Studeren in Utrecht

Naar aanleiding van alle gebeurtenissen in de wereld deze week wil ik graag een leuk artikel schrijven. Ik studeer nu enige maanden in Utrecht aan de HKU. Lang genoeg om een mening te kunnen vormen en die wil ik vandaag erg graag met jullie delen. Inclusief een paar leuke hotspots, waar je naar mijn mening erg fijn kunt studeren.

Mijn studie bevalt ontzettend goed! Het evenwicht tussen kunst en economie binnen mijn studie vind ik erg goed. Ik heb ongeveer drie economische vakken per week en twee kunstzinnigere. De kunstzinnige vakken betekenen voor mij niet dat ik van alles aan het maken ben. Nee, ik ben dan vooral aan het leren over creativiteit, wat gebeurd er dan bij een kunstenaar. Ook kijken we veel naar kunst in de maatschappij, daarbij gebruiken we dan de kunstgeschiedenis. Bij de economische vakken kijken we juist naar organisaties, financiën en leiderschap. Ik vind dat allemaal zo ontzettend leuk! Ik geniet er echt ontzettend van en krijg steeds meer zin om in het werkveld aan de slag te gaan. Ik krijg ook een steeds beter beeld van wat ik wil gaan doen. Super leuk!

Er is natuurlijk ook wel een nadeel. Dat is tijd, het kost namelijk echt heel erg veel tijd. Ik zit ongeveer zeventien uur per week daadwerkelijk in een college. Buiten deze colleges om ben ik denk ik nog ongeveer 15 uur per week met school bezig. Verder werk ik natuurlijk ook nog eens ongeveer 10 uur per week en reis ik iedere dag in totaal rond de 3 uur. Best veel! Ik vind het erg leuk, zowel mijn werk als school, dus dat maakt dat het allemaal goed gaat. Het reizen begint, zoals voorspeld, wel wat veel te worden. Ik ben daarom onderhand ook hard opzoek naar een kamer (tips zijn van harte welkom!!!).

Doordat het zover reizen is naar huis, studeer ik in mijn tussenuren veel in de stad. Ik vind het lekker om ergens in een cafeetje te gaan zitten, dat geroezemoes maakt dat ik me erg goed kan concentreren. Ik heb onderhand al aardig wat plekjes gevonden en die wil ik graag als laatste nog met jullie delen.

img_1982

De ontdekking

De ontdekking zit op de voorstraat 110 en is echt ontzettend gezellig! Ze hebben er allerlei lekkere koffies, taartjes en broodjes. De koffie is er vooral erg goed vind ik en ook het taartje dat je op deze foto ziet was heel lekker. Het zit er bijna altijd vol en is daarom misschien niet de meest geschikte plek om te leren voor je tentamen. Dat ene verslag of rapport kun je er daarentegen wel erg goed afmaken!

img_1976

Jozef

Jozef zit op de Mariaplaats 50. Het is een groot restaurant dat de hele dag open is. Ze hebben er ontbijt, lunch en diner voor zachte prijsjes. Het eten is lekker, maar niet bijzonder. De koffie is er wel erg goed. Vooral de sfeer is er fijn! Je kan er makkelijk een hele dag zitten studeren of theeleuten met een vriendin. Er zijn allemaal hoekjes waar je je kunt terugtrekken en daarom is dit een plek die juist erg geschikt is om te leren voor je tentamen.

Het Gegeven Paard

Het Gegeven Paard zit aan de Vredenburgkade 11. Dit is het café dat bij TivoliVredenburg hoort. Het is lekker dicht bij mijn school en daarom ideaal om even te gaan zitten. Het is er vaak gezellig en het internet doet het erg goed hier! Ook heb je een strippenkaart voor koffie, wat voordelig is en dus handig als je er geregeld zit. Ik zit hier vaak als ik niet zo een lang tussen uur heb, maar er toch even uit wil. Ze hebben hier ook altijd wat apartere drankjes, zoals zelfgemaakte limonade en uitgebreide gemberthee. Heel erg lekker en leuk ter afwisseling van je cappuccino!

Overigens is er 26 november as een open dag bij de HKU. Mocht je interesse hebben in de opleiding kunst en economie kun je dan komen kijken. Of als je interesse hebt in een andere kunstopleiding natuurlijk!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

9 Comments

 • Reply
  Jonne Things you love to eat
  15 november 2016 at 15:58

  Leuk dat je je plek in Utrecht aan het vinden bent. Ik ben ook fan van het gegeven paard.

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  17 november 2016 at 19:18

  Ah Marieke, gauw koffie drinken bij een van je hotspotjes? X

  • Reply
   Marieke
   18 november 2016 at 10:10

   Ja graag! hihi, heb nu ook een nog leukere gevonden! Binnenkort hopelijk een artikel daarover 🙂

 • Reply
  Lisa
  18 november 2016 at 10:06

  Fijn dat je opleiding zo bevalt! Ik studeer momenteel nog in Deventer (heel duf, maar lekker dichtbij hihi), maar ik zit eraan te denken om over een jaar of 2 naar Utrecht te gaan om verder te studeren. Leuke hotspots heb je uitgekozen 🙂

  • Reply
   Marieke
   18 november 2016 at 21:42

   Helemaal niet duf, vind Deventer altijd een erg fijne stad!

 • Reply
  Claire
  6 december 2016 at 18:38

  Fijn dat je studie bevalt! Wat studeer je precies? Zelf ben ik nog maar een paar keer in Utrecht geweest dus deze hotspots zijn heel handig. Ik hoop dat je snel een kamer vindt!

  • Reply
   Marieke
   6 december 2016 at 19:58

   Kunst en Economie aan de hku. Ja er zit zoveel leuks in Utrecht!! Ik weet er nog veel meer, dus als je weer eens gaat kan ik je wel een lijstje sturen 😉

 • Reply
  Veerlez
  5 februari 2017 at 10:10

  De ontdekking is echt fantastisch! En de cheesecake is fantastisch!
  Jozef ben ik vorige week voor het eerst geweest, voorheen heette het maria, wat ik dan wel weer grappig vind!
  Veerlez onlangs geplaatst…Weekoverzicht #12: taart, festival & kattenspam!My Profile

  • Reply
   Marieke
   5 februari 2017 at 17:35

   oja wat geinig! Dat wist ik helemaal niet… Ik moet snel weer eens langs de ontdekking bedenk ik me nu haha

  Leave a Reply

  CommentLuv badge