Winter capsule wardrobe update

Het is winter en er ligt sneeuw, dat betekend maar één ding. Hoog tijd voor een capsule wardrobe update! Weet je nog niet goed wat dit inhoudt? Dan raad ik je aan om dit artikel even te lezen. En ben je benieuwt naar mijn kijk hierop, dan raad ik je dit artikel aan. Zo, na wat shameless zelfpromoting gaan we het nu hebben over mijn winter capsule wardrobe en mijn ervaringen tot nu toe.

Ervaring

Zoals in mijn eerste update te lezen was, ben ik dol enthousiast over dit principe. Het is fijn om te weten dat ik genoeg kleding heb en dat ik niets nodig heb. Dit geeft een soort rust in mijn hoofd. Daarbij ben ik bijna drie maanden niet in een kledingwinkel geweest, wat echt een record is voor mij. En toen ik eenmaal op zoek ging naar wat nieuwe aanvullingen, wist ik precies wat ik wilde. Dit zorgde voor een lange zoektocht, maar het zorgde er ook voor dat ik nu nieuwe kleding heb van super goede kwaliteit én kleding waar ik ontzettend blij mee ben.

Nieuwe garderobe

Begin december heb ik mijn kledingkast weer uitgezocht en helemaal winterproof gemaakt. Dit betekende dat er een paar versleten kleding de deur uit ging, wat kleding werd verhuisd naar de stapel ‘daar is het nu te koud voor’ en dat het hoog tijd was voor een dagje shoppen. Ik kwam er namelijk achter dat ik echt nog een paar warme platte schoenen nodig had. Verder was mijn witte V-hals shirt helemaal versleten, dus was het tijd voor een nieuwe. Ik merkte in de herfst dat ik net niet genoeg speling had in ‘aparte’ tops. Met een mooi lijstje aan benodigdheden gingen Marjolein en ik daarom in december naar Amsterdam. Daar vond ik bijna alles! Na een super lange zoektocht vond ik afgelopen week dan ook eindelijk de perfecte jas. Nu ben ik er wel achter gekomen dat een nieuw vest geen kwaad zou kunnen, aangezien ze allemaal bijna versleten zijn. Deze hoop ik dus nog in de sale te scoren. Dan ben ik voor het aankomend seizoen weer helemaal good to go!

Met het prachtige winterweer van afgelopen week was het natuurlijk het perfecte moment voor een fotoshoot. Met mijn ‘personal’ fotograaf en goede vriendin Maryse stond ik gister te bibberen in Zutphen. Ik ben super blij met de foto’s en het was erg gezellig, dus het was het wel helemaal waard. Dit keer geen spannende outfit, maar wel een waar ik me altijd goed in voel.

Jas van quechua, vest van Forever21 (uitverkocht), t-shirt van COS, broek van H&M en schoenen van Anthology Paris.

Dankjewel Maryse voor weer een geslaagde shoot! X

 

Vorige bericht
Volgende bericht

8 Comments

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  15 januari 2017 at 18:08

  Mooie foto’s weer Mariek! Gave schoenen heb je, zeg. Waarom liepen er trouwens hondjes door Zutphen?! Net alsof ze zwerven, haha. Malou x
  Malou | Blonde Blossom onlangs geplaatst…DIY | Je leukste herinneringen in een Brag Book!My Profile

  • Reply
   Marieke
   15 januari 2017 at 19:00

   Dankjewel!! Oh die waren ontsnapt uit een tuin en kwamen direct naar ons toe rennen hahaha.

 • Reply
  wendy
  18 januari 2017 at 01:08

  Leuke foto’s!

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 • Reply
  Claire
  22 januari 2017 at 11:27

  Leuke foto’s! Ik krijg het wel koud als ik ernaar kijken haha, alles voor de blog 😀 Gave schoenen trouwens!
  Claire onlangs geplaatst…Prijsvechter: kopen we onszelf werkloos?My Profile

  • Reply
   Marieke
   22 januari 2017 at 14:59

   Dankje! Ja het was ook heel koud hoor, gelukkig wilde ik ook foto’s van m’n jas haha!

 • Reply
  Veerlez
  5 februari 2017 at 10:13

  Ik wil al tijden een capsule wardrobe samen stellen en begin er elke keer een beetje aan, maar het komt er nooit echt van. Al geloof ik dat ik stiekem al redelijk een capsule heb. Sowieso leef ik al volgens de principes, ik koop geen nieuwe kleding maar verkrijg ze tweedehands en geef mijn eigen kleding weg, tenzij ik het kapot heb gedragen.

  Ik ben nu wel heel erg benieuwd wat er precies in je capsule wardrobe zit!
  Veerlez onlangs geplaatst…Weekoverzicht #12: taart, festival & kattenspam!My Profile

 • Reply
  Iris
  17 februari 2017 at 11:20

  Oh wat superleuk om te lezen dit! Ik ben zelf ook helemaal fan van het capsule wardrobe principe. Het heeft mijn dagelijkse leven zo veel beter gemaakt! Dat klinkt een beetje overdreven, maar zo ervaar ik het echt. Geen stapels was meer, altijd leuke kleding om aan te trekken, minder keuzestress, etc etc. Mooie foto’s!

  • Reply
   Marieke
   17 februari 2017 at 11:53

   Hahaha ja je hebt helemaal gelijk!! Dankjewel 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge