Study abroad: Aalborg de laatste stad van het onderzoek

Het is alweer even geleden dat ik een update schreef. Deze week bezocht ik alweer de laatste stad; Aalborg, van mijn reis! Kijk je mee?

Maandag

Maandag (19 november) had ik lekker een dagje vrij en besloot ik rustig aan te doen. Ik sliep uit, keek een serie en schreef voor Bluebell Forest. Daarna besloot ik nog even te lezen in een cafeetje om de hoek. Ik wilde nog wat plekken zien in Aarhus, dus liep ik in het begin van de middag de kant van het centrum op. Het was namelijk alweer bijna tijd om naar Aalborg te reizen.

Aan het eind van de middag hadden we met een Nederlander afgesproken die ons de stad zou laten zien. We aten eerst met zijn allen op een hele leuke food market, daar zijn Denen echt goed in, en daarna liepen we een rondje door de stad. Super leuk!

Dinsdag

Voor Madelief en mij was het alweer tijd om door te gaan naar de volgende stad. We reisden nog noordelijker naar Aalborg. Dit was weer een wat kleinere stad, maar wel een echte studentenstad. Daarom was het hier wel levendig, net als in Aarhus. We hadden direct na aankomst al een afspraak voor een interview.Na het interview heb ik de stad een beetje verkend en ben ik nog naar een kunsthal geweest waar een kunstenaar en een dichter samen een tentoonstelling hadden gemaakt. Heel indrukwekkend, alhoewel ik helaas de Deense gedichten niet altijd begreep.

Woensdag

Woensdag hadden we ook een interview en verder deden we het rustig aan. Aalborg is een hele leuke stad, maar wel echt een kleine stad. Je hebt er nauwelijks leuke koffie tentjes zitten en de winkels zijn vooral voor oudere vrouwen.

Uiteindelijk ging ik in de avond nog naar het moderne kunst museum. Ik was heel erg onder de indruk van het gebouw, maar helaas spraken de kunstwerken met niet echt aan.

Ik heb zoals jullie misschien al gemerkt hebben, echt een aantal nieuwe gewoontes ontwikkeld. Zo ben ik in de vijf weken dat ik in Denemarken was, naar ongeveer 10 musea geweest. Hopelijk kan ik dat in Nederland blijven doen, want het bevalt me heel erg goed!

Donderdag

Dit was alweer onze laatste dag in Aalborg. De tijd gaat zo snel als je rondreist! Omdat ons een druk weekend te wachten stond, hebben we rustig aan gedaan. We hadden nog een skype meeting met een docent en verder hebben we vooral op onze laptop gewerkt. Niets bijzonders dus eigenlijk.

Vrijdag

We moesten al heel vroeg weg met de trein uit Aalborg, want we zouden met de boot vanaf noord Denemarken naar Noorwegen gaan. Na wat gedoe met onze tickets zaten we dan eindelijk op de boot. Dat was echt super leuk om eens te ervaren, natuurlijk zie je alleen maar zee en toch is het zo mooi! In Norwegen pakten we de trein naar Oslo. Hier zijn we twee nachtjes geweest, maar daar vertel ik later meer over. Want wat is Oslo mooi en een los artikel waardig.

X

Ps. Als je me op Instagram volgt, zul je gezien hebben dat ik in Nederland ben. Ik had wat gedoe met mijn blog en de foto’s, waardoor ik niets online kreeg. De komende weken zal ik alsnog af en toe schrijven over mijn laatste anderhalve week in Denemarken, dus geen stress! 

Vorige bericht
Volgende bericht

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge