Een ode aan een kopje koffie

Een grote liefde van mij is koffie; goede koffie. Iedere ochtend begin ik met een lekker kopje koffie. Sinds een paar weken heb ik een nieuwe zero waste aanwinst in mijn collectie die ik in dit artikel graag met jullie wil delen. 

Sinds ik uit huis woon, zet ik steevast iedere ochtend een espresso in mijn percolator. Een kopje koffie met wat blogjes en ontbijtje helpen me heerlijk wakker worden en zorgen dat ik de rest van de dag goed gehumeurd ben. Niet dat dat humeur alleen maar van koffie afhangt, maar die ochtendroutine is me wel degelijk dierbaar. Sinds ik ben verhuisd een paar maanden geleden, is de keuken alleen net ver lopen. Echt luxe problemen, ik weet het! Dit was echter wel de druppel die ik nog nodig had om een Chemex te kopen, of nou ja, mijn oog viel uiteindelijk op de Bodum Pour Over aangezien ik deze veel mooier vond. Nog een voordeel van deze laatste is dat je geen koffiefilters nodig hebt en dus geheel zero waste echt lekkere koffie kan zetten.

Bodum Pour Over

Om nog specifieker te zijn, viel mijn oog op de kurk variant van dit charmante potje. De pot zelf is van stevig glas, zodat het kokend heet water aankan. De filter is van titanium en gaat als het goed is lange tijd mee. Hier krijg je ook nog een klein dekseltje zodat je na het zetten de koffie nog een tijdje warm kunt houden. De inhoud van de pot is één liter.

IMG_0341
fullsizeoutput_be2

Ik ben echt ontzettend blij met dit lieve potje. Ik hoef nu niet meer mijn kamer uit om koffie te zetten en krijg echt super lekkere koffie. Op dit moment gebruik ik biologische koffie uit Indonesië van Simon Lévelt, waar overigens het potje zelf ook vandaan komt. Wat mij helemaal enthousiast maakt over het potje, is dat je geen afval hebt. Het koffiedik kan heel goed gecomposteerd worden en behalve dat gebruik je niets (op water na dan). Als je je koffie in een eigen verpakking haalt bij bijvoorbeeld de Simon Lévelt heb je dus een volledig zero waste kopje koffie, super duurzaam! Natuurlijk snap ik dat koffie van ver moet komen en dat de industrie lang niet altijd zo mooi is, gelukkig helpt biologische koffie van goede kwaliteit al erg.

Koffie To Go

Soms komt het natuurlijk voor dat ik simpelweg geen tijd heb om rustig een kopje koffie te drinken ’s ochtends. Dit is meestal de dag na de borrel op mijn vereniging het geval ;).. Ook dan wil ik heel graag een kopje koffie en daarom neem ik vaak wat koffie mee in mijn thermosmok. Ideaal om koffie bekers en geld te besparen. Je moet het even in je systeem krijgen, maar dan is het echt wat waard. Het hoeft niet eens extra tijd te kosten, je kunt bijvoorbeeld de koffie laten doorlopen terwijl je onder de douche springt. Dan is je koffie klaar als je er weer onderuit bent.

Hou jij net zoveel van koffie als ik?

X

Vorige bericht
Volgende bericht

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge