Over het oude en nieuwe jaar

Het eerste artikel van dit jaar kan natuurlijk niet over iets anders gaan, dan over 2017 en 2018. Over mijn hoogtepunten van 2017 en mijn plannen voor 2018. Lees je mee?

2017

Afgelopen jaar was voor mij een jaar waarin er veel veranderde en ik ontzettend veel leuke dingen heb mogen doen. Het jaar begon goed met een eigen domein voor Bluebell Forest en een reisje naar Wenen met mijn vriend. In januari had ik het eindelijk weer wat rustiger op mijn opleiding en kon ik dus veel gezellige dingen doen met vriendinnen.

Een nieuwe kamer

Eind januari kreeg ik super leuk nieuws, ik had een kamer! Begin februari verhuisde ik en daardoor stond heel februari in het teken van mijn plekje vinden in Utrecht. Ik studeerde er natuurlijk al wel, maar wonen is toch andere koek merkte ik. Inburgeren had best wat voeten in de aarde, om het allemaal wat makkelijker te maken kwamen er gelukkig veel vriendinnen langs om mijn nieuwe paleisje te zien.

In maart begon de gekte op de opleiding weer. Ik had het super druk met allerlei opdrachten. Gelukkig waren er ook weer leuke dingen, bijvoorbeeld Veggieworld, waar ik Claire ontmoette. Super leuk! Het werd zelfs alweer lekker weer, waardoor ik zo nu en dan koffie op het balkon kon drinken.

Berlijn

In april ging ik weer eens in mijn eentje weg. Dit keer naar Berlijn. Ik had het ontzettend naar mijn zin, ontdekte de stad en deed precies wat ik leuk vond. Tegelijker tijd begonnen in deze maand mijn twijfels over de studie. Zat ik hier wel op mijn plek? Het was allemaal namelijk best makkelijk. Iets dat mij best lang bezig hield. Ook in mei gingen deze twijfels door, samen met het harde bikkelen voor de studie. Want ondanks dat het makkelijk was, was het wel veel werk.

In juni begon de rust terug te keren, ik had niet meer veel college en alleen nog een aantal deadlines. Het werd steeds lekkerder weer, ik kreeg er een leuke huisgenoot bij en met het hele huis werden we steeds closer. Een fijne maand was het.

Vakantie

Juli begon ik met Marjolein in Kassel bij een grote tentoonstelling. Een aantal dagen struinden we door de stad langs alle locaties en hadden we de grootste lol. Dat was echt een heerlijk begin van de vakantie. De rest van de vakantie werkte ik veel, heel erg veel. Twee baantjes zorgde voor een fijn bedrag op mijn rekening, maar ook voor drukte. De vakanties naar Rome en Barcelona waren daardoor echt een fijne afwisseling.

Ik eindigde de vakantie in augustus ook weer met Marjolein. Dit keer als vrijwilligers op Into the Great Wide Open op Vlieland. Wat hebben wij genoten! Het was al weken slecht weer, maar die dagen was het heerlijk. Ik werd bruiner dan ik de hele zomer bij elkaar was geworden en verloor het besef van tijd. Zoals het op een vakantie hoort.

September stond in het teken van nieuwe dingen. Ik begon aan een nieuw studie jaar, hoorde dat ik in het honoursteam zat, begon aan een cursus grafisch vormgeven en werd lid bij AEGEE. Dat laatste is een van de beste keuzes van dit studiejaar geweest! Ik vond direct mijn plekje, besloot om actief lid te worden en schreef me in voor een commissie.

Veel te druk

Oktober, november en december waren stil op Bluebell Forest. Dat was niet zonder reden, ik had het druk, heel erg druk. De opleiding was veel te zwaar en ook het honoursteam en de vereniging vroegen tijd. Eind november kwam daar ook nog eens bovenop dat ik uit mijn huis moet. Gelukkig waren er ook leuke dingen, ik zag veel theater voorstellingen, maakte mooie reisjes met mijn vereniging en nog veel meer leuks.

Op naar 2018

En nu is het alweer 2018. Ik krijg eerlijk gezegd altijd een beetje de rillingen van goede voornemens, dus daar doe ik niet aan. Maar nadenken over wat dit jaar mij gaat brengen vind ik wel leuk. Als eerst is dat natuurlijk een kamer vinden, ondertussen ben ik wel weer klaar voor een nieuw begin en wil ik zo snel mogelijk iets vinden om er vanaf te zijn. Verder ga ik echt mega veel leuke reisjes maken. Ik ga naar Brugge volgende week, met mijn studie naar Berlijn, hopelijk naar Krakau en misschien wel naar Sevilla. Genoeg leuke dingen om me op te verheugen dus. Als er dan toch een doel is wat ik mezelf moet stellen, dan is het wel zorgen dat aanstaand semester niet is zoals afgelopen semester. Want een ding weet ik zeker, dat nooit meer.. Dat was echt te druk en het verhaal ‘de overspanne student’ was bijna op mij van toepassing. Dus aanstaand jaar moet ik weer wat beter op mijzelf gaan letten en vooral heel veel leuke dingen doen en mooie reisjes maken.

Allemaal een super spetterend en fijn 2018 gewenst!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

3 Comments

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  1 januari 2018 at 23:31

  Ik heb een goed voornemen voor je: vaker met Malou afspreken. Want na gisteren merkte ik wel dat ik je mis als ik je niet zie! Ik wens je een heel fijn 2018 lieve Mariek, dat we maar vaak mogen afspreken en nu éindelijk een keer gaan stappen! Malou x

 • Reply
  Marieke
  3 januari 2018 at 11:59

  Zo te lezen heb jij net zo’n twijfeljaar gehad als ik, haha. Heftig dat je het zo super druk hebt voor je studie! Ben je wel blij dat je door bent gegaan? Veel plezier in Brugge! x

  • Reply
   Marieke
   6 januari 2018 at 13:57

   Ja dat klopt wel.. vooral super veel verandering in mijn leven en ook in mij als persoon haha. Dankjewel! x

  Leave a Reply

  CommentLuv badge