Zomer capsule wardrobe update

De afgelopen weken is het heerlijk weer, iedereen praat over de dagjes aan zee, festivals en vakanties. Het is vol op zomer! Tijd voor weer een update van mijn capsule wardrobe. 

Anders dan anders

Deze keer ziet de update er net wat anders uit. Want met de zomer komt ook vakantie. Al mijn lieve fotografen waren de afgelopen weken op vakantie. Hierdoor is het niet gelukt om foto’s te schieten, zoals ik normaal doe. Nu ben ik een week geleden zelf op vakantie geweest naar Rome. En op vakantie maak je ook foto’s! Dus deze update heb ik gevuld met vakantie foto’s. Want hoe kun je nou beter je zomer kleding showen, dan in een mediterrane stad?!

Streepjes van Armed Angels

Al een aantal jaar zijn de streepjes een grote hit. Iedereen heeft wel een paar kledingstukken met deze print in hun kast liggen. Ook ik had een fijn lange mouwen shirt van de Zara, zwart wit, met streepjes. Deze was na twee jaar alleen aardig versleten en daarom besloot ik dat ik een nieuwe mocht. Dit keer niet van de Zara, maar van Armed Angels. Een merk dat een ouwe rot in de groene wereld is en prachtige kleding maakt. Ik ben erg blij met het shirt. De boothals maakt hem net wat anders en de stof is lekker dik waardoor hij niet doorschijnt. Volgens mij kan ik hier weer een aantal jaren mee vooruit.

Natuurlijk wilde ik ook wat zomerse kleding (een lange mouwen shirt valt niet echt in deze categorie, helaas zijn deze ook essentieel in de Nederlandse zomer…). Ik heb echt eeuwig gezocht naar het perfecte hempje. Alle duurzame webshops, winkels en tweedehands plekken struinde ik af. Zonder succes. Uiteindelijk heb ik me daarom over mijn idealen heen gezet en kocht ik een grijs hempje van de H&M. Wel van de concious collection en 95% biologisch katoen. Ik ben blij met het hempje, het is precies wat ik zocht. Ik vind het alleen zo jammer dat ik hem bij de H&M heb moeten vinden, een bedrijf dat ik eigenlijk liever niet meer steun. Omdat ik er blij mee ben zal ik er lang mee doen, wat hem gelukkig toch weer wat duurzamer maakt.

Sneakers van Veja

Op mijn werk sta en loop ik alleen maar. Daarom draag ik altijd sneakers. Afgelopen jaar kocht ik een nieuw paar Nikes en deze waren dit jaar alweer helemaal op. Daar was ik toch wel even door teleurgesteld, want ik had er best wat geld voor neergelegd. Ik had dus nieuwe sneakers nodig en dit keer niet van Nike. Na lang wikken en wegen over de maat, kleur en webshop, kocht ik blauwe sneakers van Veja (helaas nu uitverkocht) bij Sarenza. En wat ben ik er blij mee! Ze zitten heel erg lekker en zijn ook echt leuk. Het zijn helemaal ‘normale’ sneakers, maar dan duurzaam. Iedere keer als ik ze aan heb loop ik ermee te shinen. Op het eerste oog zien ze er kwalitatief goed uit, ik ben benieuwd hoe ze na langere tijd bevallen.

Blousje

Een van mijn obsessies van de laatste maanden zijn blousjes. Ik weet niet waarom, maar ik kom altijd uit bij een blousje als ik iets nieuws nodig heb. Zo ook dit seizoen toen ik op zoek was naar een nieuw korte mouwen topje. Dit keer liep ik een mooie donker blauwe zijden blouse tegen het lijf in de Episode in Utrecht. Voor maar €22,50 nam ik hem mee. Een heel schappelijke prijs voor een 100% zijden top vind ik.

Deze keer dus net iets anders dan anders, ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ben je benieuwd naar mijn capsule wardrobe en wat ik de andere seizoenen droeg en kocht? Kijk dan even hier.

X

Vorige bericht
Volgende bericht

5 Comments

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  24 juli 2017 at 10:24

  Leuke update! Goed excuus om je vakantiefoto’s te showen en die vind ik dan weer leuk om te zien 😉
  Veja en Armedangels zijn zeker merken waar ik ook ooit nog bij ga shoppen. Fijn om te horen dat dat shirt een dik stofje heeft, want zóveel shirts zijn allemaal maar doorzichtig tegenwoordig.

  Beetje laat nu, maar als je nog zo’n hemdje zoekt. Ik kocht deze in het zwart en ben er echt heel blij mee. Ook een dik stofje en lekker lang. Alleen wel wat brederde bandjes dan ik eigenlijk wilde, maar die 30 keer dragen heb ik na anderhalve maand al bijna aangetikt 😉
  https://sophiestone.nl/collections/shirts-tops/products/bread-boxers-tanktop-grijs

  • Reply
   Marieke
   26 juli 2017 at 15:00

   Haha, ja he ;). Ja daar was ik ook heel blij mee! Dan hoef je er niet nog weer een hempje oid onder! Oh dankjewel, ik ga alsnog even kijken! Leuk 🙂

 • Reply
  TypischKim
  24 juli 2017 at 16:11

  Leuk! Ik ben ook altijd fan van blousejes.
  TypischKim onlangs geplaatst…Tag: 15 dingen die niemand je vraagtMy Profile

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  26 juli 2017 at 14:32

  Altijd leuk deze updates en goed idee om je vakantiefoto’s in te zetten! Mooie klassiekers heb je gescoord. Ik ben ook benieuwd naar het blousje, ik hoop dat die ook gauw eens langskomt!
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…7 Tips om de sale duurzaam door te komenMy Profile

  • Reply
   Marieke
   26 juli 2017 at 14:58

   Dankje 🙂 Ik zal hem snel eens op Instagram zetten!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge