Vanaf volgende week ga ik studeren in het buitenland!

Af en toe kwam er al wel wat over voorbij op mijn social media. Ik ga namelijk naar het buitenland voor mijn studie! Lees snel verder om erachter te komen waar en hoe! 

Maar waar dan?

Nu is natuurlijk de grote vraag ‘waar?’. Ik ga naar Denemarken! Volgende week maandag vertrek ik, geheel duurzaam met de trein, richting Kopenhagen. Ik doe dit semester een minor International Arts aan de HKU waarbij we een opdracht doen voor het Amsterdam Dance Event. Hierbij moeten we onderzoek doen naar de elektronische muziek scene in Denemarken. Om dit goed te doen ben ik vanaf volgende week maandag vijf weken in Denemarken. Eerst twee in Kopenhagen en vervolgens zullen we door het land reizen.

Waarom ik naar het buitenland wil met mijn studie

Al vanaf het moment dat ik begon met studeren, wist ik dat ik naar het buitenland wilde. In het tweede jaar kregen we voor het eerst de mogelijkheid om een half jaar naar een andere universiteit te gaan. Ook dit jaar kregen we weer die mogelijkheid. Een half jaar vind ik alleen net wat lang. Toen er ook de mogelijkheid kwam om een minor International Arts te gaan doen, wist ik dat dit mijn kans is. Dit gaf mij de mogelijkheid om colleges op de HKU te blijven volgen en toch een opdracht voor een externe opdrachtgever in het buitenland te doen. Daarnaast heb ik natuurlijk een grote interesse in het buitenland en leek het mij niet een raar plan om een deel van mijn onderwijs op het internationale werkveld te richten.

Het lijkt me ontzettend gaaf om naar het buitenland te gaan en daar nieuwe contacten op te doen. Vooral omdat ik er nu ook echt iets moet doen en niet, zoals normaal, alleen voor de lol ben. Dit geeft een compleet andere context aan de reis en ik ben benieuwd hoe dit mij gaat bevallen.

Wat ging je daar doen voor ADE?

Ik kan er dus niet suuuper veel over vertellen, omdat dat ons onderzoek in de weg kan staan. Ik ga een onderzoek doen naar de elektronische muziek scene. Ja, zo breed. Dit betekend dat wij heel veel gaan interviewen; artiesten, bezoekers, labels en podia, noem het maar op. Daarnaast zullen we naar heel veel feestjes moeten, erg vervelend. Een ander interesse gebied van ADE is alles wat te maken heeft met elektronica, dus ook tentoonstellingen, theater en dansvoorstellingen zullen bezocht moeten worden. We maken gebruik van een onderzoeksmethode die van ons verwacht dat we onze creativiteit gebruiken. Hierdoor komen we hopelijk tot nieuwe ontdekkingen. Je snapt wel dat ik hier heel erg veel zin in heb.

Hoe nu verder

Volgende week vertrek ik dus al. Dat betekend dat ik deze week heel erg veel voorbereidingen moet doen. Daarnaast zijn we al een aantal weken hard aan de opdracht aan het werk. Gelukkig heb ik ondertussen de meeste documenten en dergelijke geregeld. Het is dus echt alleen nog maar een kwestie van inpakken en wegwezen.

De komende weken zal ik jullie op de hoogte houden. Bereid je voor op een grote hoeveelheid Denemarken! Wil je me nog meer op de voet volgen? Volg mij dan ook op Instagram.

X

Vorige bericht
Volgende bericht

2 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  26 oktober 2018 at 10:07

  Ongelooflijk veel plezier gewenst! Ik heb toch een beetje spijt dat ik niet op Erasmus geweest ben, moet ik bekennen.
  Jessica J. onlangs geplaatst…De voor- en nadelen van gelnagelsMy Profile

  • Reply
   Marieke
   2 november 2018 at 10:42

   Dankjewel! Aahh.. Hopelijk krijg je ooit nog eens de kans dat je een mooie reis kan maken 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge