Personal update: studie, vakantie en Utrecht

Wat gaat de vakantie hard! En wat ging afgelopen jaar snel voorbij! Vandaag een personal update over mijn eerste studiejaar, vakantie(s) en plannen voor volgend collegejaar. 

Propedeuse

Afgelopen collegejaar zat ik in het eerste jaar van Kunst en Economie. Een management opleiding aan de kunstacademie in Utrecht. De eerste paar maanden bevielen me goed, ik had het naar mijn zin en vond het leuk om na mijn tussenjaar weer nieuwe dingen te leren. Zo rond de kerst begon het kwartje echter te vallen; het was stiekem veel te makkelijk. Het grootste deel van de tijd hoorde ik dingen die ik al wist of zelf kon bedenken. Ik werd niet uitgedaagd en haalde zonder enige moeite achten (god wat klinkt dit verwent…). Ik merkte dat ik dit steeds vervelender begon te vinden.

Maar ja, wat moet je dan? Ik zal er niet al te diep op in gaan, maar ik heb dit voorjaar flink lopen twijfelen. Wat wil ik volgend collegejaar en wat wil ik met mijn studie. Ik keek naar de universiteit, extra vakken en verdiepende mogelijkheden binnen mijn opleiding. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om door te gaan met de opleiding. Ik wil alles eruit halen wat erin zit en iedere kans grijpen. Mijn eerste doel heb ik al bereikt, ik behaalde namelijk mijn propedeuse in één keer met een gemiddelde 7,5! Hier ben ik stiekem ontzettend trots op.

Kamer

In dit artikel (volgens mij het laatste echt persoonlijke artikel dat ik schreef, oeps) vertelde ik dat ik voor vijf maanden een kamer had in Utrecht. Nu ben ik enigszins vergeten jullie op de hoogte te houden, want ik zit nog steeds in dezelfde kamer! Door wat verschillende dingen in het huis was het voor mij mogelijk om te blijven. Hier was ik natuurlijk echt heel blij mee, al helemaal toen ik besloot om in Utrecht te blijven studeren.

Samen met mijn huisgenootjes zijn we het huis flink aan het opknappen, zodat het weer wat gezelliger wordt. We hebben de keuken al flink aangepakt, plantjes op het balkon gekweekt en het eerstvolgende project is een gemeenschappelijke bezemkast. In andere woorden een super kleine kamer die we graag willen omtoveren tot een soort mini lounge waar iedereen gebruik van kan maken.

Vakanties

Op het moment dat je dit leest zit ik waarschijnlijk in Barcelona. Samen met een groepje vrienden gaan we een vakantie van twee jaar geleden herbeleven. Inclusief mojito’s, nachtelijke duiken in zee, picknicken in parkjes en brak churros eten. Natuurlijk komt er nog een artikel met leuke hotspotjes in Barcelona voor jullie, net als dat ik deed van Berlijn.

Dit is echter niet de enige vakantie voor mij dit jaar. Twee weken geleden had ik de luxe om ook al een week in Rome te zijn! Samen met Evert heb ik de stad nogmaals ontdekt, wij waren vorig jaar namelijk ook al naar Rome. Het was een groot succes, juist omdat we al eens waren geweest. Ik heb echt heel erg genoten. Altijd als ik dit soort tripjes doe realiseer ik mij opeens weer hoe ontzettend fijn ik dat vind. Ook hier komt een artikel van.

Maar hé, dat is het nog steeds niet, haha. Ik ben namelijk óók al een lang weekend naar Kassel, in Duitsland, geweest. Samen met een vriendinnetje van de opleiding ben ik hier naar een belangrijke vijfjaarlijkse tentoonstelling geweest. Dit was ook echt heerlijk! Dit weekend was voor mij het moment waarop ik zeker wist dat ik de juiste keuze maakte wat betreft studie, ik genoot zo van al die kunst!

(Misschien vragen jullie je nu af, waar betaald die meid dat toch van?! Nou wees gerust, tussen alle vakanties door werk in zowel in Utrecht als in Zutphen… Dit is dan ook direct de invulling van de rest van mijn vakantie, haha.)

Volgend collegejaar

Zoals ik net al noemde heb ik dus besloten om alles eruit te halen wat erin zit. Daarom heb ik mij aangemeld voor het honours programme (fingers crossed dat ik wordt toegelaten) en ben ik aan het uitzoeken wat ik waar en wanneer in het buitenland zou kunnen doen. Ook ga ik vrijwilligerswerk doen op Into the Great Wide Open en ben ik van plan om gedurende het jaar op nog veel meer evenementen vrijwilligerswerk te doen. Hopelijk ook iets grotere functies dan biertappen of kaartjes scheuren. En alsof dat nog niet genoeg is wil ik ook graag proberen nog hogere cijfers te halen. Gewoon, omdat ik weet dat ik dat eigenlijk wel kan.

Jullie horen de klassieke ‘motivatie aan het begin van het jaar’ misschien wel doorschemeren. Ik hoop echt heel erg dat ik dit vast kan houden. Want nu ik deze keuze heb gemaakt, hoop ik dat ik wel echt het onderste uit de kan ga halen! Juist omdat ik ook voor die makkelijke weg kan gaan. Om het allemaal wat dragelijker te maken wil ik weer naar yoga lessen gaan en een cursus gaan volgen. Gewoon voor de leuk en ontspanning.

Zo. Jullie zijn weer even op de hoogte van mijn leven. En nu ga ik genieten van Barcelona. Oja vergeet niet om volgende week even terug te komen op Bluebell Forest, want ik heb een leuk artikel waarmee ik hopelijk mijn motivatie voor volgend collegejaar kan overdragen aan jullie!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

6 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  31 juli 2017 at 15:38

  Heerlijk om te lezen dat je zo gemotiveerd bent. Succes! En veel plezier in Barcelona!
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #64 • Pokémon GO raid party en kattenspam!My Profile

 • Reply
  Marloes
  31 juli 2017 at 16:47

  Ik hoop dat je wordt aangenomen in het honours programma 🙂 Wanneer krijg je dat te horen? Ik herken het ‘begin van het jaar motivatie’ wel, meestal is dat bij mij rond de herfstvakantie altijd weer weg haha. Goed dat je jezelf dit jaar wat meer gaat uitdagen!
  Marloes onlangs geplaatst…Best Friends TagMy Profile

  • Reply
   Marieke
   7 augustus 2017 at 09:51

   Ik hoop ergens de komende weken. Haha, ja dat heb ik ook… Helaas.. Hopelijk blijft hij nu hangen 😉

 • Reply
  F.H.C.
  31 juli 2017 at 22:30

  Je zou eens kunnen kijken naar Enactus, die hebben in december weer een werving. Daar ga ik aankomend jaar mee beginnen en dat is een studentenorganisatie die vanallerlei sociale en groene ondernemingen starten! Is ook vrijwilligerswerk en heel interessant:)

  • Reply
   Marieke
   7 augustus 2017 at 09:49

   Oh dat is een leuke tip! Thanks Fleur 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge