Workshop ‘In my fair closet’ bij Nukuhiva

Wist je dat Nukuhiva, de fair fashion winkelketen van Floortje Dessing, ook workshops geeft? Een paar weken geleden werd ik door DuKo uitgenodigd om een van deze workshops bij te wonen. Benieuwd hoe de workshop was? Lees dan snel verder!

Nukuhiva Utrecht

Veel van mijn lezers zullen deze winkel al wel kennen. Nukuhiva is een winkelketen van Floortje Dessing met oa een winkel in Utrecht. Bij Nukuhiva verkopen ze alleen fair fashion van topkwaliteit. Koop je dus alleen nog maar fair fashion? Dan weet je dat je bij Nukuhiva zonder zorgen kunt shoppen! Om fair fashion toegankelijker te maken, organiseert Nukuhiva met regelmaat workshops. Ik woonde een workshop bij waarin de eerste stappen naar een duurzamere garderobe werden gezet.

In My Fair Closet door Christine

Toen ik binnen kwam lopen was de winkel omgetoverd tot een klein lezing zaaltje. Er stonden allemaal lieve stoeltjes en krukjes met kussentjes erop gericht naar een scherm. Er was een lekkere borrel met biologische hapjes en drankjes. Langzaam aan druppelde iedereen binnen en zo waar kwam Linda van Zaailingen ook binnenstappen. Zo gezellig!

Christine begon haar verhaal met een uiteenzetting van alle misstanden in de kledingindustrie. Best zware kost dus! Gelukkig schakelde ze al snel over naar wat praktischere materie. Namelijk, hoe maak ik mijn garderobe nou duurzaam? Christine gaf hier aan dat zij altijd een aantal vragen aan zichzelf stelt voordat ze een item koopt. Het geheim achter een duurzame garderobe blijkt een heel stuk makkelijker dan iedereen had gedacht en je voelt de opluchting door het publiek gaan. Christine werkt alle vragen aandachtig af en geeft nog wat tips hoe je kan zorgen dat je op alle vragen ja kunt antwoorden.

fullsizeoutput_9d0
fullsizeoutput_9d1
fullsizeoutput_9d6

Tips van Christine:

 • Heb ik het echt nodig?
 • Moet het nieuw zijn?
 • Welke merken zijn goed bezig en verkopen het item waar ik naar op zoek ben?

Natuurlijk weet ik al bovengemiddeld veel over fair fashion en daardoor werden er niet veel voor mij nieuwe dingen verteld. Wel vond ik het een hele geslaagde avond en zag ik dat de workshop wel heel goed aansloeg! Iedereen luisterde aandachtig, maakte notulen en voelde zich aan het eind van de avond helemaal gemotiveerd om hun garderobe te verduurzamen; wat wil je nog meer!

DuKo student

Ik noemde ze in mijn inleiding al even, ik mocht namelijk via DuKo student naar de workshop. Ik kende DuKo helemaal niet, maar wat is dit een tof concept! DuKo regelt allerlei kortingen op duurzame initiatieven voor studenten, zodat duurzame keuzes opeens haalbaarder zijn voor studenten. Voor €2,50 kun je hun app een jaar gebruiken en krijg je korting bij een mega veel bedrijven, zoals Nukuhiva, SLA op de voorstraat en BROEI.

Benieuwd wat ik nou eigenlijk allemaal al doe op het gebied van fair fashion? Kijk dan even hier.

X

 

 

Vorige bericht
Volgende bericht

1 Comment

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  16 mei 2018 at 11:37

  Wat leuk, ik heb ook overwogen om te gaan, maar het kwam niet uit. Was erg leuk geweest om je (jullie!) daar aan te treffen. Erg goed om te lezen dat het motiverend was en zo goed aansloeg.
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…3x Waarom ik blijer ben met mijn kledingkast dan ooitMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge