Rabarber petit café

’s Middag nog ontbijten? Of juist ontbijten met taart? Bij Rabarber kan het allemaal.Vandaag deel ik een van mijn favoriete hotspots in Utrecht met jullie. Ze hebben geweldige taarten, koffie, lunches en mooie principes. Tussen de Dom en Mariaplaats vind je dit lieve cafeetje. 

Rabarber petit café

Bij Rabarber kun je terecht voor zelfgebakken taarten, ontbijt, lunch, koffie of een biertje. Rabarber koopt de producten zoveel mogelijk in bij duurzame leveranciers. Verder werken ze ook graag met, het liefst biologische, streekproducten en is hun vlees altijd biologisch! Dit is ook direct de reden dat Rabarber met een seizoenskaart werkt. Ik vind het heel mooi om te zien hoe ze hun principes nastreven en daarom een ‘speciale’ kaart gebruiken. Daarbij doen deze principes niets onder aan de kwaliteit, want alle gerechten klinken verrukkelijk!

Rabarber is trots op hun streekproducten en dat snap ik. Zo schenken ze wijnen van Petit Clos ach-ter de Dom, wat heel idyllisch met de bakfiets wordt gebracht. En ze schenken als enige koffie van Livebuild, een organisatie die heerlijke koffie levert én zich inzet voor het verbeteren van de levensomstandigheden in Kameroen. De wijn heb ik helaas niet geproefd, maar de koffie wel en die is erg lekker!

Het interieur is echt geweldig, helemaal mijn straatje! Een beetje vintage, gezellig met bloemetjes en goed verzorgt. Ze hebben een grote spelletjes kast en allerlei tijdschriften, hier kun je je dus wel een paar uurtjes op de zondag middag vermaken. Zoals ik al zei ziet hun kaart er heerlijk uit en de prijzen zijn ook zeker goed, vooral als je bedenkt dat de producten van echt goede kwaliteit zijn.

Lunch

Ik was al een paar keer met een vriendinnetje geweest voor koffie en taart (de worteltaart is een echte aanrader!) en afgelopen week ben ik dan ook eindelijk eens wezen lunchen. Ik had geluk, want tien minuten nadat ik was gaan zitten zat het helemaal stampvol. De rest van Utrecht houdt dus ook van deze hotspot! Ik koos voor de rabarber-anijs limonade met prik en een desembroodje met een spiegeleitje, gebakken paddenstoelen, een salie-knolselderijcrème en gekrulde zoete aardappelfriet.

De limonade was echt mega lekker! Ik ben benieuwd waar ze hem kopen want ik wil wel een fles in huis hebben. Het broodje was ook heel lekker, het brood zelf was geroosterd en alle verschillende dingen paste heel goed bij elkaar. De paddenstoelen waren niet simpele champignons, maar allerlei verschillende soorten wat ik zeker een pluspunt vond. Eigenlijk heb ik er niets op aan te merken, behalve dat het niet zo charmant te eten was. Maar hé, dat maakt niet zoveel uit toch?!

Ik was al enthousiast of dit plekje en nu ik dit schrijf wordt ik alleen maar enthousiaster. Dit café is echt precies zoals ik mijn eigen café zou maken, de principes, inrichting, gerechten en koffie. Als je eens naar Utrecht gaat moet je hier echt langs, het is zo’n heerlijk warm bad om even tot rust te komen!

X

Ik heb helaas geen foto’s van het hele café kunnen maken aangezien het heel druk was. De eigenares wilde liever niet dat ik de gasten ongevraagd op de foto zette. Dit vind ik helemaal terecht en een heel mooi en gastvrij gebaar!

Vorige bericht
Volgende bericht

14 Comments

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  29 januari 2017 at 09:35

  Wat lijkt Rabarber me leuk! Jammer dat je niet de hele zaak op de foto kon zetten, ik ben erg benieuwd. Maar dat broodje ziet er heerlijk uit en het concept is geweldig, ik ga er eens kijken! Malou x
  Malou | Blonde Blossom onlangs geplaatst…7 Reads | Het mooiste boek ooit gelezen & het DWDD boekenpanelMy Profile

  • Reply
   Marieke
   29 januari 2017 at 10:54

   Ja dat moet je zeker doen!! Ja dat vond ik ook wel jammer, maar aan de andere kant snap ik het heel goed en vind ik het erg goed dat ze zo de gasten hun privacy laten behouden.

 • Reply
  Claire
  1 februari 2017 at 12:11

  Wauw Rabarber klinkt echt heel awesome! Vooral dat ze producten gebruiken die goed zijn voor mens en milieu 🙂 Ik herken de struggle met hotspots fotograferen! Lastig is dat, maar ik vind dat je de sfeer goed hebt weten te pakken.
  Claire onlangs geplaatst…Een maand lang mijn haar wassen met haarzeepMy Profile

  • Reply
   Marieke
   1 februari 2017 at 16:57

   Dankjewel 🙂 Ja het is zeker awesome haha!!

 • Reply
  Roos
  3 februari 2017 at 10:41

  Jeetje, dat is nog eens een broodje haha! Het lijkt mij een erg leuk plekje, ik had er eigenlijk nog nooit over gehoord.
  Lastig is dat hè als het ergens zo druk is? Ik heb het regelmatig als ik bij hotspots langskom.. Ik probeer dan toch wel zoveel mogelijk lege plekjes op de foto te zetten.

  • Reply
   Marieke
   3 februari 2017 at 14:11

   Ja en lekker ook! Ja super lastig, al helemaal omdat toen echt iedere denkbare stoel bezet was haha

 • Reply
  Rosie - Lifebyrosie.nl
  3 februari 2017 at 13:39

  Wauw dit ziet er echt zo leuk en gezellig uit! En wat een tof concept! Mijn zus woont in Utrecht dus dit tentje ga ik opschrijven, kunnen we er de volgende keer heen als ik weer eens een dagje bij haar ben! Dankjewel voor het delen.

  Liefs Rosie

  • Reply
   Marieke
   3 februari 2017 at 14:11

   Dat zou ik zeker doen!! graag gedaan 🙂

 • Reply
  Iris
  4 februari 2017 at 09:12

  Ah wat leuk! Ik hou echt van dit soort tentjes! Heel gezellig 🙂

 • Reply
  Veerlez
  5 februari 2017 at 10:09

  Rabarber is ook echt één van mijn favorieten! Wist je dat je met Uutflükt daar ook korting krijgt? Uutflükt is een kortingsboekje in Utrecht, een leuke manier om de stad wat beter te leren kennen!
  Veerlez onlangs geplaatst…Weekoverzicht #12: taart, festival & kattenspam!My Profile

  • Reply
   Marieke
   5 februari 2017 at 17:36

   Dat is een goede tip! Vooral voor mensen die een dagje Utrecht doen is dat mega leuk!!

 • Reply
  Cindel
  12 februari 2017 at 21:27

  Hoi Marieke,
  Jouw manier van schrijven vintage ik erg puur! Ik kan mij precies voorstellen hoe je menu er uit zag. Als ik weer een keer in Utrecht kom, ga ik zeker naar dit tentje ?

  • Reply
   Marieke
   12 februari 2017 at 21:40

   Dankjewel voor je lieve reactie!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge