Winter capsule wardrobe wishlist

Iets later dan normaal deze week, maar toch ook deze week weer een leuk artikel voor jullie! Ik vertel jullie wat er op mijn wishlist voor mijn winter caspule wardrobe staat, kijk je mee?

Al in de herfst merkte ik dat ik echt wat warme winterse items in mijn capsule wardrobe mis. Voor de winter wil ik daar graag wat verandering in brengen. Daarom wil ik op zoek gaan naar een aantal leuke lange mouwen tops en een extra trui voor mijn winter capsule wardrobe.

Op een rijtje

 1. De eerste top heb ik ondertussen stiekem al. Jullie hebben hem ook al op mijn Instagram voorbij kunnen zien komen. Het is een leuke rode top van people tree die een soort mega flap aan de voorkant heeft. Verder heeft hij een v-neck en is hij super simpel. Dat vind ik ook direct leuk aan dit item. Het is een super simpele, maar toch een beetje aparte top in een kleur die ik erg graag draag.
 2. Dit is een nog simpelere top, maar wel precies waar ik naar op zoek ben. Dit kun je zo makkelijk combineren! Ik heb bijvoorbeeld twee rokjes met leuke printjes die ik nu telkens met een zwarte top draag. Best saai.. Deze top past er ook super goed bij. Ik heb ondertussen al een mooie top gevonden die, in tegenstelling tot deze afbeelding, wel enigszins fair fashion is. Hier zal ik snel meer over vertellen!
 3. Zoals ik al noemde wil ik graag ook een extra trui, ik heb nu telkens dat ik net niet genoeg truien heb en daardoor iedere week een wol was moet doen. Dit vind ik een super leuk voorbeeld van Wat Mooi. Hij heeft een mooie kleur, is niet oversized (dat zijn bijna al mijn truien) en is volgens mij makkelijk te combineren met allerlei verschillende andere items.
 4. Iets compleet anders, maar ook een toevoeging waar ik naar op zoek ben, is een wat nettere rok. Ik heb op dit moment wel nette tops en jurkjes. De nette rok ontbreekt alleen nog een beetje. Dit is iets wat ik af en toe toch graag zou dragen, bijvoorbeeld bij presentaties aan opdrachtgevers. De afgebeelde rok is niet fair geproduceerd, maar ook deze heb ik ondertussen gevonden. Ik heb er namelijk een gekregen van een oud huisgenootje.
 5. En als laatste een beetje een saaie, maar mijn sokken voorraad slinkt. Ook mijn wasmachine eet ze op denk ik. Dus het was tijd voor nieuwe sokken, een paar bio katoen van de Hema en een paar iets leukere, die je hier ziet, die helaas niet fair geproduceerd zijn. Zo’n opdrukje vind ik wel echt iets toevoegen merk ik nu al, je kan er heel leuk mee spelen en net een glittertje boven je schoen laten uitkomen.

Dat waren mijn wensen voor mijn winter capsule wardrobe al weer. Misschien niet super veel, maar wel allemaal items die ik echt nodig heb. Hopelijk hebben jullie wat inspiratie op kunnen doen! Oh en als ik dan even mag dromen over iets wat ik echt niet nodig heb, maar wel een mooie trend vind, dan zijn dat denk ik wel de ijs blauw gekleurde tops die je nu overal ziet. Die kleur is gewoon zo ontzettend mooi!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

4 Comments

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  24 januari 2018 at 14:11

  Leuk dat je de rok tweedehands hebt kunnen krijgen! Van wanneer tot wanneer laat jij je capsules altijd doorlopen?
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…Mijn stijl ontwikkelen: moodboardMy Profile

  • Reply
   Marieke
   26 januari 2018 at 11:37

   Ja, daar was ik ook heel blij mee! Nou dat ligt een beetje lastig haha. In principe denk ik vier keer per jaar na over mijn capsules, wat ik mis, wat eruit kan en wat er weer in komt. Dat is eind december (winter) eind maart (lente) eind juni (zomer) en eind september (herfst). Omdat ik niet een super groot budget heb per maand kan ik alleen niet altijd alles wat ik nodig heb in een maand kopen. Dus ik maak in die genoemde periodes een lijstje en wissel mijn kleren indien nodig en dan heb ik daarna ongeveer een maand a anderhalf om de dingen van mijn lijstje te vinden. Dit heb ik vaak ook wel echt nodig, omdat ik best kieskeurig ben.

 • Reply
  Mariëlle
  28 januari 2018 at 14:12

  Er is niets mis met een kleine wishlist 🙂 Hele toffe items!

  • Reply
   Marieke
   29 januari 2018 at 09:15

   Haha zeker niet, zolang je maar bewust nadenkt over wat erop staat 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge