Study abroad: Heel veel koffie en gezelligheid

Er is weer een week voorbij gevlogen. Ik bezocht weer allerlei feestjes en tentoonstellingen en dronk uiteraard weer veel koffie. Lees je mee?

Maandag

Maandag bezocht ik voor het onderzoek het architectuur centrum in Kopenhagen, wat stiekem helemaal niet interessant was. Ook hadden we een interview, dat was wel heel leuk. Ik had verder echt behoefte aan rust, dus behalve een beetje door de stad slenteren hebben we niet veel gedaan.

Dinsdag

IMG_20181106_172523
IMG_20181106_154929
IMG_20181106_131036

Dinsdag hadden we ’s ochtends een meeting en ’s middags een interview. Tijdens de lunch ging ik daarom nog weer even Vesterbro in, hier zitten zoveel leuke winkeltjes en lekkere lunch plekken. Ook de zero waste winkel van Kopenhagen zit hier, daar ben ik uiteraard ook langs geweest! Ze hebben er heel weinig ruimte, ik was verbaast over hoeveel ze toch nog hadden. Echt heel leuk!

Na het interview in Vesterbro hebben Madelief, een teamgenootje en vriendinnetje, en ik nog door de straten van Vesterbro gedwaald en koffie gedronken. ’s Avonds aten wij bij de community kitchen Absalon. Hier kun je voor 50 kronen, ongeveer 6,5 euro, eten aan lange tafels waarbij je met allemaal mensen naast elkaar zit. Heel gezellig en een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten!

Woensdag

Woensdag ochtend begon ik rustig met een koffie bij een van mijn favoriete tentjes in Kopenhagen; Sonny. Uiteindelijk zat ik er zo lang, dat ik ook lunchte met een mega lekkere salade. Ik heb heel veel zitten lezen en schrijven. Ik heb mezelf uitgedaagd om een reisdagboek bij te houden waar ik niet alleen maar in schrijf, maar ook veel in teken en plak. Ondertussen begint het echt een geheel te worden en ik vind het heel fijn en rustgevend om te doen.

’s Middags had ik met Madelief afgesproken om foto’s te maken. Het was prachtig weer en de oranje blaadjes hingen nog overal aan de bomen. Misschien is het je al opgevallen, maar ik heb mijn profielfoto’s overal aangepast en ook het kleurenschema op mijn blog is veranderd. Weer eens wat verfrissing kon geen kwaad!

Na een koffietje gingen we met het hele team naar kunsthal Charlottenborg, hier hebben ze een tentoonstelling met alleen maar gróte kunstwerken. Echt heel tof. Op woensdag avond is het gratis en zeker een aanrader om even naar binnen te hobbelen. Een van de meiden uit mijn team en ik besloten dat we zin hadden om buiten de deur te eten en zo belandde we in een burgertent. Vervolgens kon ik de sleutel ophalen voor het airbnb’tje waar Evert en ik afgelopen weekend verbleven.

Donderdag

Donderdag ochtend ontbeet ik samen met twee teamgenootjes bij The Bowl Market in Vesterbro. Hier hebben ze super lekkere havermout en açai bowls. Na het ontbijt stapte ik op de fiets helemaal naar het westen, naar Frederiksberg. Hier is een oud waterreservoir wat nu wordt gebruikt als galerie. Er was een tentoonstelling over innerlijke ontwikkeling te zien en het was echt heel bijzonder! De kunstenaar werkte op een bijzondere manier samen met de ruimte, wat het een hele beleving maakte. Wederom een aanrader.

’s Middags hadden we weer een teammeeting over het onderzoek, waarna we samen aten in ons hostel. Aan het begin van de avond vertrokken Madelief en ik naar een concert van Ude af Kontrol, een Deense rap band. Dat was interessant, maar alles behalve ons ding haha. Daarna hadden we als team afgesproken met een Nederlandse man en wat vrienden van hem om samen naar een feestje in een van de clubs te gaan. We begonnen in een cafeetje om lekkere biertjes te proeven en elkaar te leren kennen. Het feestje zelf was ook heel gezellig, weer heel wat anders dan al het andere dat ik tot nu toe had gedaan.

Vrijdag

Op vrijdag was ik aardig brak.. Dat krijg je ervan natuurlijk. Ik moest mijn spullen van het hostel naar de Airbnb verhuizen en haalde ’s middags Evert van het vliegveld. Verder had ik nog een hele leuke bel afspraak naar aanleiding van mijn blog, daarover hopelijk later meer. Het was een rustige dag, met een lunch op een terrasje, veel Netflix en mijn boek. Het Airbnb’tje was echt prachtig en ook wel een verademing ten opzichten van het hostel.

Spot de vega fail… Deens is af en toe nog lastig.

Over het weekend met Evert schrijf ik ergens de komende dagen een aparte blog, want we hebben ontzettend veel gezien en gedaan!

X

Kijk voor mijn eerste blog over Kopenhagen hier.

p.s. Mijn nieuwe telefoon maakte hele lange foto’s, ik heb ondertussen eindelijk gevonden hoe ik dat anders kan instellen…

Vorige bericht
Volgende bericht

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge