Struinen door Amsterdam

Misschien wel een van de fijnste bezigheden vind ik struinen door een stad. Als je me rustig wilt krijgen moet je me mee de stad in nemen. Afgelopen vrijdag was het daar weer tijd voor. Samen met een vriendin van de opleiding ging ik naar Amsterdam. 

Al een paar weken geleden kwamen Marjolein en ik deze kerstmarkt op Facebook tegen. Dat moesten we natuurlijk met eigen ogen gaan bekijken. Aangezien we alweer bijna midden in december zitten, werd het voor mij ook tijd om te kijken naar mijn capsule wardrobe. Dus bewapend met een boodschappenlijst gingen ik en Marjolein op pad.

img_4503

Eerst was het tijd voor schoenen. Tijdens de afgelopen vriesperiode kwamen we allebei tot de conclusie dat we helemaal geen winterschoenen hebben. Aangezien de sale net is begonnen bij onze favoriete schoenenwinkel, Fred de la Bretoniere, gingen we daar eerst heen. Helaas slaagde we hier niet. Toen we naar buiten stapten zagen we er tegenover Bellerose zitten. Er hingen mooie kleren, dus daar moesten we ook even neuzen. En zowaar, daar stonden mijn schoenen! Ik wist het direct en toen ik ze paste zaten ze als gegoten, er zat ook nog eens 30% korting op. Het zijn zwarte enkellaarsjes, helemaal waar ik naar op zoek was. Tegenover deze winkel vond Marjolein ook haar schoenen. Echt prachtige bruine laarsjes met een soort krokodillen print. Lekker anders, maar toch elegant.

Aangezien we al heel Amsterdam hadden doorkruist, was het wel tijd voor wat te eten en even zitten. Bij een gezellig ogend tentje stapten we naar binnen. Café de Huyschkaemer is een knus cafeetje met prima eten, wel vonden we het iets aan de dure kant voor wat we kregen. Marjolein had een broodje zalm en ik de soep van de dag. Daarbij hadden we nog wat zoete aardappelfrietjes. De bediening was helaas erg ongeïnteresseerd en kwakte het eten op de tafel. Voor de eerste keer dus gezellig, maar hier kom ik niet meer terug.

img_4485

Hierna zijn we op weg gegaan naar De Pijp. Hier waren we allebei al lang niet meer geweest en het was vlakbij de kerstmarkt. Na over de Cuypmarkt te hebben gelopen en tot de conclusie te komen dat dat echt niets voor ons was, zijn we nog wat winkeltjes ingegaan. Hier vond Marjolein een prachtig bloesje. Toen was het tijd om naar de markt te gaan waarvoor we eigenlijk kwamen. De Scandinavische kerstmarkt in de Muiderkerk. Het was misschien nog wel kneuteriger dan we verwachtte en na een kwartier stonden we alweer buiten. Het was wel heel leuk hoor. Ik zelf had gehoopt dat ik nog wat mooie kerstversiering kon vinden, het was helaas voornamelijk eten. Toch leuk om een keer te ervaren!

We waren onderhand al aardig moe en toe aan een goeie kop koffie. Via een andere blog wist ik dat er een leuk cafeetje in de buurt moest zitten, dus daar gingen we heen. Bar Botanique is echt een heel toffe plek! Het staat vol met planten en alles is groen met roze en lekker retro. De koffie is er echt goed, het eten zag er heerlijk uit en ook de andere dranken die ze serveren klinken goed (zoals bier van Brouwerij ’t IJ). De prijzen vielen me ook heel erg mee, ik ben helemaal enthousiast. We hebben er een tijd zitten kletsen en gekke foto’s van elkaar gemaakt, haha.

img_4539

Toen waren we toch wel heel erg moe. We zijn alleen nog even langs Marc O’Polo en de Cos geweest voor een bloesje en shirt voor mij, die stonden nog op mijn lijstje. Hierna was het echt tijd om naar huis te gaan.

Ik heb er heel erg van genoten! Het was natuurlijk alweer drie maanden geleden dat ik kleren had gekocht, dus het was leuk om weer eens te shoppen. En het was gewoon mega gezellig met Marjolein.

Foto’s van de kleding volgen binnenkort. Vergeten jullie niet om morgen het tweede deel van de adventskalender serie te bekijken?

X

Vorige bericht
Volgende bericht

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge