The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k

Een nieuw jaar betekend voor Bluebell Forest een nieuw domein. Welkom en nog een gelukkig nieuwjaar! Wat ben ik blij dat ik eindelijk iets helemaal van mezelf heb, hier op het wereld wijde web. Behalve dat vandaag een nieuw jaar is begonnen, is het ook gewoon zondag en dat betekent een nieuw artikel! Afgelopen week heb ik The life-changing magic of nog giving a fuck door Sarah Knight uitgelezen. Een bijzonder boek dat me aan het denken heeft gezet. 

The life-changing magic of not giving a fuck

How to stop spending time you don’t have doing things you don’t want to do with people you don’t like

The life-changing magic of not giving a fuck is een boek dat gaat over de stress die ik, en met mij vele anderen, beleven. Deze stress wordt veroorzaakt door de zogenaamde fucks die wij geven. Sarah Knight legt in dit boek uit hoe je op een fatsoenlijke manier af kunt komen van ongewilde verplichtingen, schaamte en schuldgevoelens. Sarah Knight pretendeert in haar boek dat we allemaal een fuck budget hebben. Een bepaalt aantal fucks die je kunt geven, als je er teveel geeft zul je stress ervaren. Je maakt je dan simpelweg teveel zorgen over teveel dingen. Stap voor stap, doormiddel van vragen en kleurrijke voorbeelden, geeft Sarah Knight je inzicht in alle fucks die je geeft. Welke je wel wilt geven en welke je helemaal niet wilt geven.

Humor in een zelfhelp boek

Dit boek is echt een fantastisch boek! Ik heb sowieso al een zwak voor zelfhelp boeken en voor mooi uitgegeven boeken, maar dit boek is ook nog eens heerlijk sarcastisch. Sarah schrijft echt met ontzettend veel humor. Zo gebruikt ze de meest krankzinnige situaties, die de meesten onder ons wél ooit mee hebben gemaakt. De humor en het sarcasme in dit boek zorgen ervoor dat het lekker luchtig leest en het allemaal niet zo serieus is. Want, ik bedoel, een fuck budget..? Of the ‘Sorry-Not-Sorry-Methode’..? Dit boek zet je echt aan het denken. Want hoe absurdistisch het soms ook geschreven is en hoe gek het stappenplan is, er zit zeker een kern van waarheid in.

Iedereen heeft wel van die momenten dat je naar een verjaardag, vergadering of bedrijfsuitje gaat, terwijl je er echt geen zin in hebt. Je voelt je verplicht, bent bang voor wat ze anders ‘wel niet zullen denken’. Sarah heeft bij mij echt een zaadje gepland, want dat is toch eigenlijk allemaal raar? Als je ergens niet wil zijn, ergens niet het nut van inziet of gewoon iets belangrijkers hebt, waarom ga je dan? Omdat het moet? Sociaal verplicht is? Natuurlijk zijn er altijd wel momenten waarop je ergens echt heen moet en er geen zin in hebt. Toch zijn het meestal situaties waarbij je gewoon kunt zeggen ‘ik heb geen zin’ of ‘ik vind dat niet leuk’. Als je eerlijk bent, maar vriendelijk, wordt niemand boos op je. Hoe je dat doet, dat legt Sarah uit.

Ik ben enthousiast! Als je zin hebt in een nieuwe kijk op al je sociale verplichtingen, maar ook een super geestig boek, dan zou ik ‘The life-changing magic of not giving een fuck‘ zeker eens proberen!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

4 Comments

 • Reply
  Claire
  9 januari 2017 at 20:25

  Dit klinkt echt als een boek voor mij haha. Ik geef veels te snel ‘fucks’ om iets! Ik kan die Amerikaanse humor ook echt wel waarderen.

  • Reply
   Marieke
   9 januari 2017 at 21:38

   Volgens mij doet bijna iedereen dat en is dat echt iets van onze cultuur, daarom is dit ook zo’n leuk boek haha

 • Reply
  Saonah
  19 januari 2017 at 22:47

  Dit is de tweede keer in 1 week tijd, dat ik dit boek voorbij zie komen. Misschien is het een teken, en moet ik hem lezen! Waar heb jij hem gekocht? Online of? Wel fijn ook dat ie lekker doorleest, sommige self hulp boeken zijn fantastisch qua inhoud maar zo moeilijk om doorheen te komen!

  Ik ben benieuwd!

  • Reply
   Marieke
   20 januari 2017 at 14:22

   Nou dan, zou ik hem zeker lezen! Ik heb hem in een boekwinkel in Rotterdam gekocht, maar hij staat vast ook op Bol! X

  Leave a Reply

  CommentLuv badge