Restaurant, café en kunstgalerie Otto Bauer

Alweer twee maanden geleden zaten Evert en ik in Wenen. Na heerlijk uit eten te zijn geweest ontdekten we een leuke hotspot. Otto Bauer is een plek waar kunst en eten samenkomen, dit vind ik natuurlijk super leuk en daarom kon ik niet anders dan deze hotspot te delen met jullie. 

Oma

Bij Otto Bauer kun je terecht voor een ontbijt, lunch of diner. Ook als vegetariër of veganist kun je hier goed terecht. Wat in Wenen bijzonder is, aangezien bijna alles bestaat uit vlees of kaas. Naast dat je er lekker kunt eten hebben ze er ook allerlei bijzondere biertjes en andere lekkere dranken. En, zoals ik net al zei, hebben ze er dus kunst. Overal aan de muren hangen schilderijen die je kunt kopen. Dit zijn werken van jonge kunstenaars die via Otto Bauer een podium krijgen. Super leuk vind ik dat, dit is natuurlijk precies waar ik voor studeer. Ik raak hier dus direct helemaal geïnspireerd van.

In Otto Bauer loopt een super lief (en echt oud) omaatje rond. Evert en ik weten nog steeds niet precies wat de rede was dat zij daar was, maar ze was in ieder geval heel lief! En ze bediende ons, wat het nog aandoenlijker maakte. Ze sprak overigens uitstekend Engels, wat ik heel knap vind op die leeftijd. Je snapt wel dat dit omaatje Otto Bauer nog iets meer charme gaf.

IMG_2590
IMG_2587
IMG_2602
IMG_2592

Otto Bauer

Sommigen van jullie zullen nu denken ‘Otto Bauer, dat is toch een politicus..?’ en dat klopt. Na wat research blijkt Otto een linkse socialist te zijn uit de begin twintigste eeuw. Otto komt uit Wenen en heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de Oostenrijkse politiek. Waarom het restaurant naar hem vernoemd is weet ik niet goed. Misschien kwam hij vroeger altijd in een café dat op dezelfde plek zat? En natuurlijk is het restaurant wel een beetje links aangezien ze kunst van jonge kunstenaars verkopen en een omaatje in dienst hebben… Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het verhaal erachter, helaas is het nergens op het internet te vinden.

Bron

Koffie

Evert nam, natuurlijk, een winterbok van een lokaal merk en ik nam, natuurlijk, een cappuccino. Al bij de eerste cappuccino in Wenen viel ons op dat ze in Oostenrijk een andere manier van koffiezetten hebben. De Wiener melange is een soort cappuccino, maar dan met stijf opgeklopt melkschuim in plaats van enigszins vloeibaar melkschuim en de Weense cappuccino bevat juist een beetje cacao. Gek aangezien dit, bij ons in Nederland, eigenlijk andersom wordt gedaan. Wat nou de ‘goede’ manier is, geen idee… In Otto Bauer nam ik de Wiener melange, je bent namelijk maar een keer in Wenen. Hij was echt super goed! Ook hier had hij een beetje stijf opgeklopt schuim boven op. Ik denk dat het ligt aan de bonen die ze gebruiken, dit is namelijk echt de beste koffie die ik in heel Wenen heb gedronken!

Otto Bauer is dus niet alleen een heel leuk restaurantje, het is ook een kunstgalerie, café en koffietentje in een. Ik kan dit plekje daarom heel erg aanraden, ook omdat het in een van de leukere wijkjes ligt.

Vergeten jullie niet mee te doen aan de win actie? Je hebt alleen vandaag nog om een reactie achter te laten!

X

Disclaimer: Helaas had ik mijn goede camera niet mee toen we Otto Bauer ontdekten, daardoor zijn de foto’s met mijn telefoon gemaakt.. 

 

Vorige bericht
Volgende bericht

12 Comments

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  26 februari 2017 at 12:40

  Wat een leuk plekje zeg! En de foto’s zijn hartstikke oké, niks om je voor te schamen. Malou x
  Malou | Blonde Blossom onlangs geplaatst…Recept | Avocadofrietjes met mama’s sausjeMy Profile

  • Reply
   Marieke
   26 februari 2017 at 21:33

   hmmm dankjewel Malou!

 • Reply
  The Mad Twins
  26 februari 2017 at 15:37

  Ik ben nog nooit in wenen geweest, maar als ik er naartoe ga, onthoud ik dit adresje. Kunst en koffie zijn echt twee handen op 1 buik. Super leuk dat er een omaatje rondliep. Dat geeft het inderdaad nog meer charme.

  • Reply
   Marieke
   26 februari 2017 at 21:33

   Wenen is een echte aanrader! Ik heb er nog een andere uitgebreide post over geschreven, mocht je nog overgehaald moeten worden 😉

 • Reply
  Claire
  26 februari 2017 at 19:31

  Herkenbaar van de foto’s! Je kan niet altijd je spiegelreflex overal meesleuren haha. De foto’s zijn heel leuk. Ziet eruit als een leuk plekje. Wat grappig ik wist niet dat in Wenen vooral kaas en worst werd geserveerd 😉
  Claire onlangs geplaatst…Wat mij al een tijdje dwars zitMy Profile

  • Reply
   Marieke
   26 februari 2017 at 21:32

   Nee precies! Hahah tja, het is echt zo…

 • Reply
  Jonna@burgertrutjes
  28 februari 2017 at 08:57

  Ziet er tof uit! Wenen staat absoluut nog op mijn travelwishlist.
  Jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Girlcrush x5 – 5 x mijn girlcrush!My Profile

 • Reply
  KouweKleren
  28 februari 2017 at 13:21

  Ik krijg meteen weer zin om naar Wenen te gaan. Ik ben er een jaar of 4 geleden geweest en de stad heeft me toen zo verrast. Ik had verwacht dat het vrij stijfjes en statig zou zijn, maar het is juist levendig, in ontwikkeling en een tikkeltje alternatief op sommige plekken. Er zal nu wel weer het een en ander veranderd zijn, dit spreekt me in elk geval erg aan.
  KouweKleren onlangs geplaatst…Duurzaam verhuizen (ja, het is zo ver!)My Profile

  • Reply
   Marieke
   28 februari 2017 at 18:09

   Ja dat had ik ook, er zijn echt hele leuke stukken. Er zit ook een cafeetje daar in de buurt met, naar het schijnt, super goede vegan goulash! Zo leuk hoe in zo’n land ook de vega(n) cultuur zich ontwikkelt 🙂

 • Reply
  Marieke
  28 februari 2017 at 16:01

  Aah nee dat omaatje! Te cute!! Ik wil daar sowieso heen als ik ooit terug ga naar Wenen. Zelfde idee als Keek in Utrecht, dat ken je vast wel!
  Marieke onlangs geplaatst…Win: 2x een dag naar Thermen SoesterbergMy Profile

  • Reply
   Marieke
   28 februari 2017 at 18:08

   Ja dat ken ik zeker, is ook super leuk!

 • Reply
  Merel
  2 maart 2017 at 07:50

  Wat een bijzonder concept! En dat van de foto’s is wel herkenbaar, ik kom vaak spontaan ergens wat heel erg leuk is voor op de blog maar dan ligt de camera nog thuis..

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge