Study abroad: Een bezoekje van vriendlief

Afgelopen weekend kwam Evert mij bezoeken in Kopenhagen. Ik liet hem de stad zien, we gingen naar het Design Museum en aten super chic! Kijk je weer mee?

Vrijdag

Op vrijdag kwam Evert met het vliegtuig naar Kopenhagen toe. Ik ging hem samen met een teamgenootje ophalen, want haar vriend zat toevallig in hetzelfde vliegtuig. Met de fiets gingen we vanaf het station richting het Airbnb’tje. Deze lag in Norrebro en was super mooi gestyled! Na even aankomen besloten we al snel uit eten te gaan, omdat het al best laat was ondertussen. We belandde bij een super lief taco tentje waar we mega lekkere taco’s aten.

Tegenover het restaurantje zaten allemaal barretjes. Ik had Evert al uitgebreid verteld over de kerstbiertjes en die moesten dan ook hier geproeft worden. Het was heel gezellig!

Zaterdag

Op zaterdag stonden we vroeg op om de stad te gaan verkennen. De hele ochtend dwaalden we rond en liet ik hem het centrum zien. Vervolgens liepen we richting Christiania, een kunstenaars vrijstad aan de rand van Kopenhagen, dit is een interessante plek waar vooral veel drugs gedealed werden. We aten op de versmarkt vlakbij Norreport smørrebrød, dit is een traditionele Deense lunch en bestaat uit een roggebroodje met een hele berg salade/vlees/aardappels erop. Het zijn hele kunstwerkjes en je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt als topping gebruikt.

’s Avonds wilde ik hem het meatpacking district laten zien. ’s Avonds zouden we als team naar een feestje in het meatpacking district. Omdat je hier ook heel lekker kunt eten en ik de buurt graag aan Evert wilde laten zien, besloten we om hier een hapje te eten. We aten uiteindelijk bij hetzelfde restaurant als waar ik een week daarvoor met het team at; Gorilla. Het was weer super lekker!

Zondag

Zondag sliepen we lekker uit. Vervolgens gingen we naar het Design Museum. Denemarken staat natuurlijk bekend om hun design en aangezien Evert vanuit zijn studie een grote interesse hiervoor heeft, was het meer dan logisch om dit museum eens te gaan bekijken.

Het is een heel groot museum met vooral aan het begin ontzettend veel spullen op een klein oppervlakte. We vonden dat allebei wat overweldigend, maar uiteindelijk bleken er wel ook nog ruimere tentoonstellingen te zijn. Vooral de tentoonstelling over de stoel vonden we allebei heel interessant. Daarnaast was er ook een tentoonstelling over het ontstaan van design in de geschiedenis, ook heel leuk. Het museum zelf is natuurlijk ook mooi ontworpen.

Vervolgens zijn we de Frederiks kerk ingegaan. Daar was een soort kunstproject met allemaal bloemen takken die in de grote ruimte zweefden. Echt heel erg tof! Na een lunch op een schattig pleintje was het tijd om terug naar het appartement te gaan. We wilden namelijk nog even relaxen voordat we uit eten zouden gaan.

’s Avonds heb ik Evert meegenomen naar Manfred’s. Dit is een new nordic cuisine restaurant waar ze koken met producten van hun eigen boerderij 40 km verderop. Het restaurant is minimaal 90% biologisch en voor meer dan 80% vegetarisch. Ze hebben natuurlijk gerijpte wijnen zonder toevoegingen als sulfiet. Hartstikke duurzaam dus en ook nog eens van een chefkok die een Michelin sterren restaurant heeft. Je kunt je wel voorstellen dat dit eten echt intens lekker was! We zijn helemaal vergeten foto’s te maken, het was zo lekker en heel gezellig.

Maandag

Op maandag moesten we het appartementje uit aan het eind van de ochtend. We besloten om de ronde toren in Kopenhagen op te klimmen. Van bovenaf heb je namelijk heel mooi uitzicht over de stad. Echt heel leuk! Op dinsdag en woensdag avond kun je ook nog de sterrenwacht die bovenop staat in en door de telescoop naar het heelal turen. Dat staat nog op mijn lijstje om te doen!

We lunchten bij Sonny’s, een van mijn favorietjes. Daarna (het was al aardig laat) besloten we nog een beetje rond te dwalen, winkeltjes in te gaan en lekker kerstbiertjes te gaan drinken als afscheid van Kopenhagen voor Evert. Na een snelle avondmaaltijd vertrokken we richting het vliegtuig en was het alweer tijd om Evert uit te zwaaien.

Ik vond het echt heel erg fijn dat hij er was en het was ontzettend leuk om hem Kopenhagen te laten zien.

X

Vorige bericht
Volgende bericht

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge