouden houden om nog optimaal van de laatste dagen te kunnen genieten. Na een vergadering lunchten Nina en ik bij de Matchabar. Een geinig tentje met allerlei vegan en gezonde dingen.

’s Avonds gingen we dan eindelijk naar Tivoli. Dit is een pretpark midden in de stad. Het is een van de oudste pretparken ter wereld en ze hebben er iedere kerst uitbundige versiering, dat moesten we gaan bekijken. We aten bij een Mexicaans tentje in het park en struinden verder rond over de prachtige paadjes. Het is best wel prijzig, dus we zijn niet in een attractie geweest. Gelukkig was dat ook niet nodig om het leuk te hebben, kijk nou!

Zaterdag

Aangezien Nina en ik de dag hierna naar een balletvoorstelling zouden gaan, was dit een dag die voor mij in het teken van afscheid nemen stond. Ik begon de ochtend om de hoek bij een koffietentje met een lekker ontbijtje en mijn boek. Daarna besloot ik een free tour te lopen, iets wat Evert en ik eigenlijk hadden willen doen. Natuurlijk een beetje gek, zo na drie weken in een stad te hebben geleefd. Toch wel echt heel leuk, alle bijzondere gebouwen hadden opeens een reden waarom ze bijzonder waren en er waren zelfs een paar plekken waar ik nog niet geweest was.

img_20181201_134328-16068434037804293227.jpg
img_20181201_105131-15393699445830672773.jpg
img_20181201_092216-17155759855134118700.jpg
img_20181201_153152-11699972529559885790.jpg

Ik lunchte in Kompa9 ter afscheid van dit tentje. Dat kon niet anders dan met smørrebrød met aardappels, iets wat ik niet meer los van Denemarken kan zien. Also, wie eet er nou aardappels op hun brood.. Denen dus.. Na een lunch was het tijd om een rondje te fietsen door Kopenhagen, ter afscheid van het vrije gevoel dat dat me gaf. Ik ging nog een keer naar de buurt waar Evert en ik hadden geslapen en dronk hier op een terrasje een kopje koffie. Ook al was het maar een paar graden, dit is iets dat Denen in ieder seizoen doen.

Nina en ik aten in een schattig tentje pizza en daarna gingen we richting een barretje waar we met alle meiden voor het laatst kerstbiertjes hebben gedronken. Het was een gezellige, maar ook gekke avond. Een avond die toch ook een beetje in het teken van afscheid stond, net als de hele dag.

Zondag

Zoals ik net al zei, gingen Nina en ik op zondag naar een balletvoorstelling in het nationale theater. We hadden geen betere dag kunnen uitkiezen, het was echt shitty weer. We wilden dit heel graag nog doen, omdat het een hele mooie zaal is en natuurlijk als kunst studenten bijna een must. We zijn naar Alice in Wonderland geweest, wat echt heel erg leuk was. Ze hadden prachtige decors en de dansers waren erg goed.

img_20181202_1158127735647299167331223.jpg
IMG_20181202_114137

Na de voorstelling haalde ik voor de laatste keer een vega hotdog, weer zo’n afscheidsdingetje. Daarna besloten we weer naar Absalon te gaan. We konden er duidelijk geen genoeg van krijgen… Het was heel fijn om zo samen de laatste avond door te brengen en nog een keertje samen te eten. En toen was het echt afgelopen. Toen liep ik nog een keer terug naar mijn hostel, om de dag erna vroeg naar de trein te vertrekken.

IMG_3751
fullsizeoutput_cbe
IMG_20181101_125319

Denemarken

Denemarken, wat heb je me veel goeds gebracht. Wat heb je me laten genieten en wat heb je me warm verwelkomd. Ik heb me zo fantastisch fijn gevoeld toen ik bij jou was. Je mooie steden en fijne mensen zal ik altijd blijven herinneren. Mag ik nog een keer terug komen? Ik mis je..

X

Vorige bericht

1 Comment

  • Reply
    Glamourista
    1 december 2019 at 18:19

    Oké, nu wil ik echt naar Denemarken 😀

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge