Zoek de dieren

Eergisteren heb ik veilig aangekomen in Chitwan. Na een lange busreis, langs veel aardverschuivingen en verwoestingen, kwam ik hier aan in het paradijs. Dat is geen overdrijving, het is hier echt ontzettend prachtig! Alles is in de stijl van de inheemse bevolking, maar dan super luxe. Ik heb een warme douche met een hangende douchekop en eindelijk weer eens een privékamer. Na een lekkere lunch en douche heb ik dinsdag middag een mega fijne massage gekregen waarna ik helemaal zen de rest van mijn programma heb samengesteld.

Na een goede nacht slaap gingen we gister al vroeg weg. Met de opkomende zon gleden ik en een Engelse familie in een kano door het water. We hebben heel veel krokodillen gezien en allerlei vogels en vlinders. Na ongeveer een uurtje zijn we aan land gegaan om een uur te voet de jungle in te gaan. Na een uitgebreide uitleg over wat we bij welk dier moesten doen als we hem tegenkwamen, hebben we er geen een gezien haha. Des al niettemin was het heerlijk. Na een uurtje hebben we even een pauze genomen voor een ontbijtje waarna we nog ongeveer twee uur verder zijn gelopen. Terug hier in de lodge had ik even de tijd om wat te eten en een boekje te lezen. Daarna was het alweer tijd voor het middagprogramma, een jeepsafari. Daar hadden we meer geluk met het spotten van dieren! We hebben meerdere neushoorns gezien, een kudde waterbuffels, everzwijnen en een Aziatische zwarte beer. Die laatste schijnt super bijzonder te zijn, ze zijn namelijk erg schichtig. De jungle was voor de rest ook prachtig, niet een jungle zoals je hem je voorstelt, het is hier namelijk erg droog. Over ongeveer twee maanden begint het regenseizoen, dus je kan goed zien dat alle planten veel dorst beginnen te krijgen. Opvallend is dat er een heel groot verschil is tussen verschillende stukken van het park, sommige zijn echt heel erg droog en dor en alles is verlept, terwijl andere stukken nog wel heel erg groen zijn. ’s Avonds bleek dat de moeder van het Engelse gezin jarig was. Ze werd toegezongen door het personeel en kreeg een prachtige taart waarna ze mij vroegen om een stukje mee te eten. Dat was gezellig en heel erg lief van hen.

IMG_2758IMG_2719IMG_2777

Vanochtend vroeg was het tijd voor een wandeling naar een waterval. Eerst ging ik achterop bij de gids op de motor. Ongeveer een uur over een hobbelige zandweg met erg veel stenen. Dat was een hele ervaring op zich. We moesten ongeveer drie kwartier lopen naar de waterval. Wat was het daar mooi! Je kon duidelijk zien dat het daar de afgelopen dagen wat meer had geregend, alles was zo prachtig groen en levendig. De waterval zelf was natuurlijk ook heel bijzonder, ik had erin kunnen zwemmen alleen ik had niks bij me helaas. Uiteindelijk niet heel erg want de gids zat volgens mij niet echt te wachten op uitgebreide zwempartijen. Dus na wat pootjebaden was het tijd om terug te lopen naar de motor. Toen zijn we nog een stukje verder gereden naar een dorpje waar een groep Nederlandse tandartsen een dental check-up hielt. Er werden veel kiezen getrokken en alles was redelijk primitief, maar het is zo mooi om te zien hoe zij eens per jaar de mensen van wat tand zorg voorzien. De gids vertelde wat over het leven van de mensen in de bergen hier en die verhalen zijn nog erger dan de verhalen in Dhading. Tot ongeveer 20 jaar geleden woonden de mensen nog in grotten, nu wonen ze in houten hutjes. Hutjes waarin mensen bij ons in de vroege middeleeuwen leefden… Ongeveer 4 maanden per jaar hebben ze geen toegang tot voedsel en leven ze van de jungle, ze zoeken er vruchten en zaden en ze jagen er op de dieren. Daarom gingen tot een paar jaar geleden veel kinderen in die periode niet naar school, ze moesten helpen eten zoeken. Nu verzorgd de overheid de lunch op school en daarom komen steeds meer kinderen gelukkig naar school. De mensen worden er slechts rond de vijftig en daarom zijn er nog heel veel kindhuwelijken. Als je mijn leeftijd hebt in de bergen heb je meestal al een man en drie kinderen. Het leven hier, buiten de stad, is echt hard en moeilijk en dat verklaard dan direct ook heel goed waarom er zo ontzettend veel mensen naar Kathmandu komen in de hoop op een beter leven. De rest van de middag kan ik hier nog genieten van de prachtige lodge en dan is het morgenochtend alweer tijd voor mijn laatste bestemming, Pokhara.

Weer een nieuw avontuur en ik ben wederom ontzettend benieuwd. Ik heb al over een paar mooie trektochten gelezen, dus het is alleen nog een kwestie van een metgezel vinden die iets vergelijkbaars wil doen en dan gaan!

X

Vorige bericht
Volgende bericht

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge