Een challenge om mijn ochtendroutine te veranderen

Vroeger las ik veel en sinds kort heb ik yogalessen weer helemaal ontdekt. Alleen wil ik dit eigenlijk heel erg graag in mijn dagelijkse routine verwerken. Daarom daag ik mijzelf deze oktober uit met een leuke challenge. Doe je mee?

Als ik ’s ochtends opsta kruip ik vrijwel direct achter mijn laptop en zet ik Netflix op. Met een bakje yoghurt, kopje koffie en vaak óók een kop thee kijk ik mijn favoriete serie. Vaak lees ik ergens ook nog wat blogs, plan ik mijn dag en beantwoord ik mijn mails. In andere woorden zit ik dus direct achter een scherm en ben ik direct bezig met school en mijn blog. Natuurlijk weet ik wel dat dit niet het beste is om te doen. Het is ondertussen alleen echt een gewoonte geworden en die zijn lastig te doorbreken.

Onderzoekers zeggen dat het vier weken duurt totdat je jezelf een nieuwe gewoonte hebt aangeleerd. Daarom wil ik mijzelf in de maand oktober (+/- vier weken) gaan uitdagen om deze gewoonte te veranderen.

Yoga

Sinds twee weken volg ik weer yoga lessen. Eens in de week ga ik met een huisgenootje naar een yogaschool bij ons om de hoek. Ik was vergeten hoe fijn ik yoga vind, na een les ben ik weer helemaal ontspannen en voel ik me gelukkig en voldaan. In andere woorden, het is gewoon ontzettend goed voor me. Daarom wil ik in oktober iedere doordeweekse ochtend wat yoga doen. Hierdoor start ik mijn dag veel meer ontspannen en denk ik dat ik over het algemeen lekkerder in mijn vel zal zitten. Ik wil in ieder geval iedere ochtend een set zonnegroet doen en als ik tijd en zin heb nog een paar oefeningen extra.

Lezen

Vroeger was ik een echte boekenwurm. Ik las ongeveer een boek per week en had daarom ook binnen niet al te lange tijd de bieb ‘uit’. Toen ik moest gaan lezen voor Nederlands, Engels, Duits én Frans veranderde dit. Eigenlijk moet dit leerlingen aansporen om te lezen, alleen voor mij zorgde het ervoor dat ik helemaal geen lol meer in lezen had. Dat, en de komst van Netflix zijn de oorzaken dat ik nu eigenlijk helemaal niet meer lees. Dit vind ik heel erg jammer, want regelmatig een goed boek lezen is volgens mij super goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Daarom wil ik in oktober doordeweeks ook iedere ochtend wat lezen. Gewoon een half uurtje tijdens mijn ontbijt. Geen hoogstaand literair werk, maar boeken die ik echt leuk vind.

Praktijk

En hoe gaat dat er dan praktisch gezien uitzien, zul je misschien denken. Op dit moment denk ik dat mijn ochtenden er ongeveer als volgt uit zullen zien:

07:30 wekker

07:45 opstaan

07:45-08:00 yoga

08:00-08:30 douchen, aankleden en opmaken

08:30-08:45 eventjes opruimen, bed opmaken, afwas doen en ontbijtje maken

08:45-09:15 ontbijten en lezen

09:15-10:30 blog en school

Natuurlijk zal dit lang niet alle ochtenden hetzelfde zijn en dat verlang ik ook niet van mezelf. Dit is slechts een indicatie van hoe ik het op dit moment voor me zie. Ik denk wel dat de challenge de grootste kans van slagen heeft als ik enigszins gedisciplineerd me aan deze planning houd. Zo wordt het volgens mij sneller een routine. Dus een beetje speling mag, maar niet teveel.

Meedoen?

Omdat ik het natuurlijk ontzettend leuk zou vinden als jullie met me meedoen, heb ik een leuke printable gemaakt. Let niet op mijn photoshop skills, die zijn er helaas nog niet echt… Houden jullie me op de hoogte via #bluebellchallenge ? Enne, ik weet dat oktober officieel al begonnen is, maar het is nooit te laat om toch nog mee te doen!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

8 Comments

 • Reply
  Cassandra
  2 oktober 2017 at 10:38

  Wat leuk! Ik las vroeger ook echt veel en graag, maar school veranderde dit. Nu probeer ik elke avond voor het slapengaan te lezen of wanneer ik op de trein zit.
  Cassandra onlangs geplaatst…American Assassin reviewMy Profile

  • Reply
   Marieke
   2 oktober 2017 at 15:51

   Ja dat is ook een goed moment! Ik merk alleen dat ik ’s avonds vaak te moe ben haha 😉

 • Reply
  Jessica J.
  3 oktober 2017 at 15:01

  Ik pink eventjes een traantje weg, want mijn wekker gaat een uur vroeger dan de jouwe. Eigenlijk ‘moet’ ik pas om 7 uur opstaan, maar dat half uurtje vroeger doe ik zodat ik eerst nog een aantal hoofdstukken zou kunnen lezen. Wat je zegt, geldt namelijk ook voor mij: door Netflix en het feit dat ik overdag op m’n werk al de gehele dag op een of andere manier met tekst in de weer ben, heb ik ’s avonds vaak niet zoveel zin om te lezen. O:-)
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #72 • Modeste Bier Festival, kaalgeknipt en Sigur RósMy Profile

  • Reply
   Marieke
   7 oktober 2017 at 16:23

   hahah, sorry. Ik heb het luxe, i know. Wel moedig dat je dan toch een half uurtje eerder opstaat!

 • Reply
  Zahra
  3 oktober 2017 at 18:44

  Wat een goed idee! Vroeger las ik net als jij ook ontzettend veel en nu nooit meer, best een goed idee om dat weer wat meer op te pakken! En wat leuk gedaan die printable, juist goede photoshop skills hoor 🙂

  • Reply
   Marieke
   7 oktober 2017 at 16:23

   Haha dankjewel lieve Zaar 🙂

 • Reply
  Marieke
  22 november 2017 at 21:47

  Hoe is het afgelopen met je challenge? 🙂

  • Reply
   Marieke
   17 december 2017 at 18:19

   whoops, vergeten te beantwoorden.. maar goed 🙂 t zit nu echt meer in mijn systeem om yoga te doen bijvoorbeeld

  Leave a Reply

  CommentLuv badge