Personal Update – Kamer

Ja het is gelukt! Als je dit nu leest zit ik in Utrecht en slaap ik voor het eerst in mijn kamertje. Ik heb namelijk een kamer gevonden! Trek de champagneflessen maar open, want god wat ben ik blij!

Update

Vandaag daarom een korte update. Voor de aanstaande vijf maanden ben ik verzekerd van mijn eigen stekkie in Utrecht. Dit maakt mijn leven een heel stuk makkelijker en levert mij zo’n 10 uur in de week op. Natuurlijk heb ik al allerlei plannen wat ik met die 10 uur kan gaan doen. Laten we eerst even terugspoelen, hoe is dit allemaal gekomen?

Een paar weken geleden hospiteerde ik in Zuilen, ik werd helaas niet gekozen. Toen kreeg ik vorige week een berichtje dat de gekozen huurder had afgezegd en of ik nog steeds geinteresseert was. Natuurlijk was ik dat! Dus vanaf vandaag woon ik in een studentenhuis met vier andere meiden in Zuilen, vlak bij school en maar tien minuten fietsen van het centrum.

Natuurlijk moest er in die korte tijd nog van alles geregeld worden. Ik had gelukkig al heel veel voor mijn nieuwe kamertje, maar er moesten toch nog wat dingen aangeschaft worden. Samen met mijn opa ben ik daarom de kringlopen bij ons in de buurt afgegaan en heb ik daar de laatste meubels gevonden. Gister was het dan eindelijk tijd om mijn nieuwe paleisje aan mijn moeder te laten zien. Samen zijn we wezen klussen. En vandaag ben ik dus verhuisd. Er moet natuurlijk nog veel gebeuren, maar gelukkig hebben we vandaag en gister ook al veel kunnen doen.

Zutphen

Natuurlijk vind ik het allemaal ook wel spannend. Nu moet ik gaan bewijzen dat ik echt zo zelfstandig ben. En, misschien nog wel belangrijker, ik zal mijn heimwee weer eens tegen gaan komen. Merel van De Groene Meisjes schreef hier laatst een erg mooi artikel over. Ik ben zo iemand die altijd last van heimwee heeft gehad en totdat deze kamer mijn thuis is zal ik dus weer heimwee hebben. Iets waar ik niet zo erg naar uitkijk…

Het feit dat ik wegga uit Zutphen is ook wel even slikken. Hoe leuk Utrecht ook is en hoe heerlijk de mogelijkheden zijn die ik daar heb en zal krijgen, Zutphen is echt mijn thuis. Het is een stad waar ik me als tiener volledig heb kunnen ontplooien en waar ik mij volkomen op mijn gemak voel. Ik ga de stad én de omgeving daarom ook heel erg missen. Hopelijk heb ik ooit de mogelijkheid om terug te komen.

Meer tijd

On the positive side krijg ik nu iets meer rust in mijn weken. Al dat reizen kostte best veel energie. Natuurlijk heb ik al weer allerlei ideeën hoe ik de tijd kan gaan vullen, ik ben niet voor niets Marieke. Daarover later meer.

Vergeten jullie niet even te kijken naar de foto’s die ik vandaag ook online zette? En houd vooral mijn Instagram in de gaten voor foto’s van mijn nieuwe paleisje!

X

Foto credits gaan naar mijn moeder en Maryse.

Vorige bericht
Volgende bericht

9 Comments

 • Reply
  Veerlez
  5 februari 2017 at 10:15

  Zuilen is heel leuk om te wonen! Ikzelf woon in Ondiep, wat praktisch Zuilen is. Ik vind het heerlijk dat Zuilen een apart station heeft, waardoor ik soms zelfs sneller in de stad ben door de trein te nemen dan door te fietsen.
  Geniet van je kamer! Ik ben erg benieuwd hoe die eruit ziet!
  Veerlez onlangs geplaatst…Weekoverzicht #12: taart, festival & kattenspam!My Profile

  • Reply
   Marieke
   5 februari 2017 at 17:35

   Ja dat vind ik ook haha, lekker lui 😉

 • Reply
  Claire
  5 februari 2017 at 10:53

  Gefeliciteerd met je nieuwe kamer! Super fijn dat je er eentje hebt gevonden. In mijn eerste jaar op kamers had ik ook weleens heimwee. Maar als je regelmatig een weekend naar huis gaat en een item van huis meeneemt dan komt het vast goed <3 Heel veel plezier in je nieuwe kamer. Ben benieuwd hoe het eruit ziet.
  Claire onlangs geplaatst…Hotspot: koffie en wijn bij Hier en Daar in ZwolleMy Profile

  • Reply
   Marieke
   5 februari 2017 at 17:34

   Dankjewel! En bedankt voor de tip 🙂 Ik denk ook dat het goed komt haha!

 • Reply
  Galina
  7 februari 2017 at 11:35

  Ik neem voor het eerst een kijkje op je blog, maar ben je gelijk gaan volgen 🙂 Van harte gefeliciteerd met je nieuwe kamer! Ik denk dat iedereen wel last heeft van heimwee op een nieuwe plek. Toen ik mijn Erasmus periode had heb ik ook echt ontzettende heimwee gehad, maar gaandeweg leer je dat je prima in staat bent op eigen benen te staan én dat er zoveel leuks valt te ontdekken als je buiten je comfortzone stapt. Veel plezier in je nieuwe crib!

  • Reply
   Marieke
   7 februari 2017 at 15:48

   Wat leuk! Dankjewel 🙂 Dat denk ik ook, maar dat maakt het helaas niet leuk haha. Ik ga mijn best doen, het went vast mega snel!

 • Reply
  Maryse
  12 februari 2017 at 21:26

  Die extra uren in de week, heerlijk lijkt me dat! Ik moet je nieuwe stekje snel maar eens komen bekijken! Oh, maar let wel op: boodschappen doen en je eigen was doen kan meer tijd in beslag nemen dan je denkt als je niet uitkijkt 😉

  • Reply
   Marieke
   12 februari 2017 at 21:39

   Ja dat moet je zeker doen 🙂 hahah ja dat klopt, maar dat vind ik niet erg

 • Reply
  KouweKleren
  15 februari 2017 at 11:49

  Wat leuk en spannend dat je verhuisd bent! Natuurlijk is het wennen, maar je gaat vast en zeker ook enrom genieten van je nieuwe vrijheden en het ontdekkken van een nieuwe thuisstad. Mag ik hierbij vast bedelen om een kamer-post? Ik ben heel benieuwd naar je kringloopvondsten!
  KouweKleren onlangs geplaatst…Zo ouders, zo dochterMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge