Rood & Bloem; de hipster plantenwinkel van Utrecht

Utrecht is weer een nieuwe hotspot rijker! Rood & Bloem bestond al even, maar is niet al te lang geleden verhuisd en heeft nu een veel mooier plekje in het centrum van Utrecht. Tijd om bij ze langs te gaan. 

De trend gaat door

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat planten helemaal hip zijn. Iedereen heeft een urban jungle en een voorliefde voor planten stekken. Ik zelf doe ook met alle liefde mee aan deze trend, want wat mooie planten in mijn kamer fleuren de boel helemaal op vind ik. Ooit schreef ik al een artikel over alle planten die ik heb, ondertussen is deze collectie alweer wat gegroeid. Tegenwoordig heb ik een nieuw adresje om mijn kindjes vandaan te halen; Rood & Bloem.

Rood & Bloem

Rood & bloem is een hotspot die mij een beetje doet denken aan Wildernis in Amsterdam. De winkel zit in een zijstraat van de Mariaplaats in Utrecht. Ze hebben een prachtig pantje die je van verre al herkent door de planten op de stoep. Als je binnen komt, wordt je overspoelt door alle planten. Ze staan overal waar je maar kan denken en hangen in bossen aan het plafond. Het lijkt wel alsof je in de jungle bent gestapt. Rood & Bloem heeft echt de mooiste en meest uiteenlopende kamerplanten. Van klein tot groot en alles ertussen in. Lastig te verzorgen, maar ook planten die niet dood te krijgen zijn vind je hier. Naast de vele planten, heeft Rood & Bloem ook een leuke collectie met kleine woonaccessoires. Je hoort het misschien al, maar ik ben echt helemaal verliefd op dit plekje.

Workshops

Toen ik voor dit artikel hun website eens ging bekijken kwam ik erachter dat ze ook workshops geven, hoe leuk is dat??

Ook het verhaal achter de winkel vind ik mooi. Carolien, de eigenares, is volgens mij een echte sterke vrouw die voor elkaar krijgt wat ze wil. Een ondernemer die lekker haar eigen ding doet en daardoor best wel eens inspirerend genoemd zou kunnen worden.

Ik ben verliefd! Vanaf nu haal ik voor altijd hier mijn kamerplanten. Gaan jullie ook een keer een kijkje nemen?

X

Vorige bericht
Volgende bericht

1 Comment

 • Reply
  Anna
  23 april 2018 at 10:07

  Wat een leuk plekje is dit zeg! Zo jammer dat ik niet meer in Utrecht woon 🙁
  Anna onlangs geplaatst…MLBB #116 | Bloesembomen, shooten & voorbereidingen!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge