Study abroad: Op naar de rest van Denemarken

Afgelopen week vertrok ik naar de rest van Denemarken. Het rondreizen is nu echt begonnen! Ik belandde in een sprookjes paradijs en de culturele hoofdstad van 2017. Kijk je mee? 

Dinsdag

Vorige week vertrok ik met twee teamgenootjes naar Odense. Dit ligt op het eiland Funen en is de geboorteplaats van Hans Cristan Andersen, de sprookjes schrijver. Eigenlijk het hele toeristische gedeelte van de stad is dus hierop gefocust. Nadat we aan waren gekomen in ons (hele fijne!) AirBnb’tje, zijn we de stad in gegaan om een eerste rondje te lopen en de stad te bewonderen. We waren allemaal best wel moe, dus besloten al vrij snel weer terug te gaan en kookten lekker in het appartement, waarna we gewoon lekker gerelaxt hebben.

Woensdag

Ik had aan het begin van de middag mijn eerste meeting die dag, dus ’s ochtends begon ik met wat werk voor school. Naast dat we het onderzoek moeten doen, hebben we nog 2 andere kleine vakken en komt mijn stage eraan. Dat betekent dat ik een aantal verslagen in januari af moet hebben en daar kan ik dan maar beter alvast een beginnetje aan maken.

Na de meeting besloot ik de stad in te gaan, het klinkt heel suf maar ik liep een route uit de Lonely Planet. Er wordt in Odense heel erg veel verbouwd, dus het is lastig om echt al dwalend bij de mooie plekjes te vinden. De route leidde me langs allerlei huizen die iets te maken hadden met H. C. Andersen, de meest schattige oude huisjes en hofjes en een paar mooie kerken. Het was het dus zeker waard, ondanks de suffigheid haha!

’s Avonds kregen we Netflix op de tv aan de praat en keken we samen een film, gezellig!

Donderdag

Donderdag had ik ’s middags een interview. Ik vond dat ik wel een keertje mocht uitslapen, dus dat deed ik en dat had ik echt nodig bleek! Uiteindelijk kwam de persoon die we wilden interviewen niet opdagen en verplaatsten we de afspraak naar de volgende dag… Daardoor had ik wel opeens tijd om lekker ergens te lunchen. Ik at de beste smørrebrød die ik ooit op had! En begon in mijn nieuwe boek, wat echt een aanrader is!

Daarna liep ik nog een stuk, naar een gedeelte van de stad waar ik nog niet was geweest. Ik werkte nog wat in een koffietentje en aan het eind van de middag gingen we met het hele team naar het moderne museum van de stad. Hier was een hele toffe tentoonstelling over sci-fi in de kunst, helemaal niets voor mij maar wel ontzettend goed gecureerd en bedacht! We aten op de foodmarket van Odense omdat we geen zin hadden om te koken. Hier was het heel gezellig!

Zoals je ziet verschijnen de eerste kerstlichtjes al hier. Terwijl ik dit schrijf staat er ook al kerstmuziek op in het koffietentje waar ik nu zit. Ja, ik sla Sinterklaas dit jaar over en ben al helemaal in de kerst stemming!

Vrijdag

Vrijdag hadden we dus weer het interview, waarna ik weer door de stad dwaalde. ’s Avonds kwam een vierde teamgenootje naar ons toe vanuit Kopenhagen en aten we gezellig samen, speelde een kaartspel en vervolgens gingen we de stad in. Ook in de kleinere steden moeten we natuurlijk het uitgaansleven onderzoeken. We kwamen terecht in een super leuke wijnbar genaamd ‘Amy’s Winehouse’ waar we allemaal erg gelukkig van werden.

Daarna gingen we naar de opening van een club waar we voor uitgenodigd waren door de mand die we ’s ochtends hadden geïnterviewd. Het was weer heel anders dan in Kopenhagen, echt opvallend! Na een uurtje hadden we het wel gezien. We moesten de volgende dag vroeg op, dus wilden het ook niet te laat maken.

Zaterdag

Het was alweer tijd om naar de volgende stad te gaan; Aarhus. Dit is de tweede grootste stad van Denemarken, ligt op het eiland Jutland en wordt ook wel een van de leukste vakantiebestemmingen in Europa genoemd de afgelopen maanden. Na het kleine stadje waren we wel weer toe aan wat meer leven in de brouwerij en dat vonden we al snel hier!

Nadat we in het appartement waren aangekomen, ging ik weer in mijn eentje de stad in. Ik ontdekte dat we echt om de hoek van een super leuke straat met allemaal kleine design en keramiek winkeltjes en koffie tentjes zaten. In het centrum heb je een paar grote winkelstraten en daarna het ‘Latijnse kwartier’ waar ik koffie dronk in een heel leuk tentje. Daar zitten ook weer allerlei schattige winkels en de architectuur hier is super mooi.

Je zult misschien wel denken, wat is ze veel alleen… Dat doen we soort van expres als team, om te zorgen dat we ook goed kunnen blijven samenwerken. Omdat iedereen bij elkaar in het appartement zit en vaak zelfs kamers gedeeld worden, moeten we er echt op letten dat we niet teveel op elkaars lip zitten. Het is juist fijn als iedereen een beetje zijn eigen plan kan trekken en daar de vrijheid voor voelt. Sommige van ons vinden het fijn om veel in het appartement te zijn en ik vind het bijvoorbeeld juist prettig om veel in de steden rond te dwalen en in koffietentjes te werken.

Aan het eind van de middag ontdekte ik een rooftop terrace op een warenhuis waar je glühwein kon drinken met prachtig uitzicht. Hier kwam de rest ook heen en hebben we een tijdje zitten genieten. Daarna zijn we uit eten geweest in een kleine burgerbar met de beste burgers van Aarhus, wat we ook vinden want het was super lekker!

Zondag

In het weekend hebben we in principe vrij. Omdat Madelief en ik maar een paar dagen in Aarhus zouden zijn, besloten we toch een museum te bezoeken voor het onderzoek. Hier wilde ik namelijk erg graag heen. In het ARoS museum is veel contemporary art te zien. Voornamelijk installaties waar je ook daadwerkelijk in moet om het te kunnen ervaren, heel erg cool! Boven op het museum is een installatie van Olafur Eliasson, een bekende kunstenaar. Dit is een hele grote ronde gang met regenboog gekleurd glas, je hebt echt prachtig uitzicht over de stad hier!

IMG_20181118_160757
IMG_20181118_162046
IMG_20181118_153451

We aten thuis en zaten daarna nog een tijdje in een barretje met speciaal biertjes te kaarten.

Ik vind het echt super leuk om meer van het land te zien! We reizen met de trein en dat maakt dat je ook het platteland mooi kan bewonderen. Deze week zie ik nog twee steden, waarvan één een groot avontuur wordt denk ik. Stay tuned voor mijn volgende artikel dus!!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge